FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Lublin's TunerZ madafucker's!
Autor Wiadomość
siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Sob Wrz 04, 2004 17:26   Lublin's TunerZ madafucker's!

Czyli lubelscy PARTACZE!

Auto Clip - montaż tłumików ul. Żelazna boczna długiej...

zwroccie uwage, jaka "blokade mi wykonali..."

krystianITR 
prawdziwy tuner

Auto: DRAG and civic d16
Wysłany: Nie Wrz 05, 2004 17:42   

Z żalem to pisze ale nie zapomina sie wyrzuconych w błoto ponad 1 tysiac złotych a wiec
RIPO TUNING
ul. Wyzwolenia 112
tel. 081 7443761
Tej firmy "firma by Lublin" nie polecalbym nawet najgorszemu wrogowi sam doswiadczylem niekompetencji i braku fachowosci.Materialy dobre ale wykonanie fatalne po lebkach i po prostu amatorszczyzna.Po zdjeciu wydechu kolektor seryjny moge sobie postawic w garazu.Poniewaz przy zakladaniu zaspawali stozek bedacy w kolektorze co nieumozliwia zamocowanie na sroby wydechu z kolektorem.Kasa poszla w bloto nie popelnijcie tego bledu co ja

Przytocze jeszcze słowa Morleya na ten temat

Od siebie dodam, ze widziałem skutki "montazu" na początku układu ktoś wspawał pierscionek w rurę, który zmniejszył jej przekrój do góra 40 milimetrów... W garażu u BuBu pewnie jeszcze jest na dowód.. Srednio to fachowe
Sezon 2007 ET:11.56 Tokol wegry
2007 EAST EUROPEAN Sport FWD N/A 1st place
I-Vice Mistrz Polski 2007 w klasie Profi
10 second FWD N/A Honda CRX (10.9@210.5km/h)!!!Tokol 16.05.2009
Szukam sponsora!!

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Nie Wrz 05, 2004 18:47   

Krystian powiedz jeszcze jaki był wynik na hamowni przed i po montażu wydechu.

krystianITR 
prawdziwy tuner

Auto: DRAG and civic d16
Wysłany: Nie Wrz 05, 2004 18:54   

Dokładnie tego nie stwierdze bo auto było przed hamowane a potem po zrobieniu kompletnego przeglady ktory sporo dał po zamontowanym dolocie AEM i był hamowoany dopiero pozniej prawidłowo na 5 biegu co było znacznie istotne.Wazne ze były 2 zwezki wiec chyba nie jest to najlepsze rozwiazanie.Zreszta nie chce mi sie wracac do tego tematu.Potem załozyłem ss i roznica była kolosalna.
Sezon 2007 ET:11.56 Tokol wegry
2007 EAST EUROPEAN Sport FWD N/A 1st place
I-Vice Mistrz Polski 2007 w klasie Profi
10 second FWD N/A Honda CRX (10.9@210.5km/h)!!!Tokol 16.05.2009
Szukam sponsora!!

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Czw Mar 17, 2005 22:35   Re: Lublin's TunerZ madafucker's!

kfak napisał/a:
Czyli lubelscy PARTACZE!

Auto Clip - montaż tłumików ul. Żelazna boczna długiej...

Obrazek
zwroccie uwage, jaka "blokade mi wykonali..."

hehe... co to za "power rura"? napisz co to jest za ustrojstwo... strumienica jakas czy co?

siwy 
speed demon

Wysłany: Czw Mar 17, 2005 22:40   

zamiast kolankek uzyli kawalka rury o srednicy 70mm, zamiast zwezenia, nawalili tone drutu, w dodatku, nie nalozyli tego zeby JAKOS te spaliny wpadaly, tylko zdecydowana wiekszosc (patrzac na ped spalin) wpadala w "slepa uliczke, powodowala fale zwrotna a nastepnie zawirowanie spalin i uciekala... wydech fajnie chodzil, owszem, ale co z tego ze buczalo jak koni pare zwialo :mrgreen:

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Pią Mar 18, 2005 08:48   

kfak napisał/a:
zamiast kolankek uzyli kawalka rury o srednicy 70mm, zamiast zwezenia, nawalili tone drutu, w dodatku, nie nalozyli tego zeby JAKOS te spaliny wpadaly, tylko zdecydowana wiekszosc (patrzac na ped spalin) wpadala w "slepa uliczke, powodowala fale zwrotna a nastepnie zawirowanie spalin i uciekala... wydech fajnie chodzil, owszem, ale co z tego ze buczalo jak koni pare zwialo :mrgreen:

mi ich Tomek polecil... wycialem u nich kata i tl. srodkowy i wspawali mi rure... ale caly czas patrzylem co robia... wszystko jest OK! powyzej 4 tys RPM jest troche metaliczny poglos z wydechu ale to chyba dlatego ze ta rura co ja wstawili to sie jeszcze nie okopcila :D
a pytalem o "power rure" bo jak zrobie silnik na tiptop to moze cos bede kombinowal z wydechem jeszcze bo na dolocie mam stozek K&N i teraz zwezke wenturiego (tez mozna powiedziec ze strumienice bo ten sam patent) czyli BLOSSa... :idea:

siwy 
speed demon

Wysłany: Pią Mar 18, 2005 09:32   

ta? wyobraz sobie ze ja tez patrzylem co robia, nawet zszedlem w kanal jak do "power rury" przylapywali tlumik. wiesz ze nawet nie wpadlem na to, ze nieprzycieli rurki/dolnej krawedzi nie przyspawali do konca tlumika tylko gdzies do polowy wystajacej rurki?
wpadlem na to jak zmienialem wydech na 50 i go troche modernizowalem.
moze u Ciebie nie bylo kombinacji alpejskich tak jak u mnie gdzie wydech idzie pod / nad belke zawija, i wychodzi w jednym miejscu z 4-6 kolanek i chlopakom sie spieszylo do domu. (oby)

przypomne ze bylem szczesliwy jak norka jak mi to zamontowali - przeciez patrzylem jak to robia, co robia, widocznie jeden maly sczegol, moment przylapania i miejsce do tlumika "power rury" przeoczylem.

przejscie z 70 na 40 zrobili ladne, ALE NIE W TYM MIEJSCU !!!

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Pią Mar 18, 2005 15:45   

hehehe... u mnie nie bylo takich kombinacji... po prostu wycieli tl. srodkowy i katalizator, potem w kolanko wspawali nakretke (zeby wkrecic sonde- ale sonda malo wystawala wiec podcieli nakretke zeby cala wystawala-oczywiscie do wewnatrz), przyspawali kolanko, potem kawalek prostej rury do tego i kolejny spaw na koncu tej prostej rury laczacy ze stara rura prowadzaca do tlumika... tego raczej nie dala sie spartolic :D
Kfaku a ty masz katalizator? bo ja poki co woze go jeszcze w bagazniku (nie mam czasu posprzatac bagaznika).. i w razie czego moge psom powiedziec ze mam katalizator i nawet go POKAZAC :haha: :haha: ale pies by oczy zrobil :wow:

siwy 
speed demon

Wysłany: Pią Mar 18, 2005 19:39   

mam mam, a co do pokazywania, to mysle ze zly pomysl. najwyzej mozesz powiedziec ze kupiles uzywke :D wlasnie i jedziesz zamontowac :mrgreen:

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Nie Mar 20, 2005 11:46   

mysle ze jutro wezme sie za porzadki w autku... trzeba wywalic troche gratow z bagaznika... zreszta mam w maire niskie auto i bez podnosnika ew. lewarka ciezko jest zajrzec pod auto na tyle zeby zobaczyc czy jest rura czy katalizator :)

geo 
drifter

Auto: Ford i rower
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 08:26   

cale szczescie ze ja potrafie sam pospawac sobie wydech szkoda ze nie mam sprzetu i garazu bo moglibyscie do mnie jechac i razem bysmy cos kminili i przerabiali a jeszcze jakby tig sie udalo zalatwic to mmmm bylo by cudnie ...zadnego spawania na wpust :| scianka do scianki i cheja ... jakies kolektorki i te inne sprawy ...szkoda ...

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Pią Kwi 22, 2005 08:52   

Dlugo sie zastanawialem ale jednak ostrzege WAS... GAZOWNICY Z ULICY CYKLISTOW (chyba wszyscy kojarza ze chodzi o ta ulicy przy cmentarzu na lipowej)... przez instalacje jaka mi zalozyli meczylem sie niesamowicie.... zalozyli mi ch.ujow turecki parownik do auta ktoremu fabryka daje 110KW czyli 150KM... szczyt bezmyslnosci... i nabijania klienta w butelke...

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Auto: RHD
Wysłany: Sob Paź 08, 2005 14:38   

to i ja sie dopisze D.T Gaz system na Lubartowskiej padł mi zawór a oni mi chcili cały przód wymieniać za ponad 500pln naciągacze jedne.
Podjechałem do Piekarza na łęczyńską i bez kolejki mi wymienili za 95pln zam zawor i wsio gra.

BOSEK 
drifter

Auto: coś
Wysłany: Pią Paź 21, 2005 05:41   

własciwie .. to gdzie jest jakikolwiek dobry zakład?

Odpowiedz do tematu