Wysłany: Sob Lis 22, 2008 10:04 Problem z podłączeniem zasilacza
Joł.
Wczoraj nabyłem zasilacz Feel III-400ATX.
Odłączam stary i wedle niego podłączam nowy. Gdy podłączyłem wszystko, odpalam kompa i nic. Nie reaguje. Diodka na płycie głównej się świeci.
Wydaje mi się, że to może być przez to że nigdzie nie podłączyłem wtyczki PCIE 6-pinowej. Jest ona do prądożernych kart graficznych, jako dodakowa wtyczka, a czy w 6600gt też jest? Nie moge znaleśc, a w starm zasilaczu takiej wtyczki nie było. Do tego wolna zostaje wtyczka 4 pinowa, która jest elementem 24-inowej [je się łączy na 24piny i rozłancza na 20pin]
Do tego zostają mi dwie wtyczki serial-sata. I może jedna albo dwie wolne molex 4-pin
Nie musisz podpinać zasiłki od grafy bo w 6600 nie ma wejścia. Do płyty podłączyłeś 20 czy 24 ???? plus powinna być jeszcze kwadratowa wtyczka z dwoma żółtymi i dwoma czarnymi kablami. Pozatym Feel to szajs i często trafiają się takie które są niesprawne fabrycznie Idź do sklepu niech sprawdzą czy odpala na sucho. Napisz jaka płyta (model firma)
Feel to szrot dziś wysłałem ponad 20 zasilaczy tej firmy do serwisu...
ja odżałowałem kase i kupiłem be quiet'a http://allegro.pl/item485...sklep_wawa.html i jestem zadowolony
jeśli chcesz jakiś dość dobry zasilacz odezwij sie domnie na kom to ci coś taniej rozkminie
Mattey mam identycznego Bequieta i kurcze niestety 2 razy poległ, ale to raczej wina mojej sieci, upsy regularnie zmieniam raz na dwa lata Tak pozatym zasiłka kozak ale do Yesico niestety się nie umywa.
MACIOR, miałem brac ocz ale niemialem tego na magazynie oprócz 1kW zresztą musiałem kupić taki zasilacz żeby miało co napędzać mojego GTX 280 dostałem nawet długopis gratis firmowy