Na przekór obowiązującej modzie, produkcyjna wersja Audi A5 będzie wyposażona w składany, miękki dach.
Audi postawiło na tradycyjny, materiałowy dach składany elektrycznie. To odważne posunięcie, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że odwieczny rywal, BMW 3 Cabrio, posiada sztywny dach. Okazuje się jednak, że do tradycji prawdziwych kabrioletów powraca również Mercedes, który w następnym modelu CLK również zastosuje miękki dach.
Ceny nie zostały oficjalnie ujawnione, jednak dobrze poinformowane źródła podają przedział pomiędzy 27 000, a 32 000 funtów. W gamie jednostek napędowych znajdą się dobrze znane silniki benzynowe i wysokoprężne.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 19:35
Rysiek napisał/a:
BMW 3 Cabrio, posiada sztywny dach
uwazam to za blad...
cabrio powinno miec miekki dach i dla sknerusow co chca nim jezdzic zima hardtop a nie blaszanego skladaka... wg mnie np e36 cabrio z hardtopem wyglada milion razy lepiej niz e36 coupe.... a te wszystkie cabrio z metalowymi skladanymi dachami to jakas popierdolka....
uwazam to za blad...
cabrio powinno miec miekki dach i dla sknerusow co chca nim jezdzic zima hardtop a nie blaszanego skladaka... wg mnie np e36 cabrio z hardtopem wyglada milion razy lepiej niz e36 coupe.... a te wszystkie cabrio z metalowymi skladanymi dachami to jakas popierdolka....
jestem tego samego zdania
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001