Wysłany: Sob Cze 30, 2007 19:06 Instalacja gazowa w 2.8 E-39 gdzie i jaką?
Wiatam
Jestem posiadaczem BMW 528 E-39. Muszę zamontować w nim instalacje gazową jednak nie mam pojęcia komu można bezstresowo zlecić montaż. Do przeznaczenia mam max 4 tys. zł. więc środki są ograniczone, ale liczę na to że i za takie pieniądze można założyć dobry gaz.
_________________ Zawiozę do ślubu tel 509-619-907.
W opcji wjazd na plac kościelny bokiem
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Cze 30, 2007 23:00
nawet 4 tys nie wydasz!
zakladaj instalacje STAG do 6scio cylindrowki ktos na allegro (z lubelskiego) sprzedaje przody (bez butli) za ok 1800pln +reszta i montaz to max 2500-3000pln... nie ma sensu kupowac lepszej bo lpg to tylko lpg... a co do warsztatu to wiekszosc robi na "sztuke" jak ktos znajomy to moze sie bardziej postaraja... tylko dopilnuj parownika zeby byl wystarczajaco wydajny i dobrych wtryskiwaczy (odpowiednia wydajnosc!)...
Auto: BMW 523i
Skąd: Wrotków Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 31
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 12:33
Auto-Gaz Charlez Kol. 36, tel.081 7577654,
Kolega tam zakladal do BMW 325 - koszt ok.2500pln (sekwencja), z tego co mowil to calkiem konkretnie mu to zrobili, dobrze zakladaja tez podobno na ul. Janowskiej w Lublinie, ale tam nie mam namiarow...
Auto: BMW E36 Coupe
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2006 Posty: 275
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 22:07
I ja sie przymiezam o ile plany sie neizmienia zalozyc sekwence wiec opinie sugestie mile widziane
te 2500 to jakos nieduzo jak na instalacje do silnika bmw
Slyszalem ze na roznych podzespolach sie to wszystko sklada i jedni radza takiej firmy inni takiej..........
Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 469
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 22:24
Damian napisał/a:
Wiatam
Jestem posiadaczem BMW 528 E-39. Muszę zamontować w nim instalacje gazową jednak nie mam pojęcia komu można bezstresowo zlecić montaż. Do przeznaczenia mam max 4 tys. zł
jeśli chodzi o lpg i o nasze lubelskie montownie to lepiej wydaj te pieniądze na benzynę ale to tylko moje zdanie nie musisz się do niego stosować
Auto: osobowe
Skąd: Świdnik Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2006 Posty: 457
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 22:43
Ja Ci mogę zaproponować jedno. Wejdź na http://www.bmwmotorsportklub.pl/forum/ i napisz na PW do Użytkownika Gajo325 albo poprostu załóż tam podobny temat. Tyle ode mnie.
Ps. Nie bede podawał tutaj prywatnych numerów telefonu ale jak napiszesz do tego gościa to powiedz, że ja Cie nasłałem ewentualnie Pzdr
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pią Lip 27, 2007 21:13
w tej chwili ceny sekwencji spadly dosc znacznie... nie ma sensu przeplacac za prince itp... kup normalna ze staga... na sekwecji rewelacji nie ma (auto nie bedzie smigac jak na pb ale tylko nieznacznie gorzej)...
Dzięki wszystkim za zainteresowanie i porady.
Założyłem instalcje BRC SEQUENT 56 na ulicy Rowerowej. Założyłem ją 13 lipca w piątek ale jak na razie jestem bardzo zadowolony. W kieszeni jest dużo przyjemniej, natomiast osiągi nie są rażąco słabsze. Koszt założenia takiej instalacji to 4700 zł. jednak standardowa wersja (ze słabszym reduktorem i wlewem w zderzaku) to koszt 3900 zł. Po 10 tys. przebiegu gorącą polecam każdemu kto myśli nad gazem.
Kontynuując temat LPG w moim samochodzie. Przelatałem już ponad 20 tys. i nic zupełnie nic się nie dzieje. Jestam nadal szczęśliwym posiadaczem instalacji gazowej. W związku ztym nadal polecam ul. Rowerową. Kolega montował tam gaz do 540i i również był zadowolony (był ponieważ sprzedał autko).