FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: johny
Czw Lip 18, 2013 17:51
1-2 maja - KJS Maraton - propozycje
Autor Wiadomość
pawel 
Specjalista
Pawel

Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 13:28   

witam a niebardzo wiem gdzie trzeba jechac bo to bedzie mj pierwszy start w takej imprezie. Alesi jedziesz z Krasnika moze bym pogonil za toba?

prezes 
drifter

Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 17:43   

Czyli robimy dwie imprezy w jeden dzień - raniutko Maratonik który pojeździ po Krasnymstawie (w tym słynny wąwóz w Niemienicach!!), Zawadówce, Chełmie, Świdniku i przyjedzie na tor, gdzie połączy się z mini maxem. Szczegóły jutro, a już dziś pytanie - czy po torze pomykamy nad Białe czy znajdziemy coś bliżej (Piaseczno, Firlej). Zna ktoś jakieś fajne miejscówki??

Spawos6 
prawdziwy tuner

Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 17:51   

do mnie nad jezioro ?(rogozno 45km):D hehe ale wszyscy sie nie pomiscimy chyba ze dzialke dalej jest osrodek gornikow takie tanie spania pewnie ehe :) ale trzba by sie dowiedzeic

Kamil6 
Specjalista

Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 18:01   

nad piasecznem jest duży ośrodek wypoczynkowy :D Taki Blok :] ....gdyby ktoś miał kontakt to można "pare" pokoików wynająć :)
I wszyscy się pomieszczą
Ostatnio zmieniony przez Kamil6 Sro Kwi 25, 2007 18:01, w całości zmieniany 1 raz  

JOZEF_STALIN6 
Specjalista
ŻYLO :)

Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 19:51   

a ja polecam zalew zemborzycki :P :P :P świruje. Ja tam jestem za jeziorem białym miło blisko i wszystko ;) ;) ;) ;)

DeeS6 
technical monster
VTS powaa forever !

Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 20:10   

Na mini maxie bede ! :)

alesi 
znawca

Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 20:40   

pawel napisał/a:
Alesi jedziesz z Krasnika moze bym pogonil za toba?

Mowa :spoko: Jasne że może my pogonić razem i chętnie służe pomocą. Dwa lata temu to była moja debutancka impreza którą super wspominam... ponad 20h rajdowania i 20 odcinków po całej lubelszczyźnie - miód:)

spider666 
drifter
rajdowiec :)

Auto: V V C
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 16:04   

o 5 rano? :wow:
ale to tak wcześnie Prezes musi sie zaczynac?
daj sie wyspać :>

kein Alkohol, kein Nikotin
gib mir Benzin

prezes 
drifter

Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 17:40   

1. Spider też mnie to przeraża ale już taka tradycja - "impreza dla twardzieli"!!!
2. Mam nadzieję, że wszyscy się zgodzą, żeby tzw. "część artystyczną" po maratonie zorganizował niejaki Spawos - legenda lubelskich rajdów, ceniony autorytet sportu samochodowego, wychowawca kilku pokoleń rajdowców, choć nie podlegający jeszcze lustracji. Jestem przekonany, że znakomicie wywiążą się z powierzonego zadania i nie zawiodą pokładanego zaufania. Kto jest za??!!

arii 
Specjalista
ladomaniak

Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 18:32   

Jeżeli będą tańce i swawole to jak najbardziej jestem za :lol: :lol:

DACAR - Auto Części
Chełm, al. Armii Krajowej 9 lok. 5

polll6 
drag czempion

Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 19:02   

hehe spawos i impreza :D :rotfl: :szok: juz sie boje :D

"To jest pokolenie któro uczyło się jeździć na pachołkach... MY uczyliśmy się na zusie i zawadówce :-) "

prezes 
drifter

Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 19:09   

OWM mam kolejny genialny pomysł - trzeba zrobić nocleg blisko Lublina i w środę pomknąć do Ryk na samochody terenowe. Wybiera się trochę naszych załóg (cztery z Chełma) i będzie komu pokibicować, a popatrzeć naprawdę jest na co!!

