Tak jak kolega plastik pisze przyczyn może być dużo może być tak że trzeba wyregulować klapkę przepływomierza może być wina świec kopułki przewodów wysokiego napięcia a może być też żle zapłon ustawiony czyli zapóżny albo za bardzo przyspieszony wiem że w silnikach 2.0 i 2.3 w pięciocylindrowych powinien być zapłon na 21 stopni jeżeli auto ma lpg
[sory za pomyłkę] Chodziło mi o Ukraińską,gdyż Audi przystosowano do benzyny o najniższym stopniu zawartości oktan czyli 95 a Ukraińska czy Rosyjska zawiera tych oktan od 85 do 87 i aby sobie na niej pojeździć trzeba bawić się w przyśpieszanie czy opóźnianie zapłonu. Sam zatankowałem samochód u wschodich sąsiadów i pojechałem tyle ile było Polskiego paliwa w przewodach.
Auto: WANNNAAA HA
Skąd: Świdnik Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Mar 2007 Posty: 140
Wysłany: Sob Sie 30, 2008 14:15
Gruszka napisał/a:
sory za pomyłkę] Chodziło mi o Ukraińską,gdyż Audi przystosowano do benzyny o najniższym stopniu zawartości oktan czyli 95 a Ukraińska czy Rosyjska zawiera tych oktan od 85 do 87 i aby sobie na niej pojeździć trzeba bawić się w przyśpieszanie czy opóźnianie zapłonu. Sam zatankowałem samochód u wschodich sąsiadów i pojechałem tyle ile było Polskiego paliwa w przewodach.
hmm ja nie miałem problemów czy too było wschodnie paliwo czy nie to smigało i paliło bez problemu
_________________ TA NO NO HA
było z audi
b2 coupe 2.3
b3 1.9klekot
i jest wannaaa ha
Auto: audi a4
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Paź 2007 Posty: 864
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 21:20
bartolinii napisał/a:
hmm ja nie miałem problemów czy too było wschodnie paliwo czy nie to smigało
tak dokładnie tak było ale teraz jest jakis problem.Kilka osób mi znajomych tankowało owe paliwko do swoich aut w tym b4 i jest znaczna różnica między wschodem a np.Orlenem Pb95 może nie ma problemu z odpaleniem furki ale jest różnica w czasie jazdy
Auto: audi 80 quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Maj 2005 Posty: 737
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 19:11
po 3 tankowaniach na ukranie trzeba do pelna zalac shell 99 V-power aby przepalilo ten ukrainski syf a to juz mozna sobie podliczyc jak to wychodzi wole mniej jezdzic a zeby bylo bezpieczniej dla pomp filtrow wtryskow...