FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Parkowanie
Autor Wiadomość
noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Auto: Galant
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 20:55   Parkowanie

Tak być powinno - KLIK

A to Polska właśnie - KLIK

Jak ktoś ustrzeli coś własnoręcznie to dawać. Najlepiej z numerami...

misiek 
prawdziwy tuner

Auto: lowrider
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 21:33   

Niektore zdjecia nieporozumienie, czasami naprawde nie ma jak zaparkowac zeby wywalic towar/ paczke/ cokolwiek z samochodu, sam czesto staje jak popadnie bo nie ma gdzie/nie da sie wcisnac duzym samochodem /albo mam cos na tyle ciezkiego ze naprawde musze ;) a trwa to max pare(nascie) minut

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Wto Cze 03, 2008 21:50   

Fakt, niektóre są trochę nie w temacie, ale wg mnie jak np. na Rusałce staje tirem o godzinie 15 to coś nie tak. Takim kolosem trochę bardzo utrudnia ruch. Takie sprawy załatwia się mniejszym autem, albo o innej godzinie. Są firmy które potrafią to zorganizować,. Ale nawet jak piszesz parę(naście) minut to wg mnie powinno być tak - staję na chwilę, wywalam towar na chodnik i staję tak, żeby nie przeszkadzać nikomu. Niekiedy ze strony kurierów i innych tego typu kierowników jest totalna ignorancja. Staje jak mu wygodnie, włącza awaryjne i ma w pupci innych. Najgorsze w tym jest to, że ani policja ani strażaki nie zauważają problemu.

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 07:32   

noPROBlEm napisał/a:
Fakt, niektóre są trochę nie w temacie, ale wg mnie jak np. na Rusałce staje tirem o godzinie 15 to coś nie tak. Takim kolosem trochę bardzo utrudnia ruch. Takie sprawy załatwia się mniejszym autem, albo o innej godzinie. Są firmy które potrafią to zorganizować,.

poznaj prace kierowcy ciężarówki , co mu wyznacza godziny pracy i wtedy dyskutuj

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Sro Cze 04, 2008 07:40   

Ja nie mam nic do kierowców. Firmy powinny tak organizować pracę, żeby takimi kolosami nie musieli wjeżdżać do miasta. A co do pracy kierowców ciężarówek - to znam ją dość dobrze ;)

kolczyk_lbn 
drifter
CorollaClub

Auto: Toyota Corolla E11
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 09:16   

ciężarówki, ciężarówkami, fakt, ze one też mocno przeszkadzają w ruchu drogowym, ale jeździć muszą. Najgorzej co mnie denerwuje, to jak sobie kierowca pełnosprawny parkuje na miejscu dla niepwłnosprawnych :/ to jest szczyt chamstwa i takie coś powinno się tępić.

[ Dodano: Sro Cze 04, 2008 09:23 ]
zapomniałbym jeszcze o policji, oni czują się bezkarnie :/ wystarczy przejechać Okopową

WWW.DZIAK.PL - specjaliści od silników

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 11:54   

noPROBlEm napisał/a:
Ja nie mam nic do kierowców. Firmy powinny tak organizować pracę, żeby takimi kolosami nie musieli wjeżdżać do miasta. A co do pracy kierowców ciężarówek - to znam ją dość dobrze ;)

to jak sobie wyobrażasz dostawe towaru po 18 ? ... myślisz że pracownik sklepu przyjdzie po godzinach ?
...a dostawy mniejszymi autami to dodatkowe przeładunki ...

ogólnie robota na "tirze" to przejebana robota :/

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Sro Cze 04, 2008 12:53   

Tak Pawle, normalnie po 18. Nie raz widziałem jak np. do Rossmana dostarczali towar późnym wieczorem. A jak sobie wyobrażasz to że w czasie pracy będzie dostawa? Kto towar zniesie skoro klienci na sklepie są?

A że robota przejebana to 100% się zgadzam.

