Auto: ...
Skąd: Polska Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Maj 2004 Posty: 3215
Wysłany: Sob Lut 26, 2005 10:27 zmiana oprogramowania
mam pytanie czy dało by sie napisac 2 mapy , jedna zeby autko mniej palilo , a dróga taka zeby podniesc moc ile sie da i zeby mozna było za pomoca przycisku zmieniac te mapy
ile by cos takiego kosztowało ??
_________________ "nie sztuką jest zwrócić na siebię uwagę tonami spojlerów i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich..."
Dłubiesz coś więcej w aucie czy tylko chipa, jak niedłubiesz daj sobie spokój z 2 mapami, wystarczy zwykły chip, spalanie spadnie, a to dlatego że producenci samochodów zabezpieczają się przed paliwami złej jakości lejąc troche więcej wachy niż jest to wymagane, nowy program leje tyle ile trzeba ni mniej ni więcej.
bez jaj...a jaki chcesz osiągnąć przyrost w wolnossącym silniku bez innych modów.
sama elektronika da od 3-4 KM do 8-10 i tak samo z Nm-mi , nie jest to żadna charakterystyka sportowa, ale jest inna niż fabryczna , tzn przesunieta bardziej w dół obrotów przez co auto staje sie elastyczniejsze
i zrywniejsze ale nie zrobi sie z niego sportowy bolid
nie jest to rewelacja jeżeli chodzi o osiągnięte wart. maks ale i tak ładnie czuć różnice w stosunku do fabrycznej charakterystyki.
polll napisał/a:
TTomek a w seju sie da ??
hehe ale w seju jest to inaczej realizowane i nie ma cholernego, proekologicznego OBD-2, psującego całą zabawe ...
a ja mam takie pytanko ile kosztował by sportowy program do BMW 318 IS i czy można robić to z autami zasilanymi gazem (sekwencja) i czy warto coś takiego robić a i ile kosztuje montaż TURBO!!!
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Pią Mar 04, 2005 18:25
Vesti: jakby malo turbobenzyn jezdzilo na gaz.
Student: najlepiej podjedz do Techmaxu ul. Szancowa 4 (jadac od miasta przed glodnym krolikiem na kunickiego w lewo, 50m i za myjka w lewo na podworko)
aktualnie jest jakas ciekawa promocja na chipy wiec podjedz i negocjuj.
Auto: Galant
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 13 Cze 2004 Posty: 933
Wysłany: Sob Mar 05, 2005 17:41
O cenie montażu turbo na forum napewno się nie dowiesz. Wszystko zależy od tego ile jest przy samochodzie roboty, rozbierania, drutowania itp. itd. Poprostu do każdego auta idzie odpowiednie turbo, intercoler.
Chcesz wiedzieć ile kosztuje turbo??? Podjedż do Techmaxu Szańcowa 4 obejrzy się popatrzy i wtedy można rozmawiać. TTomek napewno wszystko wyjaśni o co chodzi i co i jak.
To samo dotyczy tematu chipa.
kolo [Usunięty]
Wysłany: Nie Wrz 18, 2005 18:01
cyt. "a to dlatego że producenci samochodów zabezpieczają się przed paliwami złej jakości lejąc troche więcej wachy niż jest to wymagane" Z tego co mi wiadomo po to zakładaja sonde λ żeby było ekologicznie i ekonomicznie Paliwa dostaje tyle ile potrzeba.