FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Fiat 126p
Autor Wiadomość
HaGie6 
prawdziwy tuner
Pomylone Gary

Wysłany: Pią Lut 16, 2007 00:18   

Sidney napisał/a:
Masz HaGie jakies foty swojego "potwora"?? :D :D

y0 chyba nie mam :P

d_ARC 
Specjalista
GTI16 już wkrótce :D

Wysłany: Sro Lut 21, 2007 19:10   

No zawias to fakt - Barti zrobił w swoim silnik i na serii wjechał na tor... pierwszy łuk i dach, dobrze, że cały wyszedł bo pasów nie zdążył zapiąć : D

A co do 205 to polecam, na brak "dłubania" też nie będziesz narzekał 8-) Choć ja też w sumie mam jakiegoś zabytkowego malca w garażu, ale już chyba tylko jakiś szajowóz by z tego był.

DeeS6 
technical monster
VTS powaa forever !

Wysłany: Czw Lut 22, 2007 23:07   

d_ARC napisał/a:
No zawias to fakt - Barti zrobił w swoim silnik i na serii wjechał na tor... pierwszy łuk i dach, dobrze, że cały wyszedł bo pasów nie zdążył zapiąć : D

pamietam chyba ten moment o ile to to..

polll6 
drag czempion

Wysłany: Czw Lut 22, 2007 23:55   

DeeS napisał/a:
pamietam chyba ten moment o ile to to..

czarny kaszel :)

"To jest pokolenie któro uczyło się jeździć na pachołkach... MY uczyliśmy się na zusie i zawadówce :-) "

Helmut 
znawca

Wysłany: Pon Mar 12, 2007 13:51   

HaGie można tanim kosztem dłubnąć malca tak żeby to jeździło i wmiare sie trzymało, wiadomo jak zaczniesz inwestować to to autko bedzie jak studnia w której nie widać dna, ale na początek proponuje Ci utwardzić seryjne amorki z tyłu przut może zostać serja ewentualnie jak masz obniżony resor wsadz seryjne amory tylne maluchowskie oczewiscie. Nie są to Bile ale koszt przeróbki to kupno litry Hipolu:) Ja mam takie cos w swoim i naprawde daje rade, tylko dobrze jest zalożyć twardsze gumy te przy gwintach bo na starych seryjnych przy tak utwardzonych amorach samochód będzie sie zachowywał jak by miał zużyte amorki. W taki sam sposób utwardzałem zawias Marjowi jak jeszcze miał malca Radkowi zanim kupił Bile no i brejdak też tak ma, a koszt przeróbki jest śmieszny. Co do silnika to nie opłaca sie inwestować w nowe części, jeśli oczewiście nie chcesz pchać okrutnej kasy w tego bąka. Na początek wystarczy posadzić głowice stoczyć koło zamachowe to są żeczy które musisz zlecic komuś, a reszta czyli korekta kanałów w głowicy, grzebnięcie gaźnika przykombinować jakiś dolot i wydech można samemu, ja praktycznie wszystko sam robiłem w swoim bąku, tylko po pewnym czasie jest cały czas mało i wtedy sie inwestuje i inwestuje...:) Co do silniczka to jeszcze taką żecz Ci powiem, Radek (biały malec z klatą), u siebie w silnioczku nie ma nawet rzadnego wałka, tylko zwykłą serje, w silniku ma zrobione tylko to o czym pisałem wcześniej i zobacz jak wymiata. Jak masz sentyment do tego autka i troche czasu żeby posiedzieć w garażu to grzeb malca i nawet sie nie zastanawiaj a w takiej specyfikacji jak opisałem nie utopisz wielkiej kasy, a w razie jakiejś usterki części napewno będą tańsze niż do jakiegoś seja czy puga, chodz tych usterek może być więcej;) Pozdrawiam

HaGie6 
prawdziwy tuner
Pomylone Gary

Wysłany: Pon Mar 12, 2007 14:17   

Witam :)

resor mialem kiedys sklepany na plasko + tyl ciety balwany obciete i siedzial elegancko na torze sie jezdzilo jak karcina :lol:

teraz jest zalozona seria (siostra miala sie nim uczyc jezdzic :lol: ) i nie wiem czy mam jeszcze w garazu ten zawias :D

silnik jest moim zdaniem elegancki prawie kazdego malucha lal jak chcial ;)

nie wiem poczekam jeszcze z miesiac i jak sie cieplo zrobi trzeba sie bedzie za niego wziasc

dziekiHelmut, za rade

Sidney 
Specjalista

Wysłany: Pon Mar 12, 2007 14:22   

Co do smiganai na seryjnym walku to mi sie wydaje ze 200 zl to nie tragedia a u halczynskiego w krakowie kupujesz walek napawany nowy czyli praktycznie nei do zdarcia. Ja juz 2 silniki poskaldalem na jego walkach i naprawde chwale sobie.

Radek -Cenio- 
znawca

Wysłany: Wto Mar 13, 2007 00:39   

HaGie polecam malca, fajne i wdzieczne autko, dużo mnie nauczyło i choć miałem cc sporting, teraz honda civic to nie wycofuje sie z malca i dalej nim jeżdze, teraz wkładamy z brajdakiem silnik 899ccm na wtrysku i dalej bawimy sie maluchem, fajna zabawa, a satysfakcja duża jak niekiedy objeżdzasz bryki które mają 4x więcej mocy.

patrynioo 
Specjalista

Auto: Civic 2x
Wysłany: Czw Mar 15, 2007 17:59   

Radek -Cenio- napisał/a:
HaGie polecam malca, fajne i wdzieczne autko, dużo mnie nauczyło i choć miałem cc sporting, teraz honda civic to nie wycofuje sie z malca i dalej nim jeżdze, teraz wkładamy z brajdakiem silnik 899ccm na wtrysku i dalej bawimy sie maluchem, fajna zabawa, a satysfakcja duża jak niekiedy objeżdzasz bryki które mają 4x więcej mocy.

Dokladnie nie ma sie co zastanawiac. Tylko reaktywowac zawiasik i jazda. : D

Jusiak Rally team

HaGie6 
prawdziwy tuner
Pomylone Gary

Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 11:38   

ello :)

potrzebuje jakis linkow o budowie 126p (jakies zdjecia podgladowe, montowanie klatki, hamulce, zmiany w silniku, co ile spilowac :D ) wszystko wszystko

z gory dzieki

Radek -Cenio-, kocham Twoj samochod :D

Radek -Cenio- 
znawca

Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 11:53   

HaGie tu masz wszystko: http://www.126fan.pl/

HaGie6 
prawdziwy tuner
Pomylone Gary

Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 11:58   

Radek -Cenio- napisał/a:
HaGie tu masz wszystko: http://www.126fan.pl/

wlasnie ta strone lukam :P

Radek -Cenio- 
znawca

Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 12:53   

HaGie jak chcesz to moge ci sprzedac swąją starą 650-tke zchamowane 30km, dołożył bys jeszcze jakiś wałeczek sportowy (jest seryjny) i by był spoko motor.

HaGie6 
prawdziwy tuner
Pomylone Gary

Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 13:12   

narazie to ja musze zobaczyc czy ta buda da sie jezdzic :lol:

Sidney 
Specjalista

Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 15:40   

Jak chcesz mam walek wyscigowy praktycznie nowka na handel :) a co do budy to spawaj wszystko co sie da (wszystkie seryjne zgrzewy) bo jak twardy zawias dasz i mocny motor to zaraz sie zacznie rozlazic

Odpowiedz do tematu