jako stary przemytnik wypowiem sie co do takiej wyprawy:)
1. kup troche UAH u nas żeby mieć na łapówki na ukraińców jeśli bedziez kozaczył i nie zapłacisz to:
a. zaczną ci szczegółowo sprawdzać papiery możesz mi wierzyć oni mają czas...
b. wyjebią cie na koniec kolejki czyli bedziesz mogl kwitnąć nawet i poł dnia...
c. po prostu cie nie wpuszczą bo któregoś jajka swedziały....
2. Jesli jedzies pierwszy raz masz czyste papiery i samochod wiec spokojnie mozesz sobie wziaść troche wiecej ale z umiarem:)
3.Ilość :
a. fajki na głowe możesz wziąść 11 paczek z czego jedna musi być otwarta... na polskie fajki niepatrzą wiec spoko.
b. wódka: mozesz przewieść litre na głowe 1 butelkę wina lub szampana.
c. piwo = 6 litrów na glowę
d. paliwo czyli pełen bak + 10l w kanistrze ale za tne kanister bedziesz musiał zapłacić ukraińcom.. taka ich ekologia
e. na cukierki napoje gazowane cukier czyli ogolnie słodycze no limit to jest na tzw własny użytek
4. Wyjazd. Jeżeli wracasz już na przejście po udanych zakupach wiedz że napewno zatrzyma cie policja. Na nich niema reguły i płacisz tzw. ekologie (definicji tego niechce mi sie przedstawiać bo troche jest oczym opowiadać do czego mogą sie przyjebać) oficjalnie przyjęte jest że płacisz 11UAH od głowy ale dajesz policjantom 20UAH i jedziesz dalej aż do bramki. Gdy zatrzyma cie nastepny z ekologią to ja mówie coś takiego że zapłaciłem tym co stali wczesniej a jak chce kase niech idzie do nich sie klucić i zawsze sie odpierdoli
5. Przejazd przez granice u ukrainca płacisz i jedziesz u polaka pokazujesz grzecznie co wieziesz czyli "normę" idziesz z papierami itd...
Ja osobiście stosuje troche inne metody dzieki którym stoje w kolejce 20min na wjazd gdy inni czekają po 4-5 godzin
_Rafi_, dokładnie wódke masz liczone oddzielnie wino oddzielnie i piwo oddzielnie czyli litre wódy butleke wina i 6 litorw piwa co do piwa butelki masz wszelakie od 0.33 do 2l
aa i jeszcze jedno polacy ci bedą sprawdzać samochód wiec dokładnie patrz co robią i gdzie zagladają Jeśli pęknie chociaż jeden plastik nawet lekko to wołaj o protokół troche dluzej to zajmie lae na nową cześć wysępisz kase
kroli napisał/a:
pomoc panów z rozpadającej się łady za trochę hrywien ?
Nie Tylko musze uważać na SC bo jak mnie przyczają to lece na koniec kolejki