Wysłany: Sro Paź 24, 2007 19:50 Duzy problem z odpaleniem
Mam problem z samochodem. Colt c50 1,5 .
Nie chce odpalic, tzn juz zalapuje czasami ale po 1-2 sekundach gasnie. Pompa paliwo daje, iskra na swiecach jest, bezpieczniki rozne wtyczki i co tylko przyszlo mi do glowy sprawdzone. Mozna sobie krecic do zakatowania akumulatora a i tak nie odpali, raczej brak reakcji na gaz (pedal, bo gazu w tym samochodzie nie ma ).
Kondy wymienione w ECU, wiec powinno byc wszystko ok z nim.
Podpialem sie pod OBD i co wlasnie dziwne glucha cisza, nie daje napiecia w ogole. Jak byl problem z kondensatorami ( w ogole z ECU) dawalo 12V caly czas na tym zlaczu. Nie mam pojecia dlaczego teraz nie daje nic.
Ogolnie samochod przez ostatni miesiac odpalany tylko pare razy zeby go przestawic z miejsca na miejsce, ale zawsze palil z pierwszego, nigdy nie bylo problemow.
a ciśnienie paliwa? bo to ze pompa "daje" to generalnie nic nie znaczy...
Wlasnie po przyjrzeniu sie blizej okazalo sie ze pompa costam dawala ale ledwo co.
Wlazlem pod spod i wymienilem wtyczke od pompy. Juz jest dobrze.
Temat mozna zamknac/usunac czy cotam z nim kto zrobi
Auto: audi 100 2.0E
Skąd: Tatary Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lip 2004 Posty: 476
Wysłany: Czw Paź 25, 2007 19:38
Mialem taki sam problem z audi coupe i okazalo sie ze pompa dawala za małe cisnienie wymienilem pompe i od razu odpalił po wyjeciu pompy okazalo sie ze jej filterek byl zapchany jakimis zielonymi glonami
a jeżeli miałeś obiekcje co do funkcjonowania samego kompa (po nasze robocie) , to wystarczyło odezwać się do nas a nie naprawiać auto przez internet.
Ee slowem nie wspomnialem ze cos mam do ecu przeciez. Pomyslalem ze to moze cos typowego w tych samochodach ze nie odpala wiec zapytalem. Co do ecu jak mowilem nic nie mam i tylko podziekowac moge raz jeszcze za naprawe Tyle w temacie