PS. Dla mnie jeśli chodzi o Lublin to powinien być w ogóle zakaz wjazdu do centrum. Tylko MPK, mieszkańcy i zaopatrzenie. Dziś na chwilę z pracy wyszedłem (okolice Okopowej/Hempla) i tak się przyjrzałem to z 10 aut na lawetę się nadawało.

misiek 
prawdziwy tuner

Auto: lowrider
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 18:43   

noPROBlEm napisał/a:
PS. Dla mnie jeśli chodzi o Lublin to powinien być w ogóle zakaz wjazdu do centrum. Tylko MPK, mieszkańcy i zaopatrzenie.

Ciezko u nas by bylo wyodrebnic 'centrum' i zamknac. Starowka jest zakmnieta nie liczac mieszkancow i dostaw a i tak wjezdzaja sobie i staja jak popadnie czesto.

BELFEGOR 
Specjalista

Auto: Lexus
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 22:43   

noPROBlEm napisał/a:

Chyba z filmow amerykanskich.
I czy myslisz ze gosc, ktory stanal na Rusalce robi to z glupoty czy na zlosc, badz jego firma zle mu zaplanowala czas pracy.
Bylo go zapytac czego zaparkowal tam i o takiej godzinie to bys piany nie bil.

YatzeK 
znawca

Auto: E34
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 10:55   

Co do Rusałki to jeszcze bym zniósł - oni czasami naprawde nie mają wyjścia. i jeżeli nawet wjedzie TIRem, szybko go rozładuje i odjedzie to dla mnie jest OK.
Ale jeżeli na osiedlu mieszkaniowym matoł jeden z drugim parkuje na chodniku zostawiając 30cm przejścia, na przejściu dla pieszych, miejscu dla niepełnosprawnych, czy na placu zabaw gdzie się bawią dzieci podjeżdżając pod same okna to chyba coś jest NIE TAK!!
Inna sprawa to miejsca dla niepełnosprawnych na przykład pod marketami - po jaką cholerę one są skoro NIKT niepilnuje żebynie parkowali tam kierowcy nie mający uiprawnień?

Tylko jak z tym walczyć?

BELFEGOR 
Specjalista

Wysłany: Czw Cze 05, 2008 11:03   

Tylko jak z tym walczyć?[/quote]

Co innego praca kierowcy a co innego bezmyslnosc jakiegos debila

YatzeK 
znawca

Wysłany: Czw Cze 05, 2008 11:28   

Zgoda.

Ale jak kolejnego dnia wychodzę rano i musze iść ulicą bo przejście zastawione, albo idę z dzieckiem na spacer i musze iść ulicą bo na chodniku jest 30cm miejsca to zastanawiam się czy można do tego stopnia nie myśleć?

BELFEGOR 
Specjalista

Wysłany: Czw Cze 05, 2008 11:34   

YatzeK napisał/a:
Zgoda.

Ale jak kolejnego dnia wychodzę rano i musze iść ulicą bo przejście zastawione, albo idę z dzieckiem na spacer i musze iść ulicą bo na chodniku jest 30cm miejsca to zastanawiam się czy można do tego stopnia nie myśleć?

To mu zdejmij z nogi lusterko to moze sie debil nauczy......znam takich co tak robia 8) :mad:

Oczywiscie nie polecam i nie namawiam :x
Ostatnio zmieniony przez BELFEGOR Czw Cze 05, 2008 11:39, w całości zmieniany 1 raz  

YatzeK 
znawca

Wysłany: Czw Cze 05, 2008 11:37   

Hehe, to już chyba niedługo, bo coraz mi trudniej utrzymać nerwy na wodzy :mad: :mad: :mad:

Próbowałem na razie pokojowo - jak gość wjechał na chodnik przez przejście dla pieszych i trąbił na mnie że mu się nie chcę usunąć to zadzwoniłem do jego szefa. I wiecie co usłyszałem? że "pewnie myślał, że Pan go nie widział i dlatego trąbił" Ręce opadają...

Chyba naprawde na takich jużtylko metody brutalne mają szanse zadziałać.

Odpowiedz do tematu