ja ostatnio kupowalem w makro za 74Ah zaplacilem 180pln jakiejs firmy maxima czy jakos tak ale one sa chyba riobione w centrze albo w zapie niepamietam
Auto: Galant
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 13 Cze 2004 Posty: 933
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 12:03
Na Krochmalnj jest sklep z akumulatorami tylko nie pamiętam jakiej firmy. Jadąc od cukrowni, przed widełkami Młyńska Gazowa po prawej stronie przed sklepem ogrodniczym.
Ja pare dni temu kupowałem w Sabacie .Mają spowy wybór i rozsądne ceny a oprucz gwarancji AC na akumulator i problemy z nim związane podczas eksploatacji
Auto: 1.2 8V szybkie :D
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Paź 2005 Posty: 100
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 13:12
bart#155 napisał/a:
goofy, dobrze mówi na Krochmalnej jest spoko i jak dajesz stary to masz rabat iles tam % ja u siebie mam centry i nie nazekam 45Ah
a przypadkiem nie jest tak że MUSISZ oddać stary bo nie dostaniesz karty gwarancyjnej ?
...
[ Dodano: Sob Gru 17, 2005 1:14 pm ]
DAMI napisał/a:
Ja pare dni temu kupowałem w Sabacie .Mają spowy wybór i rozsądne ceny a oprucz gwarancji AC na akumulator i problemy z nim związane podczas eksploatacji
ŁAHAHAA >...
w życiu nie kupię aku w sabacie ... jeszcze na starym forum opisywałem perypietie rodzinne z aku i z sabatem , dwie reklamacje obie nieuznane a aku właśnie padl na amen ... a gwarancja sie skończyła kilka miesięcy temu, co więcej wyciągneli jeszcze ponad 100 zł za sprawdzenie instalacji elektrycznej auta, wyszło że okej ale i tak gówno z reklamacji .
_________________ wydaje Ci sie że mam szybkie auto ? Masz racje wydaje Ci sie !
a przypadkiem nie jest tak że MUSISZ oddać stary bo nie dostaniesz karty gwarancyjnej ?
no stary musisz oddać bo nieoddadza ci 30pln kaucji
ja w sabacie aku kupilem tylko raz do skody po 6 miechach padły mi 2 cele ojciec zawiozl na gwarancji volvoska serwisówka i powiedzieli ze za 3 dni bedzie gotowy przyjechal po 3 dniach a oni szybko go oddali i powiedzieli ze jest ok ojciec zajechal do roboty i powiedzial zeby chłopaki na serwisie go sprawdzili i okazało sie ze nic niebyło zorbione pojechal jeszcze raz i po godzinie kłótni z nimi oddali kase naciagacze
Auto: BMW e39 523i
Skąd: Choiny Pomógł: 16 razy Dołączył: 05 Wrz 2004 Posty: 918
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 16:54
jedne z lepszych aku robi firma moll www.moll-batterien.pl
w centrum na górce są warto poszukać bo baterie naprawdę dobre a tak naprawdę nie wiele droższe od innych ,ale jak się zapewne wiele osób przekonało bez dobrego akumulatora się nie pojedzie
Muszę zanabyć akumulator( jakieś 55ah 420a, lewy plus). Poradźcie gdzie się udać, żeby nie przepłacić i na jaką kwotę muszę się przygotować (orientacyjnie).
panowie te ceny to dawno nie aktualne za 74ah teraz trzeba zaplacic ze 350zl olow poszedl ponad 100% w gore.
Teraz za 180 zl to 45ah sie nie kupi no chyba ze firmy 4max ale to pomylka.
Auto: F7P
Skąd: Polska Pomógł: 29 razy Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 1894
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 09:24
Polecam akumulatory KAGER Vertigo w środeczku Bosch
Bezobsługowe akumulatory KAGER Vertigo wyprodukowane są w technologii wapniowo-wapniowej (Ca-Ca). W tej technologii do stopu ołowiu, z którego wykonane są kratki akumulatora, dodawany jest wapń. Jego domieszka powoduje obniżenie zużycia wody przez akumulator. Dzieje się tak, ponieważ wapń jest w akumulatorze chemicznie nieaktywny. Dzięki temu jego cząsteczki nie wytrącają się i nie tworzą na płycie katody zanieczyszczeń będących przyczyną „parowania” wody z elektrolitu. Kierowca nie musi więc sprawdzać i uzupełniać poziomu elektrolitu w baterii przez cały okres jej użytkowania.
Zastosowanie wapnia i obniżenie zużycia wody w istotnym stopniu ogranicza również proces samorozładowania, który w akumulatorach tradycyjnych przyspiesza w miarę upływu czasu użytkowania akumulatora. Ta cecha stopu ołowiowo-wapniowego jest szczególnie istotna dla kierowców jeżdżących na krótkich odcinkach oraz użytkowników pojazdów wykorzystywanych sezonowo (w rolnictwie, budownictwie i gospodarce leśnej), samochodów z naczepą turystyczną (karawan) lub w przypadku drugich samochodów w gospodarstwie domowym, które podczas zimy używane są rzadko lub wcale.