FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Szukam kogos kto zaprogramuje mi kluczyk z imo(nie mam kodu)
Autor Wiadomość
marewel 
Specjalista

Auto: 1.9TDI
Wysłany: Nie Lis 11, 2007 23:27   

Podobno sa jakies firmy co nie potrzebuja kodu imo,tylko wystarczy im zaprogramowany kluczyk i z niego cos tam czytaja i wpisuja w nowy.

TTomek 
streetracer

Auto: T.C.T;A5Tred;UnoT;A8 AKG
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 00:24   

podobno...można sporo rzeczy...

zadzwoń na radom , tam można naprawdę podobno dużo....

podobno w pacanowie kozy kują...

i... podobno biorą za to trochę wiecej niż 100 zeta... (tak na marginesie)...

marewel 
Specjalista

Wysłany: Pon Lis 12, 2007 21:59   

Narazie,to nic mi nie pomogles a nabiles sobie z 5 glupich postow i w w jednych cos pytasz w innych cos bredzisz ,a wystarczylo przeczytac temat.Ponadto skoro jakas firma pisze ze wystarczy jej sam kluczyka zakodowany i dorobi nastepny,to myslalem ze w LB tez znajdzie sie ktos taki.

Koncz waść.

TTomek 
streetracer

Wysłany: Pon Lis 12, 2007 23:05   

tu Ci napisałem :
Cytat:
jeżeli pierwsza opcja to tanio Cie wyjdzie w serwisie (jeżeli w aucie wszystko legal to pin dostaną z "centrali" w ramach usługi ...

i tu:

Cytat:
zadzwoń na radom , tam można naprawdę podobno dużo....

Cytat:
i... podobno biorą za to trochę wiecej niż 100 zeta... (tak na marginesie)...

ale Ty sie zapewne ciągle upierasz nad opcją okrutnie ekonomiczną...

marewel napisał/a:
Ponadto skoro jakas firma pisze ze wystarczy jej sam kluczyka zakodowany i dorobi nastepny,to myslalem ze w LB tez znajdzie sie ktos taki.

to Ty sie zdecyduj czy chcesz klona swojego działającego transpondera czy wkodować nowy transpo , który juz posiadasz bo z tego co napisałeś to właściwie sam nie wiesz co chcesz , byleby było tanio , a w tej sytuacji to Ty bredzisz bo gdzieś coś usłyszałeś ale do końca nie wiadomo co , a drugi kluczyk chciałbyś mieć...

Poza tym za cholerę nie mogę się nigdzie doczytać dość ważnego info : który to rok auta???...

Mi taka zabawa (czyt pinu i kodowanie kluczyka) z V.A.G. , bez względu na rok (za wyjątkiem modeli 2002-2005) zajmuje zajmuje maks. 1,5h , ale u mnie się nie "pożywisz"...........................

marewel 
Specjalista

Wysłany: Wto Lis 13, 2007 12:41   

TTomek napisał/a:
ale u mnie się nie "pożywisz"...........................

I nie musze,bo znalazlem czlowieka co odczytal mi pin w za 80,i trwalo to nie 1.5h tylko 30s,wiec zainwestuj w szybszy sprzet.

marek38 
Widać, że się stara

Auto: honda
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 17:34   

[quote="TTomek"]
marek38 napisał/a:

A wyrzucić to se można ...zużytego kondoma...a nie stary kod z kluczyka...
proszę czytać ze zrozumieniem miałem na myśli kod starego kluczyka w imo ,z tego co wiem każdy kluczyk ma swój niepowtarzalny ;)

marewel 
Specjalista

Wysłany: Wto Lis 13, 2007 17:45   

Ja tam nie wnikam w kody itp,wiem ze u mnie dalo sie przekodowac kluczyk z pilotem do mojego imo bez wymiany transpondera,i nie kosztowalo mnie to nic(poza nowym kluczykiem i odczytem kodu) bo zrobilem to sam :haha:

A ty TTomek skoro umiales to zrobic,to wystarczylo powiedziec,wtedy zaplacilbym ci 100zl bo wiecej taka czynnosc nie jest warta,a tak nie dostaniesz nic.Pamiętaj "chytry traci 2 razy".

Jak ktos bedzie mial jakis podobny problem,info PW.
Nie trzeba bys Einsteinem zeby zakodowac nowy kluczyk.

Temat mozna zamknac.

TTomek 
streetracer

Wysłany: Wto Lis 13, 2007 20:25   

marewel napisał/a:
wiec zainwestuj w szybszy sprzet.

wolę inwestować w poważniejsze rzeczy niż sprzęt , który można kupic na allegro , mi się nigdzie nie śpieszy.

marewel napisał/a:
a tak nie dostaniesz nic.Pamiętaj "chytry traci 2 razy".

przeżyję jakoś może do pierwszego :> :> :>

nie jestem chytry , tylko staram się nie zajmowac pierdołami...
...natomiast z uwielbieniem "kroję" gości (a jest ich dość sporo), którzy sprzętem z allegro za 299 zeta robią taką usługę za 80 zeta , bo co jakis czas ten hamerykański sprzęt wykrzacza dechę do zera i nie są w stanie nic wiecej z tym zrobić bo nie mają nawet pojęcia co ten ich sprzęt tak naprawdę robi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jestem pewien , że gdyby ten pan wydał klika tys w swój sprzet (lub więcej) szanując swoje pieniądze i wiedzę nie zrobiłby tego za 80 dych....

marewel napisał/a:

zgadzam sie z Tobą , jeżeli chodzi o VW z ubiegłego wieku to styknie "kabelek" za 99zeta (albo i mniej).

