Czyli robimy dwie imprezy w jeden dzień - raniutko Maratonik który pojeździ po Krasnymstawie (w tym słynny wąwóz w Niemienicach!!), Zawadówce, Chełmie, Świdniku i przyjedzie na tor, gdzie połączy się z mini maxem. Szczegóły jutro, a już dziś pytanie - czy po torze pomykamy nad Białe czy znajdziemy coś bliżej (Piaseczno, Firlej). Zna ktoś jakieś fajne miejscówki??
do mnie nad jezioro ?(rogozno 45km):D hehe ale wszyscy sie nie pomiscimy chyba ze dzialke dalej jest osrodek gornikow takie tanie spania pewnie ehe ale trzba by sie dowiedzeic
Alesi jedziesz z Krasnika moze bym pogonil za toba?
Mowa Jasne że może my pogonić razem i chętnie służe pomocą. Dwa lata temu to była moja debutancka impreza którą super wspominam... ponad 20h rajdowania i 20 odcinków po całej lubelszczyźnie - miód:)
1. Spider też mnie to przeraża ale już taka tradycja - "impreza dla twardzieli"!!!
2. Mam nadzieję, że wszyscy się zgodzą, żeby tzw. "część artystyczną" po maratonie zorganizował niejaki Spawos - legenda lubelskich rajdów, ceniony autorytet sportu samochodowego, wychowawca kilku pokoleń rajdowców, choć nie podlegający jeszcze lustracji. Jestem przekonany, że znakomicie wywiążą się z powierzonego zadania i nie zawiodą pokładanego zaufania. Kto jest za??!!
OWM mam kolejny genialny pomysł - trzeba zrobić nocleg blisko Lublina i w środę pomknąć do Ryk na samochody terenowe. Wybiera się trochę naszych załóg (cztery z Chełma) i będzie komu pokibicować, a popatrzeć naprawdę jest na co!!
[ Dodano: 2007-04-26, 22:01 ]
Samochodowe Święto Pracy Automobilklubu Chełmskiego
Działacze Automobilklubu Chełmskiego uznali, że Święto Pracy najlepiej będzie uczcić pracą i we wtorek 1 maja organizują dwie imprezy samochodowe.
Pierwszą będzie 4. KJS TEDEX MARATON o Puchar Dyrektora Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Lublinie. Ta "impreza dla twardzieli" ma już swoją tradycję i charakter, nieco odmienny od pozostałych - charakteryzuje się dużą ilością prób sprawnościowych (co najmniej 20), długą trasą dojazdową (tym razem tylko około 110 km) i długim czasem rozgrywania (15 godzin). Cała trasę uczestnicy pokonują w jednej kolumnie, a przebieg prób będzie ustalany na bieżąco w większości przez samych uczestników. Pierwszy Maraton w 2004 był pierwszą imprezą samochodową zorganizowaną w rozszerzonej Unii Europejskiej. W imprezie tradycyjnie nie ma podziału na klasy. Wpisowe wynosi 30 złotych od załogi (załogi AK Chełmskiego 20 zł).
Zbiórka uczestników Maratonu będzie miała miejsce o godz. 5:04 (to nie pomyłka!) przy markecie Tesco w Krasnymstawie przy ul. Okrzei (wjazd do miasta od strony Lublina). Następnie uczestnicy będą pokonywać próby sprawnościowe zlokalizowane w Krasnymstawie (w tym bardzo ciekawy przejazd wąwozu w Niemienicach), Zawadówce, Chełmie, Świdniku i stawią się na Torze Lublin, gdzie w godzinach wieczornych nastąpi zakończenie rywalizacji. Wszyscy, którzy dotrą do mety otrzymają specjalne certyfikaty ukończenia Maratonu. Najlepsi okazałe puchary i atrakcyjne nagrody. Nowością tegorocznego Maratonu będą testy ze znajomości przepisów ruchu drogowego, konkurencje umiejętności udzielania pierwszej pomocy przedlekarskiej oraz prelekcja o skutkach łączenia alkoholu i jazdy za kierownicą samochodu, bo przecież głónym sponsorem jest lubelski WORD. Po uroczystości zakończenia uczestnicy udadzą się nad jezioro, by już w luźniejszej, grillowej atmosferze omówić trudy całodziennej walki.
Drugą imprezą będzie Mini Sprint o Puchar Prezesa Lubelskich Zakładów Energetycznych LUBZEL S.A. Będzie to kolejna runda Pucharu Zarządu Okręgowego PZM w Mini Maxach. Rozpocznie się na Torze Lublin o godz. 15:00. W programie imprezy znajdzie się przejazd sześciu prób sprawnościowych na asfaltowej nawierzchni toru. Impreza zostanie rozstrzygnięta w klasyfikacji generalnej oraz w czterech klasach w zależności od pojemności silnika. Wpisowe wynosi 15 złotych (kierowcy AK Chełmskiego 10 zł).
Obie imprezy są dostępne dla wszystkich chętnych dysponujących prawem jazdy i sprawnym, ubezpieczonym samochodem. Serdecznie zapraszamy!