FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dwie sprawy
Autor Wiadomość
_Rafi_ 
streetracer

Auto: ropniak
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:34   

Jaqub najwyższy czas zmienić Avatara :D .A żeby nie było OT to nie przesadzaj,bo 7lat masz e36 ,a nawet wtedy takich kaset jeszcze nie było.Czas leci,ale to wynalazek gdzieś max 5letni.

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Auto: Galant
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 22:04   

Mylisz się. Te kasetki to już naście lat temu były - jak tylko discmany weszły. Mój kuzyn przywiózł z Londka i nie miałem pojęcia co to jest :mrgreen: Kasetka niby ok, ale to będzie widać i tak troszkę lipa. Chyba zainwestuję w ori CD :D

_Rafi_ 
streetracer

Auto: ropniak
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 22:16   

To Jaqub zwracam honor :(

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 09:11   

Cytat:
Jaqub najwyższy czas zmienić Avatara :D .A żeby nie było OT to nie przesadzaj,bo 7lat masz e36 ,a nawet wtedy takich kaset jeszcze nie było.Czas leci,ale to wynalazek gdzieś max 5letni.

w bmw mialem od razu CD :spoko: a kaseta ma ok 10lat i wlasnie dlatego ze nie bylo ich nigdzie i to ORI Sony kupiona na krakowskim w video top kosztowala ponad 100pln (chyba 103 z jakims groszem), smigala w Xantii II break bo tam bylo radio 2din na kasecie...

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Nie Mar 28, 2010 09:15   

To nikt nie ma świateł dziennych domontowanych?

gornik 
prawdziwy tuner

Auto: 80q Competition
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 13:25   

noPROBlEm, a jakie masz auto? Moim zdaniem w zależności od koncernu trzeba iść w stronę rozwiązań zbliżonych od oryginalnych. Tak np. w miarę nowych Audi można stosować paski, ale bardzo uważnie i tylko oryginały Hella. W Citroen z tego co kojarzę nie ma np. ledów tylko zwykła żarówka pełni funkcję światła dziennego itp.

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Nie Mar 28, 2010 13:48   

noPROBlEm, jak chcesz koniecznie te lampki dodatkowe to kup 1) najtansze 2) takie ktore nie wymagaja zbyt duzo ingerencji w zderzak przy montazu i mozna je latwo wywalic
co do tego szybkiego przepalania sie zarowek u Ciebie to musisz kupowac jakies strzaszne gowno skoro tak szybko sie pala...

KLOCEK 
streetracer
KLOCEK RALLY TEAM

Auto: BMW e39 523i
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 13:56   

Jaqub napisał/a:
co do tego szybkiego przepalania sie zarowek u Ciebie to musisz kupowac jakies strzaszne gowno skoro tak szybko sie pala...

peugeot 307 tak ma, co byś nie zakładał to i tak często padają , taka instalacja

co do dziennych w octavce ojca są standartowo w halogenach w zderzaku i zapalają się automatycznie przy przekręceniu kluczyka i gasną po włączeniu mijana,
praktycznie co trasa to się znajdzie jakiś znawca i na cb słychać ,,kolego zapal sobie światła bo na halogenach jedziesz" :roll:

gornik 
prawdziwy tuner

Auto: 80q Competition
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 14:21   

KLOCEK, właśnie interesuje mnie jaka żarówka tam siedzi dodatkowo w tych halogenach, która służy do jazdy dziennej. Bo to jest prosta sprawa w montażu, a skuteczna. Jak możesz daj info.

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Nie Mar 28, 2010 15:53   

Tak jak napisałe Klocek, 307 tak ma. Jeździłem już i na Philipsach, Osramach, ale o dziwo najdłużej trzymają mi Bottari (chyba tak to się nazywa) teraz. :)

Właśnie taki był plan żeby kupić najtańsze i najprostsze, ale wiem, że właśnie muszą się włączać przy uruchomieniu silnika i automatycznie wyłączać po włączeniu mijania. Takie to koszt co najmniej 150 PLN, tylko podłączanie tego może być u mnie kłopotliwe ze względu na Peugeot-owskie BSI. Wie ktoś jak je się podłącza?

