Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 23:42
5m od Twojego domu po schodkach w dol masz gosci co napelniaja (na konopnickiej , chyba na przeciwko warzywniaka, albo w miejscu po starym warzywniaku albo i to i to)
[ Dodano: Wto Sty 15, 2008 23:43 ]
to tak jakbys sobie rady nie dal sam podpowiadam ze masz pod nosem specjalistow i nawet inne niektore firmy(z branzy) im zwoza tusze tonery i inne do napelniania
ale wlasnie mi chodzi o to zeby to zrobic samemu... bo mam dwa urzadzenia na tych tonerach: laserjet 1020 (zwykla laserowka) i laserjet 3052 (xero, drukarka itp) i chce sobie obnizyc koszta... bo na regenerowanym tonerze za 90pln (wlasnie na konopnickiej) wychodzi ok 6-8gr za strone a jak sam sobie sypne proszku to moge zejsc do 1.5 grosza od strony i szkoda mi oddawac nowki tonera skoro moge go sobie przynajmniej 2 razy sam zasypac bez zmiany bebna opc itp...
Nie pozostaje mi nic innego, niż polecić Kosę do regeneracji tonerów. Nie dość, że dostałem bardzo dobrą cenę, to jeszcze usługa od ręki.
Co do jakości to też jestem zadowolony, ponieważ okazało się, że toner który wcześniej oddałem w innym punkcie był de facto regenerowany u Kosy
Polecam.
jakby ktos chcial moge podac namiar na czlowieka ktory ma NOWE tonery Q2612A po 50pln +8pln wysylka firma chyba TF1 czy jakos tak ok 2500 stron przy 10% pokryciu... tonery nowki zamienniki nie regenerowane
jakby ktos chcial moge podac namiar na czlowieka ktory ma NOWE tonery Q2612A po 50pln +8pln wysylka firma chyba TF1 czy jakos tak ok 2500 stron przy 10% pokryciu... tonery nowki zamienniki nie regenerowane
Auto: s6 i pierdoloty
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 13:04
daniel napisał/a:
Nie pozostaje mi nic innego, niż polecić Kosę do regeneracji tonerów. Nie dość, że dostałem bardzo dobrą cenę, to jeszcze usługa od ręki.
Co do jakości to też jestem zadowolony, ponieważ okazało się, że toner który wcześniej oddałem w innym punkcie był de facto regenerowany u Kosy
Polecam.
u mnie możesz też kupić sam proszek do regeneracji, instr możesz ściągnąć z neta
ale uprzedzam nie jest to wbrew pozorom takie łatwe... jest sporo rzeczy które trzeba wiedzieć , żeby jakość i wydajność była ok
i przede wszystkim żeby toner się nie sypał bo grzałka w drukarce powie papa
a ten zamiennik za 50zł to przypadkiem też nie regenerat?? bo zamienników 100% nowych w tej cenie raczej nie kupisz
poza tym 100% nowe zamienniki to chinszczyzna marnej jakości, lepiej już sobie samemu napełnić
nie mówiąc już o tym że te zamienniki są sprzedawane nie legalnie bo naruszają prawa patentowe, na przykład na teren niemiec mają zakaz wjazdu... jak i do innych cywilizowanych krajów
a i jeszcze jedno: jak chcesz sam to robić to pamiętaj, żeby bardzo dokładnie usunąć stary proszek, nie uszkodź żadnego z wałków, nie trzymaj zbyt długo bębna na świetle, z listwy zgarniającej nie usuwaj tego białego mazidła, pamiętaj żeby wszystkie sprężynki dobrze założyć, nie wciągaj do nosa tego czarnego proszku