Wysłany: Nie Cze 10, 2007 13:44 CLARION DRX 9575 RZ -nie czyta płyt
posiadam radio CLARION DRX 9575 RZ i mam mały problem bo nieczyta mi plyt,tzn czyta ale tylko oryginalne i to jedną na sto,co to moze być i czy warto je naprawiać i ile to moze kosztować??
_________________ بحضور رئيس الجمهورية البولندية ليخ كاتشينيس ورئيس مجلس الوزراء دوشالأرا
rozkrecasz radyjko, bierzesz patyczek do czyszczenia uszu nasaczony spirytusem czyścisz laser i powinno smigac, otatni naprawiałem dwa JVc z podobnym problemem a teraz smigaja
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
niewiem jak wcześniej bo kupilem auto z tym radiem i była płyta ale oryginalna to czytało ale po jakimś czasie zaczeło czytać z przerwami tzn ze nie zawsze plyte czytalo,raz tak raz nie
_________________ بحضور رئيس الجمهورية البولندية ليخ كاتشينيس ورئيس مجلس الوزراء دوشالأرا
Pewnie jest tak naj myśle, czyta tylko oryginały i laser sie przybrudził lub poprostu już kończy swój żywot. Przeczyść laser sam lub poproś o pomoc specjaliste :]
_________________ Dojechać z puntku A do punktu B, ale w dobrym stylu
Clarion nigdy nie wyprodukował odtwarzacza czytającego tylko oryginalne płyty. Czyszczenie lasera może nie pomóc, prawdopodobnie trzeba będzie kalibrowac, bądź wymienic na nowy.