FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zbyt duze spalanie---Pomocy
Autor Wiadomość
kriss 
Uczy sie pisac
audi a4 avant

Auto: a4
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 09:26   Zbyt duze spalanie---Pomocy

POMOCY.Co moze byc przyczyna tak duzego spalania auta audi a4 1.9tdi 110km.Tankuje na Shellu od zapalenia sie rezerwy, 15 litrów diesel extra i zawsze zrestartuje licznik i do nastepnego zapalenia rezrwy robie tylko na tym ok 150km, dodam ze skrzynia automat.Na połówce zbiornika robie 250km i chyba cos tu jest nie tak,takze prosze o pomoc

cymbur01 
prawdziwy tuner

Auto: audi 80 quattro
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 16:06   

sprawdzales co sie dzieje z wtryskiwaczami moze ciekna??

kriss 
Uczy sie pisac
audi a4 avant

Auto: a4
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 16:55   

cymbur01 napisał/a:
sprawdzales co sie dzieje z wtryskiwaczami moze ciekna??

Sprawdzałem pod maska--> suchutka, nie widac zadnych wycieków przecieków paliwa, wtryski tez suche.

ilo 
technical monster

Auto: TOYOTA RAV4
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 17:45   

Cymburowi pewnie chodziło że Ci leją czyli źle rozpylają , możesz też wszystko sprawdzić podpinając się pod kompa

slaw86 
drifter

Auto: A4//grande P.
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 17:59   

podepnę sie pod temat bo potrzebny mi program VAG-com tylko w polskiej wersji. kto ma niech prześle na pocztę, wyśle linka albo niech wrzuci na rapidshare

pietras1987 
Widać, że się stara
akurat, tylko czego?

Auto: Audi A3 1.9TDI Alh
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 22:08   

slaw86 napisał/a:
podepnę sie pod temat bo potrzebny mi program VAG-com tylko w polskiej wersji. kto ma niech prześle na pocztę, wyśle linka albo niech wrzuci na rapidshare

program to ja mam jakis choć nie przetestowany, znać sie na tym też marnie znam ale jak coś to mam , kabla mi brakuje bo z tym gorzej ale jeśli bym miał to bym popróbował coś sprawdzać, a ty sie znasz , miałeś z tym doczyniena?

slaw86 
drifter

Auto: A4//grande P.
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 22:34   

szczególnie jakoś znać sie nie znam. a kabel mam o ten www.telwis.pl/product_inf.../products_id/60 tylko że oprogramowanie do niego jest hymmm... jak mogę tak w ogóle o nim powiedzieć dziadoskie (niby jest VAG-COM Release 311-2 ale strasznie okrojone i całkowicie po ang.)

pietras1987 
Widać, że się stara
akurat, tylko czego?

Auto: Audi A3 1.9TDI Alh
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 11:22   

to daj maila to ci wyśle co mam.

Szajba 
Widać, że się stara

Auto: B4
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 11:46   

Na połówce baku robisz 250 km. A zalewałeś cały bak i robiłeś pomiar ile przejedziesz? Nie wiem czy wiesz, ale jest możliwość przeskalowania wskaźnika paliwa, a szczególnie ustawienia rezerwy i wtedy pół baku na wskaźniku, to nie koniecznie pół baku w rzeczywistości. Przyznam się kiedyś sobie tam pokręciłem i od połowy baku do rezerwy to robiłem 150 pare kilometrów, a rezerwy ze 200km hahaha :oops: Nigdy nie sprawdzisz spalania lejąc 15 litrów i czekając kiedy się kontrolka zapali. Zalej do pełna (portfel Ci schudnie, nie będzie Ci tak ciężko chodzić), poczekaj aż Ci się zapali "Muss Tanken", zalej jeszcze raz do pełna i zobaczysz ile wejdzie. Odejmiesz sobie od objętości baku tyle ile nie weszło przy drugim tankowaniu, potem litry przez kilometry i zobaczysz faktycznie ile pali. To jedyny rzetelny pomiar.

Odpowiedz do tematu