Jeśli kotś będzie chciał ukraść Twój samochód - i tak to zrobi nawet gdybyś miał alarm za nie wiadomo jaką kase. Ja bralbym ten 2 - jakby wiecej bajerow mial.
_________________ Jest: A6 C4 ACK Quattro Avant
Było: 100 C3 Biel Dubaju - na zawsze w pamięci
Auto: A4//grande P.
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 7 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 423
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 09:34
do niedawna też miałem dylemat z wyborem alarmu i zdecydowałem się na exusa i jestem zadowolony, spełnia swoją funkcje w 100%, każda z jego opcji działa poprawnie co prawda w aucie jest około pół roku. Spełnia warunki firm ubezpieczeniowych (norma E20?) ma domykanie szybek, czujnik wstrząsów, metalowy mały pilot i wiele innych funkcji. jedyne co mi się nie podoba to, że nie ma jakieś przesłony w pilocie na przyciski, bo zdarza się że przypadkowo wcisnę jakiś przycisk chowając kluczyki do kieszeni i jak jest to przycisk otwierania to jeszcze nic się nie stało bo jest funkcja "save-lock" że gdy przypadkowo naciśnie się przycisku na piloci otwierania i jednocześnie w czasie 15s nie otworzą się żadne drzwi to po tym czasie zamykają się z powrotem, a zdarzyło się kilkukrotnie wciśniecie przycisku "panic" hehe...
Auto: Audi A4 Avant
Skąd: Czuby Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 150
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 12:01
czekereke, wychodząc z takiego założenia można by wcale nie zamykać auta Wiem że jak znajdzie się specjalista to żadne alarmy nie pomogą ale przynajmniej masz świadomość że ten alarm tam jest, nie są to jakieś pieniądze wielkie.
Zastanawiam się czy te piloty z lcd to nie jakieś żarłoczne bestie i czy baterii nie będzie trzeba wymieniać co miesiąc
ja mam pilot z wyświetlaczem w alarmie z powiadomieniem i masz racje M@rcus bateria w nim czyli mały "paluszek" trzeba wymieniać raz na miesiąc no może półtora ,ale alarm jak najbardziej godny polecenia
czekereke, wychodząc z takiego założenia można by wcale nie zamykać auta
no na dobrą sprawe tak ale jak Pisał slaw86, warto mieć coś co pomoże nie daj Bóg w ubezpieczalni na przyklad. Jesli ma domykanie szyb czy inne bajery - takie rzeczy sa fajne i sie przydaja
...ale Korbotronicu to i taki za 1000PLN by nie zamknął.
otóż alarm który kupie ma służyć w C3. trąbić i wyć, i obsługiwać centralny zamek - na tym zależy mi najbardziej. Chętnie kupię alarm sam i powierzę komuś jego montaż, no chyba że zncie miejsce w Lublinie gdzie można i kupic i zamontowac jakoś rozsądnie.