Mam takie pytanie, bo to juz moja druga audiczka c3 sedan i ten sam problem z bagaznikiem. Mianowicie jak popada deszcz lub po myjni otwieram kufer, to z rogow klapy spod lamp cieknie wprost do bagaznika woda. Nawet duze ilosci wody. Ostatnio zalalo mi monitor, naszczescie byl on uszkodzony, ale i inne rzeczy podmokly nieraz,wiec zaczelo mnie to juz irytowac (bez cenzury to "zaczelo mnie to wku...."). Ten problem wystapil w c3 100 83r, c3 100 86/87r (tescia) i obecnej c3 100 90r. Zapewne wada konstrukcyjna.
Macie jakis sprawdzony patent na to? Bo zamierzam poglowkowac troche co z tym fantem zrobic, ale moze ktos ma gotowca
Norma wywal lampy odtłuść powierzchnie gdzie lampy przylegają kup taką modelinę do lamp czy nawet silikon do okien możesz jeszcze uszczelkę tylnej klapy wysmarować kremem niwea do rąk i patrz na efekty jeżeli nic się nie zmieni choć w to nie wierze to już nic nie poradzisz . Pozdrawiam
Norma wywal lampy odtłuść powierzchnie gdzie lampy przylegają kup taką modelinę do lamp czy nawet silikon do okien możesz jeszcze uszczelkę tylnej klapy wysmarować kremem niwea do rąk i patrz na efekty jeżeli nic się nie zmieni choć w to nie wierze to już nic nie poradzisz . Pozdrawiam
Uszczelka jest w porzadku. Woda przy zamknietym bgazniku podejzewam leci szcelinami obok i nad lampami. Mysalem zeby dorobic tam rynienki za nimi.
Jacek jemu chodzi że mu z lamp kapie a nie z rynienki u ciebie też widziałem po myciu jak klapę otworzyłeś też kapało do bagażnika w każdej wannie tak jest
uszczelke w lampach musisz wymienić... Miedzy lampy a klape daje się taką paste uszcelniającą, i jak gdzieś tam jest jakiś ubytek to bedzie ciekło... no i oczywiście ona jest gumo podobna więc parcieje z wiekiem
uszczelke w lampach musisz wymienić... Miedzy lampy a klape daje się taką paste uszcelniającą, i jak gdzieś tam jest jakiś ubytek to bedzie ciekło... no i oczywiście ona jest gumo podobna więc parcieje z wiekiem
sprobuje na poczatek zlozyc to na sylikon - najwyzej pozniej sie lapmy nozykiem wytnie (aczkolwiek watpie aby byla taka koniecznosc)
PS. a widzial ktos z kolegow przy jakims przerobionym sedanie zamaskowane te wszystkie szczeliny miedzy lampami z tylu? To jest od 0.5cm do 1cm i chcialbym porobic na ok 1 mm wokol kazdej lampy. Tylko zanim bede cos robil - chetnie looknalbym jakas fotke takiego auta. Narazie w necie nic nie znalazlem (na stronach np tuningowych). Bo raczej lamp od A6 nie podpoasuje