chodzi o zenony plug@play produkcji skośnookiej.
jak to załączyć??
Zenon ten wyglada tak!
Po podłączeniu tego co do siebie pasuje wygląda tak:
Zostają 2 wolne kabelki, zapewne plus i minus(niech mnie ktoś poprawi jak źle piszę)
Więc chyba trzeba je podłączyć do kotski zamiast tych dwóch kabelków idących fabrycznie od żarówki do kostki (na fotce żarówka po prawo, kable biegnące do kostki po lewo )
I teraz moje pytanko czy dobrze kombinuje z tymi 2 kablami??
Oraz czy samochód mi się nie sfajczy, bo kable te 2 wolne od zenonów idą od przetwornicy i w porównaniu ze zwykłymi są grube. Więc czy te fabryczne kable co będą dawać prąd do kostki czasem sie nie stopią???
Oraz jest jeszcze jeden problemik. 2 kable idą do żarówki fabrycznie z kostki. Z czego jeden (pewnie minus) z tej żarówki idzie dalej na kierunkowskaz. Widać to na fotce:
Po założeniu zenonów, ten kabel kierunkowskazowy nie będzie mógł być przy żarówce(no bo jej nie będzie tylko będzie żarnik), więc gdzie go podłączyć?? W kostke razem z kablem minusowym od zenonów??
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Cze 06, 2007 20:25
w zasadzie to powinno byc tak ze nie da sie zalozyc inaczej... bo na zarowce jeden drucik powinien byc szerszy...
a co do montazu to powinienes nawiercic dziure w zaslepce lampy (po to jest ta gumka w xenon kicie) zalozyc ta gumke i wszystko do kupy poskladac... co do fajczenia to xenon powinien miec 35W a nie jak ori zarowka 55W ale tak jak pisal TTomek to przy niektorych kitach trzeba zmienic bezpiecznik na ciut wiekszy.
jaki kolor wybrales (ile kelwinow?) bo zebys sie nie zdziwil ale zaraz po odpaleniu nie bedzie swiecic w takim kolorze jak bys chcial bo xenon musi sie "dotrzec" czyli zalapac odpowiedni kolor...
a i pusc na PW ile taka frajda kosztuje bo zestaw wyglada dosc "ekonomicznie"
no czyli tak jak mówiłem
wczoraj kumpel mi sie chwalił że kupił wlasnie podobny kit i dostał instrukcje narysowana długopisem i odbitą na xero i tez ......... na niej widac
Ostatnio zmieniony przez KLOCEK Pon Cze 11, 2007 18:13, w całości zmieniany 1 raz
Zamontowałem xenony, ale......... przegialem pałę. 10000K są za niebieskie i ogólnie słabo świecą. Następnym razem będzie 8000 lub 6000K, ale nigdy już 10000 , za niebieskie jest otoczenie i chyba gorzej widać jak na normalnych H7. No ale cóż człowiek uczy się na błędach.