Auto: audi 90q 2.3 20V & AR
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 09:45 hamownia w lutym
Siemka, mam zamiar wybrac sie w lutym na hamownie. Jako ze do BP nie widze jeszcze sensu jechac to moze cos w Lublinie. Znalazlem o takie o http://tuning.dtgas.pl/index.php?chip=hamownia
Tak, wiem ze to inercja, ale chce sprawdzic czy wsio u mnie gra.
Cena okolo 100, taniej bedzie jak sie wiecej osob zbierze. Ktos chetny by shamowac swoje padlo? Ja jade na 100%- mysle ze w przypadku nawet kilku aut da sie cos ponegocjowac (przynajmniej o ta flache)
Auto: STI & Polonez 1500
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 34 razy Dołączył: 06 Paź 2004 Posty: 3372
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 18:31
noodl3s, ja bym proponował hamować sie u TTomka jakąs wiekszą grupka tylko co on na to? mysle ze nie ma co szukac kokosów jak sie ma znajomego ze sprzetem. ja u niego hamowalem auto kilka razy i wyniki wychodzily wiarygodne.
my się hamowaliśmy u Tomka(btw dalej czekam na Wykresy Tomku !!) w 4 samochody, i 3 osoby są zadowolone z wyniku, i są one moim zdaniem miarodajne
ja mogę się pisać na hamownię, ale jeszcze nie wiem gdzie, w techmaxie mierzyłem przed i chciałem też po
ale jak będzie dobra okazja w DT, to wyskoczę i tam
_________________ Przejeżdżam przez Inżynierską w 7.19 sek, a TY ???
Lecha znajomy hamował jakiegoś civa i w techmaxie wyszło mu 142km pojechał do wawy bo nie wierzył i tam miał zrobione 3 pomiary i wyszło mu 173km
nie mogę skojarzyć który , może ten co na przestawionych wałeczkach do nas przyjechał , gdyż w normalnych warunkach to nawet g-tech nie ma takiej rozbieżności
Cytat:
zapomniałem tylko dodać że jeszcze lechowi spalili silnik w 106
nie w czasie pomiaru tylko w czasie doprowadzania trupa do stanu używalności ...
i nie spalili , tylko powinien się cieszyć , że po doprowadzeniu ciśnienia paliwa do ładu auto akurat stało we firmie obok gaśnic a nie zdarzyło mu się to na ulicy , bo wtedy nie skończyłoby się tylko na kilku przewodach gumowych przy silniku , dzieki czemu
w tym momencie najładniejszym elementem w tym "bolidzie" jest maska...przez nas "sponsorowana"....
...więc jeżeli nie znasz wszystkich okoliczności nie wypowiadaj się w kwestiach , które absolutnie nie dotyczą tematu założonego przez noodl3s-a .
tym samym mam ten komfort i niezależność od wyników tej umawianki (kiedy to jeszcze nikomu oprócz Boska nie udało się jednocześnie skrzyknąć więcej niż 6 aut nawet jak cena byla 40 zeta) , że mogę powiedzieć , że zostało Ci tylko hamowanie w DT , gdyż dzisiaj nastąpiła usterka w programie hamowni i przestała mierzyć "czarnomatowe" renówki clio...
aczkolwiek zawsze mozesz pojechać do wa-wy ... tam powinien być wynik ok 30Km wyższy i to w seryjnym setupie po takim pomiarze , w lekkim aucie , z ponad 150KM powinieneś prać sporo aut w LBnie a nie tylko jedno biedne niebieskie clio mocniejsze tylko o 10KM
pal motor !!! bana dostać możesz ... na rolki oczywiście
Misiek_lbn napisał/a:
(btw dalej czekam na Wykresy Tomku !!)
bardzo przepraszam oczywiście , ale muszę się usprawiedliwić brakiem czasu i tym , że ciągle nie mogę sie zalogować na lkt z kompa we firmie
Stacho_16V, jedź do nich , u nas ciężko o termin gdyż non stop zajęte , mam tylko nadzieję , że lepiej hamują niż gaz zakładają
mojego posta niestety nagorliwy Rysiu usunął
Mojego też, a był na temat
Noodl3s z tego co wiem to rolki są w Techmaxie (inercja) i Dtgaz czy jakoś tak na Łęczyńskiej (obciążeniówka). Zdrowiej dla auta będzie pojechać i schamować w Techmaxie, chyba że ktoś lubi jak jego auto jest katowane z obciążeniem hamulca równemu 90-100%.
TTomek ja tylko powiedziałem to co powiedział mi lecho iż jego znajomy z Civa hamował u was i wyszło mu u was inaczej a w wawie inaczej
z tą jego 106 to nie wiem jak było ale był wkurzony jak to mówił że w techmaxie spalili mu silnik a własnie miał sprzedawać samochód bo ma kupca.
inni ludzie również mówili iż wasza hamownia przekłamuje wyniki bo albo jest zawyżony wynik albo zaniżony,
łaski mi nie robisz że nie shamujesz mi Clio (nasz klijent nasz pan) z tego powodu nie będe płakał że nie będe mógł shamować samochodu u was.
tylko dziwi mnie fakt jak pytałem kilka osób z forum gdzie hamować samochód to mówili żeby jechać do DT gazu bo jest to jedyna wiarygodna hamownia, bo w Techmax'ie są wyniki różne.
EOT
a forum jest od tego żeby wyrazic swoje zdanie, więc nie wiem po co zaraz bijesz piane, pracujesz tam to wiadomo że dla Ciebie DT gaz jest zły bo konkurencja
i z takim podejściem że nie shamujecie mojego auta bo tak Tobie się podoba daleko nie zajdziesz
_________________ Gieorgij z You can dance napisał/a:
[quote="Gieorgij"]A do.je.bać ci?[quote]