FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
gigantyczne spalanie
Autor Wiadomość
wilku 
speed demon

Auto: ...
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 22:22   

Vesti napisał/a:
Honda i gaz NIE ! ( szczególnie D15B2 i mikser to nieprzespane noce i dni )

i nowy silnik , u mnie niestety gaz wypalił 2 tłoki i jeszcze troche zniszczen narobił .
Moze inni maja obre wspomnienia z gazem ale jak dla mnie gaz tylko do kuchenki , i raczej nic i nikt nie przekona mnie ze tak nie jest :)

Pozdrawiam :)

www.shift-r.com

Piszę poprawnie po polsku
.

TTomek 
streetracer

Auto: T.C.T;A5Tred;UnoT;A8 AKG
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 22:54   

corey napisał/a:
mialem civica jajko z d15b2 -zagazowalem go u piekarza na leczynskie, zrobilem 23 tys. km bez totalnie 1 problemu , bardzo malo na trasie palil , mam kontakt z nowym wlascicielem i do dzisiaj nic sie nie dzieje a bylo to ze 3 lata temu jak zakladalem gaz

takze vesti mysle ze wszystko zalezy od stanu samochodu i montazu oraz dobrze dobranej instalki - trzeba bylo tam stosowac unikalny emulator do 2 -punktowego wtrysku

sądzę , że masz wielkiego farta i powinieneś grać w lotka :spoko:

jak kilka lat temu pożyczyłem od brejdaka żelazko na D15B2 , z super zrobioną w jednym z lepszych zakładów na lbnie i jednocześnie "małopalącą" tegoż paliwa do kuchenek , to przy dość agresywnym połykaniu kilometrów , w Radomiu zorientowałem się , że wypada jeden cylinder , po nie przerwanej 500 km przejażdżce okazało się , że na jednym cylindrze wyjarało
ćwiartkę zaworu :| :| :|

możesz sobie na mieście upalać ile wlezie...spróbuj wyjechać tym w agresywną trasę... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Cytat:
nie wiem jak jeździcie ale mi sprint pali 13 litrów lpg 2.3 16V 140 koni

stary silnik merca jest nie do zarąbania na gazie , szczególnie kiedy instalka jest założona z głową i to porównanie ma się nijak do silnika Hondy.

bez_imienny najlepiej odpisał na to co mógłbym Ci Vesti odpisać + kilka jeszcze innych argumentów za NIE , ale nie chce mi się zbytnio rozpisywać ...po części samolubnie...gdyż nikt tak dobrze nie płaci jak klient , który przekonał się o wpływie ch_ujo_wej instalki gazowej i zapłaci sporo aby "zrobić mu benzynę jak należy i wybawić go
raz na zawsze z tego zbawiennego sposobu oszczędzania :spoko: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

oczywiście jestem zwolennikiem gazu, ale...nie najtańszych instalacji , nie do wszystkich silników i zależy w których "montowniach" zakladanych ....
poza tym to paliwo bardzo ekologiczne i choć nie lubię ekologów to w tym jednym ich popieram ...(bo mam jeszcze więcej roboty :mrgreen: :mrgreen: ) bez urazy , of course ,
:haha: :haha: :haha:
Ostatnio zmieniony przez TTomek Pią Gru 28, 2007 23:00, w całości zmieniany 1 raz  

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 22:57   

a ciul mnie obchodzo hondy

wątek jest o oplu ... więc cytuje podobnie traktorowy silnik

Hunda może i dobra jest ale nie dla mnie ... podobnie jak VW i BMW ... :)
omijam szerokim łukiem
wole żabki :D

TTomek 
streetracer

Auto: T.C.T;A5Tred;UnoT;A8 AKG
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 23:09   

Pawełku, mogę Ci robić tygodniowe statystyki "uradowanych" klientów posiadających Vectry i Omegi na Ecotecu z najtańszymi instalkami i chodzącymi jak stary Ursus (taki traktor , dla mniej wtajemniczonych) , którzy po kilkunastu tys km już sobie policzyli ile kosztowały ich przepływki , wtryskiwacze , pompy paliwa oraz co dla mnie najbardziej rajcujące : przywracanie w kompie odpowiednich adaptacji :mrgreen: .

wszystkie 16V , czy to Opel , VAG czy PSA blado wychodzą w tym zestawieniu...

