Auto: audi 100 2.0E
Skąd: Tatary Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lip 2004 Posty: 476
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 16:57 pompa wtryskowa
jak w temacie potrzebuje jakies namiary na kogos kto mogłby posiadac pompe wtryskowa do bmw e34 2,5 tds koncowka numeru pompy to 993 sprawa jest pilna bo samochod juz miesiac stoi u mechanika i nigdzie o tym numerze pompy nie moge znalesc z gory dzieki za jakies namairy
Mam pompe do tdsa lecz z końcówką 994, nie wiem czy to cię interesuje.
Nie wiem dlaczego pompa musi być o właśnie takim nr, ja mam cały drugi motor na ori elektronice i żadnych problemów z nim nie mam a nr pompy jest napewno inny.
Auto: audi 100 2.0E
Skąd: Tatary Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lip 2004 Posty: 476
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 19:55
pompa musi być 993 bo jest większa wymiar tej części pompy co wchodzi w obudowę silnika 78 a do tego ma przewód przelewowy od góry jak by to było takie proste to już dawno bym wsadził pompę z nr 994
Nie wiem jaki jest z częścią która wchodzi w obudowę silnika ale jeśli przewód nadmiarowy jest skierowany do góry świadczy to o tym że masz nastawnik potencjometryczny (czyli stary typ) ale wystarczy tylko przerzucić nastawnik z twojej starej pompy do nowej (jeśli nowa ma nastawnik ma indukcyjny) i auto bedzie chodzić, tylko tak jak mówisz musisz znaleść odpowiednią pompę.
Może prościej będzie przerzucić cały drugi rozrząd z drugą pompa ? Jak by co wszystkie części mam !
Auto: 80q Competition
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 21:26
Wpadła mi w ręce Omega 2.5 TDS, auto bardzo ciężko odpala na zimnym na ciepłym
ciut lepiej. Diagnoza = pompa wtryskowa. Gdzie w Lublinie jest jakiś zakład co nie puści
z torbami, zregeneruje czy w podobny sposób uleczy. Kto się ogólnie u nas w to bawi?