Auto: Galant
Skąd: Bronowice Pomógł: 6 razy Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 661
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 09:33 Samochód na TAXI
Poszukuje samochodu, który najlepiej nadawał by się do jazdy na taksówce. Osobiście mam do dyspozycji 2 samochody - Peugeota 307 w kombi zasilany benzyną z 2004 roku i Renault Megane HB zasilany benzyną i gazem i w automacie z 2001 roku. Rozważam zakup jednak czegoś innego bo Megana wydaje mi się troszkę mała jak na TAXI, a do 307 nie wiem czy chcę montować gaz. Jak uważacie - jeździć którymś czy szukać czegoś nowego? Jak nowy to co? Jeśli chodzi o kupno nowego (oczywiście nie fabrycznie nowego) to nie dysponuję jakąś oszałamiającą kwotą - 15k myślę, że maksymalnie + ewentualna sprzedaż Meganki. Podpowiedzcie mi coś...
_________________ "Never drive faster than your Angel can fly..."
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 09:36 Re: Samochód na TAXI
noPROBlEm napisał/a:
Poszukuje samochodu, który najlepiej nadawał by się do jazdy na taksówce. Osobiście mam do dyspozycji 2 samochody - Peugeota 307 w kombi zasilany benzyną z 2004 roku i Renault Megane HB zasilany benzyną i gazem i w automacie z 2001 roku. Rozważam zakup jednak czegoś innego bo Megana wydaje mi się troszkę mała jak na TAXI, a do 307 nie wiem czy chcę montować gaz. Jak uważacie - jeździć którymś czy szukać czegoś nowego? Jak nowy to co? Jeśli chodzi o kupno nowego (oczywiście nie fabrycznie nowego) to nie dysponuję jakąś oszałamiającą kwotą - 15k myślę, że maksymalnie + ewentualna sprzedaż Meganki. Podpowiedzcie mi coś...
Moim zdaniem żaden z ww zabardzo sie nie nadaje.Trzeba auto,które będzie tanie w eksploatacji(silnik,zawieszenie).Jeśli szukać pojazdów tej wielkości co podałęś to mój typ Skoda Octavia Tdi /Golf 4 Variant Tdi
_________________ '96 Subaru Impreza GT wozi dupę
'00 Daewoo Matiz Van rolniczo-służbowy
'95 Daewoo Nexja GSi 16v szczur na tor
Auto: Galant
Skąd: Bronowice Pomógł: 6 razy Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 661
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 10:37
Stacho_16V, 168 km na TRIPi' e zrobione i pełny zbiornik ??
Drift_King napisał/a:
Moim zdaniem żaden z ww zabardzo sie nie nadaje.Trzeba auto,które będzie tanie w eksploatacji(silnik,zawieszenie)
Megana to nie znam bo to rodzice eksploatują i płacą, ale moja 307 to w gruncie rzeczy nie jest taka droga w utrzymaniu. Za rozrząd zapłaciłem 500, ostatnio robiłem wszystkie filtry i płyny i wyszło 300. Zawieszenia jeszcze nie dotykałem - a już 130kkm zrobione i wg maszyn przy przeglądzie idealnie wszystko.
Drift_King napisał/a:
.Jeśli szukać pojazdów tej wielkości co podałęś to mój typ Skoda Octavia Tdi /Golf 4 Variant Tdi
Właśnie, jeśli bym kupował to coś większego. Na mieście widać dość sporo Omeg, i właśnie jak napisał mattey różnej maści A6. Octavia może i bym się skusił, ale czy zakup TDI w kasie którą podałem to nie ryzyko??
_________________ "Never drive faster than your Angel can fly..."
Przedewszystkim samochod bezawaryjny i ekonomiczny w ktorym wygodnie spedzisz nawet parenascie godzin dziennie czyli ideal
Stacho_16V napisał/a:
mojego ojczulka oktawia pali 5-5,5 ropy po mieście
Dodaj do kazdego samochodu litre dwie wiecej do spalania benzynki/ropy i kolo 3 gazu
Ciagle odpalanie podjazd metr gaszenie, znowu odpalisz podjedziesz 2 metry gasisz, do tego konkret korki, ktore normalnie wracajac z pracy do domu czlowiek stara sie jakos ominac lepiej albo gorzej a tutaj sie nie da. No i grzanie jak zimno.
Tak jak napisales duzo omeg jezdzi i wszelkich audi, mercedesow, mase passatow
Auto: Audi A 4 ( kuleczka)
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 225
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 17:34
ja tam zamierzam jeździć swoja a4 gaz już mam założony ale chyba nie będę z niego korzystał czas pokaże narazie musi wystarczyćza jakiś czas chciałbym albo a6 lub a8
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 17:38
wolton22 napisał/a:
ja tam zamierzam jeździć swoja a4 gaz już mam założony ale chyba nie będę z niego korzystał czas pokaże narazie musi wystarczyćza jakiś czas chciałbym albo a6 lub a8
Kubin latał A4 na taxi ... ale coś go tutaj nie widuje od dłuższego czasu ...
białe A4 z fikuśną rejestracją
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...