Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Sob Paź 27, 2007 19:03 Kierownice do gry na PC
Rozgladam sie za jakas kierownica... z glownym przeznaczeniem do PC
no i teraz...
1) jakie kryteria powinna spelniac?
2) czy sa takie kierownice co obslugiwalyby i PS2 PS3 Xbox i PC ? ? albo chociaz jakies przejsciowki?
3) Wasze typy, co mieliscie, uzywaliscie albo co byscie sami sobie kupili.
4) Wskazowki i porady
Budzet? no powiedzmy ze powyzej 500pln to straszne wariactwo. Wolalbym cos z polki dobre tanie niezawodne - nie musi mi wibrowac?(po co w ogole wibracje w kierownicy?)
Jeżeli chodzi o G25 i DFP działa z Psami, do x360 kupujesz przejściówkę, G25 ma super wykonanie o wiele lepsze niż DFP, pozatym posiada już pedał sprzęgła, dużo elementów jest wykonanych ze stali nierdzewnej, pedały chodzą z wyczuwalnym oporem, poprostu G25 jest warta swojej ceny bo starczy spokojnie na długie lata katowania.
Jeżeli chodzi o G25 i DFP działa z Psami, do x360 kupujesz przejściówkę, G25 ma super wykonanie o wiele lepsze niż DFP, pozatym posiada już pedał sprzęgła, dużo elementów jest wykonanych ze stali nierdzewnej, pedały chodzą z wyczuwalnym oporem, poprostu G25 jest warta swojej ceny bo starczy spokojnie na długie lata katowania.
Ja mialem kierownice Logitech (kupiona w wrzesniu ) i jakos nie chodzila z x360 przez przejscowke jak juz ktos chce kupic kierownice do X360 tansza niz m$(orginalna do x360) to moge polecic specjalnie zrobiona pod xboxa kierownica Logitech bezprzewodowa
Auto: osobowe
Skąd: Świdnik Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2006 Posty: 457
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 23:03
eee, widze, że tutaj poruszane są kierownice o jakich nawet nie marze G25
Ja osobiście pod swoimi skrzydłami miałem już sporo kierownic. Compressor deluxe od Manty - nie polecam, zdecydowanie najgorsza na jakiej grałem (można skusić się ceną i dodatkami: ręczny, lewarek, wibracje i inne zbędne, bajery) odradzam, Media tech - także nie polecam. Aktualnie mam w posiadaniu, prostą, spartańską kierownicę Logitech Wing Man Formula GP. Ją mogę polecić w 100%. 4 guziczki do programowania, brak zbędnych dodatków, ładny wygląd, dobra marka. Kierownica przeznaczona do PC i PSX (zależy od kolorów chyba, są trzy z żółtym, niebieskim i czerwonym) cena naprawde przystępna z racji tego, że kierownicy już nie produkują i trzeba kupować używkę. Dalej... do czynienia miałem z Microsoftem SideWinderem. Jeszcze bardziej spartańska budowa. poprostu ster i pedały. Kumpel kupił ją jakieś 4-5 lat temu (wtedy już używana) i działa do dziś bez NAJMNIEJSZYCH defektów tyle ode mnie w tym temacie, o nowych, zaawansowanych technicznie kontrolerach się nie wypowiadam bo nie amm styczności, jedynie co katowałemm 25 w Media Markt