BTW :
Cytat:
wtedy zaplacilbym ci 100zl bo wiecej taka czynnosc nie jest warta

do tej pory wydawało mi się , że to usługodawca lub producent ustala cenę , bądź popyt na daną usługę lub towar :mrgreen: :mrgreen:
widzisz jak wyczułem temat i nie zaproponowałem wykonania tej nader prostej czynności...gdybyś mi wyjechał z takim tekstem po robocie, to miałbym problemy z prawem za czynną napaść na klienta :>

a teraz zrób doświadczenie potwierdzające moje słowa:
pojedź na dowolną stację paliw...zatankuj do pełna...następnie idź do kasy i powiedz , że jesteś gotów zapłacić maksymalnie 2,50 za litr benzyny bo w/g Ciebie nie jest więcej warta :haha: :haha:
ciekaw jestem jakich ubytków uzębienia nabierzesz po takim tekscie :mrgreen:

następnie bądź tak łaskaw i pochwal się wszystkim tu obecnym czym zakończył się ten eksperyment :spoko: bedą wiedzieli jak się targować przy zakupie towaru lub usługi :mrgreen:

pozdro
Ostatnio zmieniony przez TTomek Wto Lis 13, 2007 22:19, w całości zmieniany 1 raz  

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 20:54   

TTomek napisał/a:
marewel napisał/a:
wiec zainwestuj w szybszy sprzet.

wolę inwestować w poważniejsze rzeczy niż sprzęt , który można kupic na allegro , mi się nigdzie nie śpieszy.

marewel napisał/a:
a tak nie dostaniesz nic.Pamiętaj "chytry traci 2 razy".

przeżyję jakoś może do pierwszego :> :> :>

nie jestem chytry , tylko staram się nie zajmowac pierdołami...
...natomiast z uwielbieniem "kroję" gości (a jest ich dość sporo), którzy sprzętem z allegro za 299 zeta robią taką usługę za 80 zeta , bo co jakis czas ten hamerykański sprzęt wykrzacza dechę do zera i nie są w stanie nic wiecej z tym zrobić bo nie mają nawet pojęcia co ten ich sprzęt tak naprawdę robi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jestem pewien , że gdyby ten pan wydał klika tys w swój sprzet (lub więcej) szanując swoje pieniądze i wiedzę nie zrobiłby tego za 80 dych....

marewel napisał/a:

zgadzam sie z Tobą , jeżeli chodzi o VW z ubiegłego wieku to styknie "kabelek" za 99zeta (albo i mniej).

pozdro

hihi :D

skąd ja to znam

mi tu też taki jeden sie ciskał że drogo za wożenie samochodów ... :haha: :haha: :haha:

no nic trudno ... ja tez do pierwszego przerobie i oby jaknajmniej takich klijentów

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Auto: CRV
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 21:08   

temat podąża w złym kierunku,

jak ma ktoś coś merytorycznie do powiedzenia to niech piszę,

jak nie na temat to skończy się ostrzeżeniami.

Piszę poprawnie po polsku

あなたの車についての議論

marewel 
Specjalista

Wysłany: Wto Lis 13, 2007 22:57   

W serwisie zakodowanie kluczyka kosztuje 100zl, u ciebie pewnie z 500 ale to szczegół.Sczytanie kodu i zaprogramowanie kluczyka to 2-3 minuty wiec u ciebie we firmie to pewnie ze 1000 zl.Nie watpie za masz interfejsy po 10tys,ja mam za 20zl i mi wystarczy.80 zl za zczytanie kodu to uczciwa cena,tak samo jak 150 zl na machniecie licznika,widocznie koles nie uwaza sie za Newtona jak ty i uwaza ze za 2min roboty wiecej mu sie nie nalezy i chwala mu za to.A twoje wypowiadanie sie w temacie jego wiedzy pozostawie bez komentarza.

Jak chce ktos namiary sluze pomoca.

TTomek 
streetracer

Wysłany: Wto Lis 13, 2007 23:31   

marewel napisał/a:
W serwisie zakodowanie kluczyka kosztuje 100zl

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tą podpowiedz dostałeś na samym początku ode mnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(u mnie kosztuje tyle samo +czytanie pinu)

ale Ty wolałeś dalej szukać miodu w d%$ , więc dalej szły docinki bo chyba nic innego nie dociera....

reszta bez komentarza , bo mi sie niepotrzebnie wycierają klawisze na kure%$sko drogiej klawiaturze...

pavko 
Widać, że się stara
autofan

Auto: BMW e39 523
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 11:52   

Mam tylko jeden kluczyk z przyciskami otwierania/ryglowania do toyoty RAV4 2003r. Czy w Lublinie ktoś mi moze taki sam dorobić i ile to mniej więcej kosztuje?

Odpowiedz do tematu