Wysłany: Czw Lis 15, 2007 14:04 Kto może zostać instruktorem SJS?
Mam pytanie na które nie umiałem udzielić odpowiedzi koledze, który zaczyna łykać motoryzacyjnego bakcyla. Zapytał mnie kto może zostać instruktorem SJS i gdzie można uzyskać uprawnienia pozwalające na szkolenie kierowców w zakresie szybkiej / bezpiecznej jazdy samochodem.
Kto wie???
_________________ Zawiozę do ślubu tel 509-619-907.
W opcji wjazd na plac kościelny bokiem
Status instruktora bezpiecznej jazdy nie jest usankcjonowany prawnie...jeszcze. Uogólniając zazwyczaj są to osoby posiadające legitkę instruktorską( chodzi o pedagogikę) oraz licencję rajdową... to takie podstawowe wyznaczniki. ale wiadomo że czopik nie musi robić instruktora, żeby uczyć ludzi na płycie. W Sjs na wszytkim trzyma rękę wiślak i to chyba on filtruje kadrę.
chodzi chyba o posiadanie legitymacji instruktora nauki jazdy, a nie wykształcenie pedagogiczne, bo przecięz nikt nie kazde studiowac Ci przez 5 lat zebys mogł zostac instruktorem SJS no chyba ze sie myle
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Dobrze zrozumiałeś tekst krisa Posiadając legitkę instruktorską posiadasz uprawnienia pedagogiczne, ponieważ masz masę zajęć na kursie( praktycznie pełnowymiarowy semestr) z zakresu pedagogiki, metodyki nauczania, psychologii itd... to jest ta podstawa pedagogiczna którą trzeba mieć. Bo nie wystarczy czasem być niesamowitym rajdowcem skoro nie potrafi się tej wiedzy przekazać.