Auto: ropniak
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:34
Jaqub najwyższy czas zmienić Avatara .A żeby nie było OT to nie przesadzaj,bo 7lat masz e36 ,a nawet wtedy takich kaset jeszcze nie było.Czas leci,ale to wynalazek gdzieś max 5letni.
Auto: Galant
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 22:04
Mylisz się. Te kasetki to już naście lat temu były - jak tylko discmany weszły. Mój kuzyn przywiózł z Londka i nie miałem pojęcia co to jest Kasetka niby ok, ale to będzie widać i tak troszkę lipa. Chyba zainwestuję w ori CD
_________________ "Never drive faster than your Angel can fly..."
Jaqub najwyższy czas zmienić Avatara .A żeby nie było OT to nie przesadzaj,bo 7lat masz e36 ,a nawet wtedy takich kaset jeszcze nie było.Czas leci,ale to wynalazek gdzieś max 5letni.
w bmw mialem od razu CD a kaseta ma ok 10lat i wlasnie dlatego ze nie bylo ich nigdzie i to ORI Sony kupiona na krakowskim w video top kosztowala ponad 100pln (chyba 103 z jakims groszem), smigala w Xantii II break bo tam bylo radio 2din na kasecie...
noPROBlEm, a jakie masz auto? Moim zdaniem w zależności od koncernu trzeba iść w stronę rozwiązań zbliżonych od oryginalnych. Tak np. w miarę nowych Audi można stosować paski, ale bardzo uważnie i tylko oryginały Hella. W Citroen z tego co kojarzę nie ma np. ledów tylko zwykła żarówka pełni funkcję światła dziennego itp.
noPROBlEm, jak chcesz koniecznie te lampki dodatkowe to kup 1) najtansze 2) takie ktore nie wymagaja zbyt duzo ingerencji w zderzak przy montazu i mozna je latwo wywalic
co do tego szybkiego przepalania sie zarowek u Ciebie to musisz kupowac jakies strzaszne gowno skoro tak szybko sie pala...
co do tego szybkiego przepalania sie zarowek u Ciebie to musisz kupowac jakies strzaszne gowno skoro tak szybko sie pala...
peugeot 307 tak ma, co byś nie zakładał to i tak często padają , taka instalacja
co do dziennych w octavce ojca są standartowo w halogenach w zderzaku i zapalają się automatycznie przy przekręceniu kluczyka i gasną po włączeniu mijana,
praktycznie co trasa to się znajdzie jakiś znawca i na cb słychać ,,kolego zapal sobie światła bo na halogenach jedziesz"
KLOCEK, właśnie interesuje mnie jaka żarówka tam siedzi dodatkowo w tych halogenach, która służy do jazdy dziennej. Bo to jest prosta sprawa w montażu, a skuteczna. Jak możesz daj info.
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 15:53
Tak jak napisałe Klocek, 307 tak ma. Jeździłem już i na Philipsach, Osramach, ale o dziwo najdłużej trzymają mi Bottari (chyba tak to się nazywa) teraz.
Właśnie taki był plan żeby kupić najtańsze i najprostsze, ale wiem, że właśnie muszą się włączać przy uruchomieniu silnika i automatycznie wyłączać po włączeniu mijania. Takie to koszt co najmniej 150 PLN, tylko podłączanie tego może być u mnie kłopotliwe ze względu na Peugeot-owskie BSI. Wie ktoś jak je się podłącza?
KLOCEK, właśnie interesuje mnie jaka żarówka tam siedzi dodatkowo w tych halogenach
zamontowac moze sobie jaka chcesz ale tak naprawde to halogen bedzie zawsze tylko halogenem i homo ma tylko jako przeciwmgielna a nie do jazdy dziennej... co do zarowek to nie pamietam ale albo 10w albo 15w, dlatego ja sie zastanawiam czy nie wrzucic zamiast postojowek jakis lepszych diodowek w5w i po przekreceniu kluczyka wlaczaja sie autoamtycznie i moze by to uszlo...
KLOCEK napisał/a:
peugeot 307 tak ma, co byś nie zakładał to i tak często padają , taka instalacja
ja kiedys experymentowalem z zarowkami (nawet wrzucalem temat) i w sumie najlepiej sprawdzaly sie standardowe najzwyklejsze helle bez udziwnien @@-czywiscie pod wzgledem wytrzymalosci/czasu dzialania...
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 19:26
W nowych samochodach jak masz fabrycznie dzienne światła w halogenie to klosz jest przystosowany do takich udziwnień. Co do żarówek to polecić mogę też te marki Carefour, jedne z dłużej pracujących w moim samochodziku.
KLOCEK, właśnie interesuje mnie jaka żarówka tam siedzi dodatkowo w tych halogenach
jakaś 21W
Jaqub napisał/a:
zamontowac moze sobie jaka chcesz ale tak naprawde to halogen bedzie zawsze tylko halogenem i homo ma tylko jako przeciwmgielna a nie do jazdy dziennej...
ale to jest seryjna lampa skody i ma homologację jako przeciwmgielna, dzienne i doświetlanie zakrętów
mialem w służbowym coś takiego i bylem mile zaskoczony jakością. Wiadomo ze nie jak CD ale dawało rade - o ile zasilać z gniazdka - baterie nie starczaja na zbyt dlugo a jak są słabne pojawiają się 1sze trzaski.
_________________ Jest: A6 C4 ACK Quattro Avant
Było: 100 C3 Biel Dubaju - na zawsze w pamięci
2. Znalazłem dzisiaj na stronie Play'a transmiter FM od Nokii w dobre cenie (49PLN). Chciałbym zasięgnąć opinii czy ktoś już używał czegoś takiego i jak to działa. Ja osobiście kiedyś nabyłem na alledrogo jakiś szit i gówno było słychać. Jakość jeszcze gorsza. W nawigacji (Nokia 500) też jest wbudowany nadajnik - słychać lepiej niż w tamtym, ale jakość dźwięku nie powala. Ciekaw jestem czy to od Nokii będzie robiło różnicę. Wydaje mi się, że taka firma jak Nokia nie wypuści czegoś gównianego na rynek i jakieś tam normy to spełnia. Może ktoś już z czymś takim miał do czynienia. Dobrze by było, żeby grało tak jak normalne radio.
Dziękuję za porady i opinie
to mało wiesz.... odpuść sobie jakiekolwiek transimitery.... te nokiowskie też nokia obok Se to najwięksi producenci szmelcu na rynku.... no może za wyjatkiem n500 n900 i car kit-ów
bawiłem sie wbudowanym transmiterem w n900 N97 N79 i powiem tyle że to totalne gówno.... kup jakies dobre radio i bedzie ok.... bo pierdoły typu transmitery fm to se można w pupe wsadzić wiem co mówie bo pracuje w nokii