szeroki to jedno, a grand to drugie, bo grand ma najwiekszy slinik 5,2 V8 a szeroki 4,0 6 w rzędzie spalanie na tym samym poziomie, ale Grandzia jest wieksza i bardziej luksusowa, dlatego uważam iż zamiast froty mozna by sie zastanowic nad grandem
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Auto: BMW e39 523
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 07:01
Trochę się boję kosztów jeepa, bo chyba części nie są zbyt tanie. Mam jeszcze sporo czasu do zastanowienia przed kupnem i do tego czasu będę szukał informacji w necie na temat różnych aut( wreszcie znalazłem forum frontery ).Pozdrawiam
Co do czesci to czesci ekspolatacyjne nie roznia sie bardzo niz do innych samochodow, a reszta czesci, moge polecic w kazimierzowce garaz szymona czy jakos tak, zawsze sie da rade dogadac i ceny nawet pol tego co na allegro zalezy jeszcze co.
Auto: BMW e39 523
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 16:35
Niestety muszę się wstrzymać ok pół roku bo mam teraz duży wydatek , który nie pozwoli mi zainwestować w drugie auto. Zaczynam jednak zgłębiać ten temat żeby w przyszłości wybrać dobrze. Dzięki za informacje.
jak masz tyle kasy peznaczyc to kup Patrola GRa i zapomnij o awariach lejesz wache , zmieniasz klocki hamulcowe tylko i olej i jedziesz.... tylko ze z 2.8TD
Miałem w domu fronterę z 96 roku - bardzo dobre auto szczególnie z silnikem 2.8 tdi isuzu, użytkowane przez 6 lat bezusterkowo - obecnie mamy fronterę B z 2002 roku z silnikem 2.2 dti w automacie , jeździ sie przyjemnie w porównaniu do 2 serii discovery to jest wyścigówka, w miescie pali ok 11 litrów w trasie kolo 9 , najgorszą czescią tego samochodu jest oplowski silnik 2.2 dti pompa wtryskowa sterowana komputerem dość usterkowa, nam padły przelewy na wtryskach samochód nie do odpalenia po takiej głupiej usterce , po 2 latach uzytkowania doszlismy z ojcem do wniosku ze teraz kupilibysmy 3.2 w benzynie i do gazu.