[ Dodano: 2007-04-26, 22:01 ]
Samochodowe Święto Pracy Automobilklubu Chełmskiego

Działacze Automobilklubu Chełmskiego uznali, że Święto Pracy najlepiej będzie uczcić pracą i we wtorek 1 maja organizują dwie imprezy samochodowe.

Pierwszą będzie 4. KJS TEDEX MARATON o Puchar Dyrektora Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Lublinie. Ta "impreza dla twardzieli" ma już swoją tradycję i charakter, nieco odmienny od pozostałych - charakteryzuje się dużą ilością prób sprawnościowych (co najmniej 20), długą trasą dojazdową (tym razem tylko około 110 km) i długim czasem rozgrywania (15 godzin). Cała trasę uczestnicy pokonują w jednej kolumnie, a przebieg prób będzie ustalany na bieżąco w większości przez samych uczestników. Pierwszy Maraton w 2004 był pierwszą imprezą samochodową zorganizowaną w rozszerzonej Unii Europejskiej. W imprezie tradycyjnie nie ma podziału na klasy. Wpisowe wynosi 30 złotych od załogi (załogi AK Chełmskiego 20 zł).
Zbiórka uczestników Maratonu będzie miała miejsce o godz. 5:04 (to nie pomyłka!) przy markecie Tesco w Krasnymstawie przy ul. Okrzei (wjazd do miasta od strony Lublina). Następnie uczestnicy będą pokonywać próby sprawnościowe zlokalizowane w Krasnymstawie (w tym bardzo ciekawy przejazd wąwozu w Niemienicach), Zawadówce, Chełmie, Świdniku i stawią się na Torze Lublin, gdzie w godzinach wieczornych nastąpi zakończenie rywalizacji. Wszyscy, którzy dotrą do mety otrzymają specjalne certyfikaty ukończenia Maratonu. Najlepsi okazałe puchary i atrakcyjne nagrody. Nowością tegorocznego Maratonu będą testy ze znajomości przepisów ruchu drogowego, konkurencje umiejętności udzielania pierwszej pomocy przedlekarskiej oraz prelekcja o skutkach łączenia alkoholu i jazdy za kierownicą samochodu, bo przecież głónym sponsorem jest lubelski WORD. Po uroczystości zakończenia uczestnicy udadzą się nad jezioro, by już w luźniejszej, grillowej atmosferze omówić trudy całodziennej walki.

Drugą imprezą będzie Mini Sprint o Puchar Prezesa Lubelskich Zakładów Energetycznych LUBZEL S.A. Będzie to kolejna runda Pucharu Zarządu Okręgowego PZM w Mini Maxach. Rozpocznie się na Torze Lublin o godz. 15:00. W programie imprezy znajdzie się przejazd sześciu prób sprawnościowych na asfaltowej nawierzchni toru. Impreza zostanie rozstrzygnięta w klasyfikacji generalnej oraz w czterech klasach w zależności od pojemności silnika. Wpisowe wynosi 15 złotych (kierowcy AK Chełmskiego 10 zł).
Obie imprezy są dostępne dla wszystkich chętnych dysponujących prawem jazdy i sprawnym, ubezpieczonym samochodem. Serdecznie zapraszamy!

polll6 
drag czempion

Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 21:31   

gruuuuubo bedzie :D chyba

"To jest pokolenie któro uczyło się jeździć na pachołkach... MY uczyliśmy się na zusie i zawadówce :-) "

Misiek_lbn6 
streetracer

Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 07:23   

a co jaki ostatecznie plan co do spotkania "integracyjnego" po torze ?? :D
wiadomo coś ??

DeeS6 
technical monster
VTS powaa forever !

Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 17:25   

Nom fajna impreza!

Ja juz pisalem ze bede o 15.00 na torze na mini maxie ! ;)

Zycze powodzenia na maratonie i dojedzcie w calosci na tor ! :spoko:

Odpowiedz do tematu