o tym na lubartowskiej i kunickiego chyba każdy już wie a może powstał nowy zakład który chce wejść na rynek i ma konkurencyjne ceny.
Dzisiaj byłem w rawie mazowieckiej i tam gość w dużej wulkanizacji powiedział że za prostowanie biorą od 60 zł więc w lbn to zdzierstwo bo taniej niż 100zł/szt to ciężko znaleść
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 05:45
baron1 napisał/a:
o tym na lubartowskiej i kunickiego chyba każdy już wie a może powstał nowy zakład który chce wejść na rynek i ma konkurencyjne ceny.
Dzisiaj byłem w rawie mazowieckiej i tam gość w dużej wulkanizacji powiedział że za prostowanie biorą od 60 zł więc w lbn to zdzierstwo bo taniej niż 100zł/szt to ciężko znaleść
generalnie ciśnie mi się na usta pewne określenie ale się powstrzymam
mi się wydaję że ważniejsze jest dobre wykonanie usługi ... a nie niska cena ...
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: #ok 750km w zagrodzie
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Kwi 2007 Posty: 423
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 12:23
Dobre wykonanie usułgi tak tak paweł za 150zł sztuka u Gebki i jeszcze Fele porysowali super wykonanie za super kase ta fela taka była:). Na tylnych jeszcze nie jezdziłem:)
Auto: audi 90q 2.3 20V & AR
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 12:56
mpirat napisał/a:
Dobre wykonanie usułgi tak tak paweł za 150zł sztuka u Gebki i jeszcze Fele porysowali super wykonanie za super kase ta fela taka była:). Na tylnych jeszcze nie jezdziłem:)
No to reklamacja i niech zwracają kasę za malowanie. Ja prostowalem w Markach w W-wie (80 pln za 16stkę) i jestem bardzo zadowolony.
Auto: #ok 750km w zagrodzie
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Kwi 2007 Posty: 423
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 13:56
Oj z nimi to same problemy prostowali mi 2 fele tylne 9 calowe od wtorku az w sobotke mi oddali przyczyna nie mieli jakis srub:) /Na dodatek przy płaceniu :wykładam 300zł a pani w kasie co tak mało jak sruby kosztowały 290zł .Mowie im sruby wam zostanał na przyszłosc a oni do mnie ,ze 2-3 prostowania i te sruby sie na szrot nadaja:)Ja do nich jakbym wiedzial ,ze to taki problem to bym nie oddawał fel:)usułga 150zł za fele nie widzialem czegos extra doplacania w cenniku:)
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 14:59
mpirat napisał/a:
generalnie mam takie samo zdanie o Gębce ... 18 od mpsa też mi porysowali ... fachowo rysy zabrudzili i paaaaaaaaaaaaaanie taka przecież była co sie pan czepiasz
[ Dodano: Sro Kwi 29, 2009 16:01 ]
noodl3s napisał/a:
mpirat napisał/a:
No to reklamacja i niech zwracają kasę za malowanie. Ja prostowalem w Markach w W-wie (80 pln za 16stkę) i jestem bardzo zadowolony.
tak tylko przed usługą trzebaby dokumentację foto stanu felgi robić ... lub stać nad nimi ...
eh ...
[ Dodano: Sro Kwi 29, 2009 16:02 ]
Kuba napisał/a:
http://lkt.pl/viewtopic.php?t=8679&highlight=prostowanie+felg
po co nowy temat zakładać
po to żebyś sie pytał
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 20:14
To gdzie w końcu fele dobrze wyprostować,kupiłem koła z allegro i kutafon jak się okazało teraz po założaniu jedną przysłał leciutko uderzoną że okiem nie widać rysa jest a na wyważarce bije i w czasie jazdy od 120-130km/h telepie autem.
W którym zakładzie usługa jest z rozmontowaniem koła i zmontowaniem oraz wywarzeniem ,a gdzie trzeba przywieźć saą felgę,bo to ważne.Aha i czy to robią od ręki czy trzeba zostawiać?
ja prostowałem swoje O.Z 14" bo miałem 2 skrzywione. oddałem do wulkanizacji i odebrałem po 2godzinach . Czas prostowania jednej felgi to nawet do 3 godzin. trzeba uważać aby nie pękła..
Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 20:37
baaaartus napisał/a:
ja prostowałem swoje O.Z 14" bo miałem 2 skrzywione. oddałem do wulkanizacji i odebrałem po 2godzinach . Czas prostowania jednej felgi to nawet do 3 godzin. trzeba uważać aby nie pękła..
tylko ze tam ceny sa od 100zł, ale robią wszystko bardzo dobrze. brejdak też oddawał felgi do prostowania świeżo pomalowane na biało, ani jednej ryski nie zrobili.
Auto: Audi Avant S4
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 14:55
Również ostrzegam przed partactwem na bocznej kunickiego..(chyba Rejtana,przedłużenie Zemborzyckiej)Dziadek który to robi swoją edukacje techniczną zakończył w 1956 roku..Spartaczył mi rok temu 3 felgi i za nic się nie przyznał bo on ma taka technik roboty..Fele porysowane,podrapane,przepalone ,niewyszlifowane,i do tego bija..Tragedia
Gębka 'dość' dobrze zrobił ale rysy na lakierze to chyba u niego norma..taki gratis od firmy sugerujący następna usługę czyli piaskowanie i malowanie
_________________ Wkońcu i mnie dopadł kryzys gospodarczy... jem spleśniały ser, pije stare wino, jeżdżę samochodem bez dachu...