FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie do wanniarzy - posiadaczy c3 100 cygaro - bagaznik
Autor Wiadomość
Pawel78 
Uczy sie pisac
Maniak AUDI

Auto: miałem Audi 100 C3 83r
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 17:16   Pytanie do wanniarzy - posiadaczy c3 100 cygaro - bagaznik

Witam kolegow i kolerzanki.

Mam takie pytanie, bo to juz moja druga audiczka c3 sedan i ten sam problem z bagaznikiem. Mianowicie jak popada deszcz lub po myjni otwieram kufer, to z rogow klapy spod lamp cieknie wprost do bagaznika woda. Nawet duze ilosci wody. Ostatnio zalalo mi monitor, naszczescie byl on uszkodzony, ale i inne rzeczy podmokly nieraz,wiec zaczelo mnie to juz irytowac (bez cenzury to "zaczelo mnie to wku...."). Ten problem wystapil w c3 100 83r, c3 100 86/87r (tescia) i obecnej c3 100 90r. Zapewne wada konstrukcyjna.

Macie jakis sprawdzony patent na to? Bo zamierzam poglowkowac troche co z tym fantem zrobic, ale moze ktos ma gotowca :D

pozdawiam :spoko:

http://www.fotosik.pl/pok...1159192dd3.html <--- moja AUDIczka

chudy 2.0 
drifter

Auto: wanna
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 18:08   

Norma wywal lampy odtłuść powierzchnie gdzie lampy przylegają kup taką modelinę do lamp czy nawet silikon do okien możesz jeszcze uszczelkę tylnej klapy wysmarować kremem niwea do rąk i patrz na efekty jeżeli nic się nie zmieni choć w to nie wierze to już nic nie poradzisz . Pozdrawiam ;)

Pawel78 
Uczy sie pisac
Maniak AUDI

Wysłany: Wto Lip 21, 2009 18:29   

chudy 2.0 napisał/a:
Norma wywal lampy odtłuść powierzchnie gdzie lampy przylegają kup taką modelinę do lamp czy nawet silikon do okien możesz jeszcze uszczelkę tylnej klapy wysmarować kremem niwea do rąk i patrz na efekty jeżeli nic się nie zmieni choć w to nie wierze to już nic nie poradzisz . Pozdrawiam ;)

Uszczelka jest w porzadku. Woda przy zamknietym bgazniku podejzewam leci szcelinami obok i nad lampami. Mysalem zeby dorobic tam rynienki za nimi.

PS. A u ciebie nie kapie po otwarciu bagaznika?

chudy 2.0 
drifter

Wysłany: Wto Lip 21, 2009 19:42   

U mnie też kolego kapie a czasem nawet sie leje po myciu ale to jest we każdej wannie raczej tego nie zmienisz

czekereke 
drifter
Derektor Emaliator

Auto: Biel Dubaju
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 19:42   

Dziwne bo nigdy się z tym nie spotkałem u siebie...

moim zdaniem tylko wada uszczelki jest tu możliwa...

A po otwarciu klapy woda z klapy powinna lecieć właśnie prosto w rynienki o ile pamietam

chudy 2.0 
drifter

Wysłany: Wto Lip 21, 2009 19:45   

Jacek jemu chodzi że mu z lamp kapie a nie z rynienki :D u ciebie też widziałem po myciu jak klapę otworzyłeś też kapało do bagażnika w każdej wannie tak jest :x

suchy 
znawca
wanniarz

Auto: Audi 100 C3/Ford Fiesta
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 09:40   

też tak mam, kapie mi delikatnie z lewej lampy :) chyba taka uroda tego samochodu :D

chudy 2.0 
drifter

Wysłany: Czw Lip 23, 2009 09:42   

suchy napisał/a:
też tak mam, kapie mi delikatnie z lewej lampy :) chyba taka uroda tego samochodu :D

;) Są plusy są minusy :D

suchy 
znawca
wanniarz

Auto: Audi 100 C3/Ford Fiesta
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 11:21   

na szczęście przeważają plusy :spoko:

Świety 
znawca
\==oooo==/

Auto: oooo
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 17:35   

uszczelke w lampach musisz wymienić... Miedzy lampy a klape daje się taką paste uszcelniającą, i jak gdzieś tam jest jakiś ubytek to bedzie ciekło... no i oczywiście ona jest gumo podobna więc parcieje z wiekiem ;)

Pawel78 
Uczy sie pisac
Maniak AUDI

Wysłany: Czw Lip 23, 2009 20:30   

Świety napisał/a:
uszczelke w lampach musisz wymienić... Miedzy lampy a klape daje się taką paste uszcelniającą, i jak gdzieś tam jest jakiś ubytek to bedzie ciekło... no i oczywiście ona jest gumo podobna więc parcieje z wiekiem ;)

sprobuje na poczatek zlozyc to na sylikon - najwyzej pozniej sie lapmy nozykiem wytnie (aczkolwiek watpie aby byla taka koniecznosc) :idea:

PS. a widzial ktos z kolegow przy jakims przerobionym sedanie zamaskowane te wszystkie szczeliny miedzy lampami z tylu? To jest od 0.5cm do 1cm i chcialbym porobic na ok 1 mm wokol kazdej lampy. Tylko zanim bede cos robil - chetnie looknalbym jakas fotke takiego auta. Narazie w necie nic nie znalazlem (na stronach np tuningowych). Bo raczej lamp od A6 nie podpoasuje :dzizas:

Świety 
znawca
\==oooo==/

Auto: oooo
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 21:25   

silikon też może być to praktycznie to samo... nakładasz to wkoło lampy dociskasz do karoserii i przykręcasz...

czekereke 
drifter
Derektor Emaliator

Auto: Biel Dubaju
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 23:03   

Pawel78 napisał/a:
PS. a widzial ktos z kolegow przy jakims przerobionym sedanie zamaskowane te wszystkie szczeliny miedzy lampami z tylu?

szczerze mówiąc, nie widzę takiej opcji...nie wyobrazam sobie tego zeby to jakkolwiek mogło wyglądać.

Cytat:
silikon też może być to praktycznie to samo... nakładasz to wkoło lampy dociskasz do karoserii i przykręcasz...

TA :spoko: lampa ma taki jakby "rowek" na powierzchni która przylega bezpośrednio przykręcona do blachy - tam dajesz silikon i nic nie widac i jest szczelnie :spoko:

Odpowiedz do tematu