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Wysłany: Nie Mar 28, 2010 17:03   

Cytat:
KLOCEK, właśnie interesuje mnie jaka żarówka tam siedzi dodatkowo w tych halogenach

zamontowac moze sobie jaka chcesz ale tak naprawde to halogen bedzie zawsze tylko halogenem i homo ma tylko jako przeciwmgielna a nie do jazdy dziennej... co do zarowek to nie pamietam ale albo 10w albo 15w, dlatego ja sie zastanawiam czy nie wrzucic zamiast postojowek jakis lepszych diodowek w5w i po przekreceniu kluczyka wlaczaja sie autoamtycznie i moze by to uszlo...

KLOCEK napisał/a:

peugeot 307 tak ma, co byś nie zakładał to i tak często padają , taka instalacja

ja kiedys experymentowalem z zarowkami (nawet wrzucalem temat) i w sumie najlepiej sprawdzaly sie standardowe najzwyklejsze helle bez udziwnien @@-czywiscie pod wzgledem wytrzymalosci/czasu dzialania...

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Nie Mar 28, 2010 19:26   

W nowych samochodach jak masz fabrycznie dzienne światła w halogenie to klosz jest przystosowany do takich udziwnień. Co do żarówek to polecić mogę też te marki Carefour, jedne z dłużej pracujących w moim samochodziku.

KLOCEK 
streetracer
KLOCEK RALLY TEAM

Auto: BMW e39 523i
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 19:38   

gornik napisał/a:
KLOCEK, właśnie interesuje mnie jaka żarówka tam siedzi dodatkowo w tych halogenach

jakaś 21W

Jaqub napisał/a:
zamontowac moze sobie jaka chcesz ale tak naprawde to halogen bedzie zawsze tylko halogenem i homo ma tylko jako przeciwmgielna a nie do jazdy dziennej...

ale to jest seryjna lampa skody i ma homologację jako przeciwmgielna, dzienne i doświetlanie zakrętów

czekereke 
drifter
Derektor Emaliator

Auto: Biel Dubaju
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 11:03   

a propos transmiterów, zaskoczę Was....

http://allegro.pl/item969...nt_czytnik.html

mialem w służbowym coś takiego i bylem mile zaskoczony jakością. Wiadomo ze nie jak CD ale dawało rade - o ile zasilać z gniazdka - baterie nie starczaja na zbyt dlugo a jak są słabne pojawiają się 1sze trzaski.

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Auto: RHD
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 19:44   Re: Dwie sprawy

noPROBlEm napisał/a:

2. Znalazłem dzisiaj na stronie Play'a transmiter FM od Nokii w dobre cenie (49PLN). Chciałbym zasięgnąć opinii czy ktoś już używał czegoś takiego i jak to działa. Ja osobiście kiedyś nabyłem na alledrogo jakiś szit i gówno było słychać. Jakość jeszcze gorsza. W nawigacji (Nokia 500) też jest wbudowany nadajnik - słychać lepiej niż w tamtym, ale jakość dźwięku nie powala. Ciekaw jestem czy to od Nokii będzie robiło różnicę. Wydaje mi się, że taka firma jak Nokia nie wypuści czegoś gównianego na rynek i jakieś tam normy to spełnia. Może ktoś już z czymś takim miał do czynienia. Dobrze by było, żeby grało tak jak normalne radio.

Dziękuję za porady i opinie :)

to mało wiesz.... odpuść sobie jakiekolwiek transimitery.... te nokiowskie też nokia obok Se to najwięksi producenci szmelcu na rynku.... no może za wyjatkiem n500 n900 i car kit-ów

bawiłem sie wbudowanym transmiterem w n900 N97 N79 i powiem tyle że to totalne gówno.... kup jakies dobre radio i bedzie ok.... bo pierdoły typu transmitery fm to se można w pupe wsadzić wiem co mówie bo pracuje w nokii :)

Odpowiedz do tematu