Cześć wszystkim. Mam mały dylemat. Kupiłem felgi na zime stalowe. Dzisiaj znajomy zawiózl je do obucia w opony zimowe i wulkanizator daje sobie łape uciąć, ze te co kupiłem to nie są do mojej C4. Felgi które kupiłem podobno są do nowej A4, ale nie pasują do starej A4. Jak zmierzyć rozstaw śrub.
Zakładałem felgi jest ok wchodzą we wszystkie sruby i sie dokrecają jest tylko luz na piaście.
Weźcie mi to wytłumaczcie bo mnie zaraz coś trafi.
P.s Do moderatorów tego forum. Temat prosze zamknąć po 7 dniach.
Cześć wszystkim. Mam mały dylemat. Kupiłem felgi na zime stalowe. Dzisiaj znajomy zawiózl je do obucia w opony zimowe i wulkanizator daje sobie łape uciąć, ze te co kupiłem to nie są do mojej C4. Felgi które kupiłem podobno są do nowej A4, ale nie pasują do starej A4. Jak zmierzyć rozstaw śrub.
Zakładałem felgi jest ok wchodzą we wszystkie sruby i sie dokrecają jest tylko luz na piaście.
P.s Do moderatorów tego forum. Temat prosze zamknąć po 7 dniach.
Auto: Audi A4 Avant
Skąd: Czuby Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 150
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 22:16
I w końcu ile masz tych śrubecek? co do luzu na piaście to zmierzyć musisz sobie ile masz na feldze, i na auvie i dokupić pierścienie centrujące koszt ok 15zł szt. na necie chyba taniej, można w sumie bez tego jeździć ale możesz mieć bicia itp.
I w końcu ile masz tych śrubecek? co do luzu na piaście to zmierzyć musisz sobie ile masz na feldze, i na auvie i dokupić pierścienie centrujące koszt ok 15zł szt. na necie chyba taniej, można w sumie bez tego jeździć ale możesz mieć bicia itp.
Ja tam bym nie radził jazdy bez tych pierścieni, chyba że chcesz aby pościnało Ci śruby.
Auto: Audi A4 Avant
Skąd: Czuby Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 150
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 22:42
MACIOR napisał/a:
M@rcus napisał/a:
Ja tam bym nie radził jazdy bez tych pierścieni, chyba że chcesz aby pościnało Ci śruby.
No właśnie zapomniałem napomnieć o bezpieczeństwie ale kolega czujnie wybadał CO do ścinania śrub myślę że jak się w miarę spokojnie jeździ nic takiego nie powinno się chodź kto wie, nie wypowiadam się na ten temat bo o twardości śrub guzik wiem
Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 469
Wysłany: Sro Paź 24, 2007 21:30
PONURY napisał/a:
Twój rozstaw śrub to 5x112
...ale w tym rozstawie są też niektóre modele forda,mercedesa i pewnie jeszcze innych aut
nie zakłada się do Audi felg np od Forda a w twoim przypadku najprawdopodobniej tak było
wewnątrz felgi w pobliżu otworu centrującego powinieneś mieć wytłoczone lub nabite oznaczenia między innymi powinny tam być cztery malutkie pierścienie
i oznaczenie 6Jx15
jeśli nie ma tego to felgi masz od Bóg wie czego
i niech ktoś mi powie po co stosować pierścienie centrujące w feldze stalowej typowej dla danego modelu bo nie kumam
no chyba że ktoś zakłada do audi felgę od ciągnika siodłowego
...sprawdziłem nie stosuj pierścieni centrujących do tych felg (efekt znikomy i krótkotrwały o ile wogóle jakieś dobierzesz i dasz radę założyć)
lepiej i bezpieczniej poszukać innych felg a te sprzedać jako ford lub mercedes zależy do czego one są dobry wulkanizator powinien to wiedzieć a dobry jest Opon-Serwis Inbud Faro na ul.Chemicznej (nie mylić z Grygowej) lub Patyra serwis na Safari
...sprawdziłem nie stosuj pierścieni centrujących do tych felg (efekt znikomy i krótkotrwały o ile wogóle jakieś dobierzesz i dasz radę założyć)
lepiej i bezpieczniej poszukać innych felg a te sprzedać jako ford lub mercedes zależy do czego one są dobry wulkanizator powinien to wiedzieć a dobry jest Opon-Serwis Inbud Faro na ul.Chemicznej (nie mylić z Grygowej) lub Patyra serwis na Safari
Respect Agrab. Twoj post okazła sie prawdziwy. Niestety. W sumie mam juz stalówki do C4 bo dzisiaj zakupiłem, opony zimowe i felgi stalowe nie wiadomo do czego.