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 07:59   

TTomek napisał/a:
Pawełku, mogę Ci robić tygodniowe statystyki "uradowanych" klientów posiadających Vectry i Omegi na Ecotecu z najtańszymi instalkami i chodzącymi jak stary Ursus (taki traktor , dla mniej wtajemniczonych) , którzy po kilkunastu tys km już sobie policzyli ile kosztowały ich przepływki , wtryskiwacze , pompy paliwa oraz co dla mnie najbardziej rajcujące : przywracanie w kompie odpowiednich adaptacji :mrgreen: .

wszystkie 16V , czy to Opel , VAG czy PSA blado wychodzą w tym zestawieniu...

bardziej mnie interesują statystyki zawałów moich autek ... :S ;)

w sumie sprinter to jedyne auto na lpg które mam ... do astry 1.4 ECOTEC nie zakładałem ze zwyczajnego lenistwa ... a jak teraz podliczyłem kilometry zrobione to sekwencja za 3000zł zwróciłaby sie dwa razy ... i łatwiej autko by było sprzedać
bo tylko jeden na 10 cieszy sie że auto nie jeździło na lpg ... a reszta cieszy sie że nie musi samemu zakładać instalacji

ta sama sytuacja z Thalią która kupiłem mamie ... tez sekwencja wróciłaby dwa razy ...

Drift_King 
prawdziwy tuner
dryfciarz

Auto: Subu
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 09:48   

Civic D15B2 trasa ~ 6 ltr miasto ~10ltr
Civic D16Z9 trasa ~ 5,5-7 miasto 10-11 ltr w obu PB oczywiśćie
Sierra DoHc miasto 12-14 Pb
Nie wiem po jakim mieście jezdza Ci którym Ford 2,0 czy Opel 2.0 spala 13 ltr LPG :haha:
chyba nie po lublinie.
C20NE w omedze(w porównaniu do Cali jest powiedzmy 10% strata na napędzie i troszkę inna masa) w zimie w mieście(korki) jest w stanie spalić 15-20 ltr LPG i mniej palić nie będzie!
to samo tyczy się DOhc Efi forda,bajki że pali 12 gazu w mieście mozna sobie wsadzić w buty...tak samo jak te,że 1.9 Tdi w mieście(lublin) spala 5-5,5 hehe
miałem zdrowe i paliło 7-7,5-fakt stoję codziennie rano na krasnickiej w korku i jak wracam to to samo.

podsumowując:

Nie ma co się dziwić Cali ze pali 15ltr LPG w miejskim ruchu i nie radzę "zakręcać" jej jakoś hardcorowo bo niedługo będzie do naprawy głowica.

A tak pozatym,to nie jest temat o tym czy warto/nie warto zakładać LPG

p.s.TTomek,może ta hondka zabardzo "skręcona"była ;)

misiek 
prawdziwy tuner

Auto: lowrider
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 09:57   

Drift_King napisał/a:
Nie wiem po jakim mieście jezdza Ci którym Ford 2,0 czy Opel 2.0 spala 13 ltr LPG :haha:

Drift_King napisał/a:
o samo tyczy się DOhc Efi forda,bajki że pali 12 gazu w mieście mozna sobie wsadzić w buty...tak samo jak te,że 1.9 Tdi w mieście(lublin) spala 5-5,5 hehe

A ja Ci mowie ze pali bo jezdzilem, i nie mow mi ze nie po lublinie bo samochod byl narzedziem w pracy i jezdzilem tylko po miescie. To ze w trasie ponizej 10l siorpal tez bajka?

Drift_King 
prawdziwy tuner
dryfciarz

Auto: Subu
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 10:15   

misiek napisał/a:
Drift_King napisał/a:

Drift_King napisał/a:
o samo tyczy się DOhc Efi forda,bajki że pali 12 gazu w mieście mozna sobie wsadzić w buty...tak samo jak te,że 1.9 Tdi w mieście(lublin) spala 5-5,5 hehe

A ja Ci mowie ze pali bo jezdzilem, i nie mow mi ze nie po lublinie bo samochod byl narzedziem w pracy i jezdzilem tylko po miescie. To ze w trasie ponizej 10l siorpal tez bajka?

w trasę jestem w stanie uwierzyć jak najbardziej,miasto hmmm,no nie będe się kłócił skoro miałes jeździłeś,uwierz mi nie pisałbym gdybym nie miał i gdybym nie jeździł przy czym zaznaczam,że jeździłem w pełni sprawnym egzemplarzem sierki,którą sam zwlekłem od szwaba i zagazowałem.O kłopotach jakie towarzyszyły eksploatacji od momentu zamontowania LPG nie będę tu pisał,bo tekst tej długości spowolni pracę forum ;)

Odpowiedz do tematu