Auto: 1.9TDI
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 21:59
Narazie,to nic mi nie pomogles a nabiles sobie z 5 glupich postow i w w jednych cos pytasz w innych cos bredzisz ,a wystarczylo przeczytac temat.Ponadto skoro jakas firma pisze ze wystarczy jej sam kluczyka zakodowany i dorobi nastepny,to myslalem ze w LB tez znajdzie sie ktos taki.
jeżeli pierwsza opcja to tanio Cie wyjdzie w serwisie (jeżeli w aucie wszystko legal to pin dostaną z "centrali" w ramach usługi ...
i tu:
Cytat:
zadzwoń na radom , tam można naprawdę podobno dużo....
Cytat:
i... podobno biorą za to trochę wiecej niż 100 zeta... (tak na marginesie)...
ale Ty sie zapewne ciągle upierasz nad opcją okrutnie ekonomiczną...
marewel napisał/a:
Ponadto skoro jakas firma pisze ze wystarczy jej sam kluczyka zakodowany i dorobi nastepny,to myslalem ze w LB tez znajdzie sie ktos taki.
to Ty sie zdecyduj czy chcesz klona swojego działającego transpondera czy wkodować nowy transpo , który juz posiadasz bo z tego co napisałeś to właściwie sam nie wiesz co chcesz , byleby było tanio , a w tej sytuacji to Ty bredzisz bo gdzieś coś usłyszałeś ale do końca nie wiadomo co , a drugi kluczyk chciałbyś mieć...
Poza tym za cholerę nie mogę się nigdzie doczytać dość ważnego info : który to rok auta???...
Mi taka zabawa (czyt pinu i kodowanie kluczyka) z V.A.G. , bez względu na rok (za wyjątkiem modeli 2002-2005) zajmuje zajmuje maks. 1,5h , ale u mnie się nie "pożywisz"...........................
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 17:45
Ja tam nie wnikam w kody itp,wiem ze u mnie dalo sie przekodowac kluczyk z pilotem do mojego imo bez wymiany transpondera,i nie kosztowalo mnie to nic(poza nowym kluczykiem i odczytem kodu) bo zrobilem to sam
A ty TTomek skoro umiales to zrobic,to wystarczylo powiedziec,wtedy zaplacilbym ci 100zl bo wiecej taka czynnosc nie jest warta,a tak nie dostaniesz nic.Pamiętaj "chytry traci 2 razy".
Jak ktos bedzie mial jakis podobny problem,info PW.
Nie trzeba bys Einsteinem zeby zakodowac nowy kluczyk.
wolę inwestować w poważniejsze rzeczy niż sprzęt , który można kupic na allegro , mi się nigdzie nie śpieszy.
marewel napisał/a:
a tak nie dostaniesz nic.Pamiętaj "chytry traci 2 razy".
przeżyję jakoś może do pierwszego
nie jestem chytry , tylko staram się nie zajmowac pierdołami...
...natomiast z uwielbieniem "kroję" gości (a jest ich dość sporo), którzy sprzętem z allegro za 299 zeta robią taką usługę za 80 zeta , bo co jakis czas ten hamerykański sprzęt wykrzacza dechę do zera i nie są w stanie nic wiecej z tym zrobić bo nie mają nawet pojęcia co ten ich sprzęt tak naprawdę robi
Jestem pewien , że gdyby ten pan wydał klika tys w swój sprzet (lub więcej) szanując swoje pieniądze i wiedzę nie zrobiłby tego za 80 dych....
marewel napisał/a:
zgadzam sie z Tobą , jeżeli chodzi o VW z ubiegłego wieku to styknie "kabelek" za 99zeta (albo i mniej).
BTW :
Cytat:
wtedy zaplacilbym ci 100zl bo wiecej taka czynnosc nie jest warta
do tej pory wydawało mi się , że to usługodawca lub producent ustala cenę , bądź popyt na daną usługę lub towar
widzisz jak wyczułem temat i nie zaproponowałem wykonania tej nader prostej czynności...gdybyś mi wyjechał z takim tekstem po robocie, to miałbym problemy z prawem za czynną napaść na klienta
a teraz zrób doświadczenie potwierdzające moje słowa:
pojedź na dowolną stację paliw...zatankuj do pełna...następnie idź do kasy i powiedz , że jesteś gotów zapłacić maksymalnie 2,50 za litr benzyny bo w/g Ciebie nie jest więcej warta
ciekaw jestem jakich ubytków uzębienia nabierzesz po takim tekscie
następnie bądź tak łaskaw i pochwal się wszystkim tu obecnym czym zakończył się ten eksperyment bedą wiedzieli jak się targować przy zakupie towaru lub usługi
pozdro
Ostatnio zmieniony przez TTomek Wto Lis 13, 2007 22:19, w całości zmieniany 1 raz
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 20:54
TTomek napisał/a:
marewel napisał/a:
wiec zainwestuj w szybszy sprzet.
wolę inwestować w poważniejsze rzeczy niż sprzęt , który można kupic na allegro , mi się nigdzie nie śpieszy.
marewel napisał/a:
a tak nie dostaniesz nic.Pamiętaj "chytry traci 2 razy".
przeżyję jakoś może do pierwszego
nie jestem chytry , tylko staram się nie zajmowac pierdołami...
...natomiast z uwielbieniem "kroję" gości (a jest ich dość sporo), którzy sprzętem z allegro za 299 zeta robią taką usługę za 80 zeta , bo co jakis czas ten hamerykański sprzęt wykrzacza dechę do zera i nie są w stanie nic wiecej z tym zrobić bo nie mają nawet pojęcia co ten ich sprzęt tak naprawdę robi
Jestem pewien , że gdyby ten pan wydał klika tys w swój sprzet (lub więcej) szanując swoje pieniądze i wiedzę nie zrobiłby tego za 80 dych....
marewel napisał/a:
zgadzam sie z Tobą , jeżeli chodzi o VW z ubiegłego wieku to styknie "kabelek" za 99zeta (albo i mniej).
pozdro
hihi
skąd ja to znam
mi tu też taki jeden sie ciskał że drogo za wożenie samochodów ...
no nic trudno ... ja tez do pierwszego przerobie i oby jaknajmniej takich klijentów
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 22:57
W serwisie zakodowanie kluczyka kosztuje 100zl, u ciebie pewnie z 500 ale to szczegół.Sczytanie kodu i zaprogramowanie kluczyka to 2-3 minuty wiec u ciebie we firmie to pewnie ze 1000 zl.Nie watpie za masz interfejsy po 10tys,ja mam za 20zl i mi wystarczy.80 zl za zczytanie kodu to uczciwa cena,tak samo jak 150 zl na machniecie licznika,widocznie koles nie uwaza sie za Newtona jak ty i uwaza ze za 2min roboty wiecej mu sie nie nalezy i chwala mu za to.A twoje wypowiadanie sie w temacie jego wiedzy pozostawie bez komentarza.
Auto: BMW e39 523
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 11:52
Mam tylko jeden kluczyk z przyciskami otwierania/ryglowania do toyoty RAV4 2003r. Czy w Lublinie ktoś mi moze taki sam dorobić i ile to mniej więcej kosztuje?