Impreza na prawde super.. niestety tylko ta "część KJSowa". Próby dostarczały niesamowitej frajdy, zwłaszcza ta na PRD - czy coś takiego - w Krasnymstawie . Dziękuję wszystkim uczestnikom za rywalizację i na parwdę super atmosferę . Szkoda tylko że nie wysztkim załogom udało się dojechać do mety
Tor - ehh pozostawił pewien niesmak . Przejechaliśmy na nim 4 czy 5 prób (przy czym w każdym innym miejscu jeżdziliśmy po 2 próby) które nap w moim przypadku (gdzie auto mam wybitnie nie torowe - co było widać jak na zakrętach zamiatałem lusterkami po asfalcie ) wypaczyły wynik końcowy. 5 miejsce o które walczyłem w pocie czoła, uszkadzając auto przez całą "część KJSową" poszło w zapomnienie. Żałuje tylko że byłem zbyt zmęczony i nie pomyślałem żeby przejść sie po załogach i spróbować przeprowadzić oficjalny protest
Ostatnio zmieniony przez Góral Sro Maj 02, 2007 15:53, w całości zmieniany 4 razy
5 miejsce o które walczyłem w pocie czoła, uszkadzając auto przez całą "część KJSową" poszło w zapomnienie.
no cóż.. miałem więcej szczęścia na torze... może było to wynikiem moich wcześniejszych startów w minimaxach i troszeczkę ten tor już poznałem... bo auto także mam nie torowe :]
_________________ ...laik rajdowy...
DACAR - Auto Części
Chełm, al. Armii Krajowej 9 lok. 5
kolega z kamerą był tylko na torze, jeśli to o mnie chodzi, a filmik niestety trzeba sie uzbroic w cierpliwosc bo komp niedomaga i nie ma jak sie za to wziąść. Ostatnio skonstruowałem dwa fajne filmiki z naszych Lubelskich zmagań i wszystko szlak trafil po awarii kompa
fotki powinny być w piątek na stronie AKCh co do filmików trzeba rozmawiać z kolegą Arii (czerwona Łada) :] Helmut weź kolegę nakręć niech jakiegoś fanego klipa z samego toru zrobi
[ Dodano: 2007-05-05, 11:46 ]
Podczas długiego weekendu Automobilklub Chełmski zorganizował dwie imprezy dla zmotoryzowanych.
Pierwsza był 4. KJS TEDEX MARATON o Puchar Dyrektora Wojewódzkiego
Osrodka Ruchu Drogowego w Lublinie. Ta "impreza dla twardzieli" ma już swoja tradycję (w 2004 roku była pierwsza impreza samochodowa w rozszerzonej Unii Europejskiej) i charakter nieco odmienny od pozostałych - charakteryzuje się duża iloscia prób sprawnosciowych, długa trasa dojazdowa i
długim czasem rozgrywania...
... Zbiórka uczestników Maratonu miała miejsce o godz. 5tej w Krasnymstawie.
Pierwsze próby miały miejsce w bardzo atrakcyjnym wawozie w Niemienicach,
były bardzo zbliżone do prawdziwych oesów. Niestety już po pierwszej próbie z impreza musiał się pożegnać Krzysiek Seń, którego golf odmówił dalszej współpracy i nie było możliwosci naprawy w warunkach polowych
Następnie uczestnicy odbywali wymagajace próby sprawnosciowe zlokalizowane w Krasnymstawie (RDP szuterek z zasyfionym betonem), Zawadówce (to już klasyka, w tym przejazd przez halę) i Chełmie (CH Wschód po asfalcie z ciekawym szutrowym nawrotem), po czym dojechali do Toru Lublin, gdzie po kilku ostatnich przejazdach nastapiło zakończenie kilkunastogodzinnej rywalizacji. W czwartej edycji Maratonu bezkonkurencyjni okazali się Wojtek Gieral i Grzegorz Gustaw (peugeot 106, 1284,05 pkt.). Drugie miejsce zajęli Tomasz Krynica i Wojciech Lipa (mitsubishi colt, 1316,50), a trzecie Krzysztof Sadowski i Mateusz Sadowski (vw golf, 1343,71). Wsród debiutantów najlepiej poradzili sobie Arkadiusz Gogułka i Michał Lipczak (łada 2110, 1539,86). Wszyscy reprezentuja Automobilklub Chełmski. Najlepsze załogi otrzymały efektowne puchary i nagrody rzeczowe z rak dyrektorów WORDu Ryszarda Pasikowskiego i Artura Banaszkiewicza. Ten drugi to zawodnik z licencja sportu samochodowego, który kilka lat temu z powodzeniem scigał się w podobnych imprezach (Artur wielkie dzięki za pomoc!!!).