FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: johny
Czw Lip 18, 2013 17:51
Dywagacje na temat regulaminow KJS/Mini Max
Autor Wiadomość
arii 
Specjalista
ladomaniak

Wysłany: Czw Cze 21, 2007 18:31   

Ciekawi mnie jedna rzecz...
dlaczego podczas tego KJSu.. nie były przestrzegane przepisy Regulaminu Ramowego wraz z Uzupełniającym...
Mam tu na myśli pkt 3.2.4 który mówi o obowiązku jazdy na światłach oraz z zamkniętą szybą...
podstawa prawna... regulamin

DACAR - Auto Części
Chełm, al. Armii Krajowej 9 lok. 5
Ostatnio zmieniony przez arii Czw Cze 21, 2007 18:33, w całości zmieniany 1 raz  

polll6 
drag czempion

Wysłany: Czw Cze 21, 2007 20:33   

arii, czepiasz sie o glupote szczerze mowiac... sedzia powinien przypomniec o swiatlach i szybie przed startem... w zaden sposob na wynik to nie wplywa

"To jest pokolenie któro uczyło się jeździć na pachołkach... MY uczyliśmy się na zusie i zawadówce :-) "

arii 
Specjalista
ladomaniak

Wysłany: Czw Cze 21, 2007 21:06   

po prostu zauważyłem przeglądając fotki że kilka aut jeździło bez włączonych świateł lub z otwartą szybą

a co do wyniku.. to mogłoby wpływać.. jeżeli byłyby naliczane kary za to

DACAR - Auto Części

Brook 
Specjalista
FKP

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 21:09   

arii, ma rację... :) widocznie sędziowie nie zwracali na to uwagę, a powinni :]

patrynioo 
Specjalista

Auto: Civic 2x
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 21:12   

arii napisał/a:
po prostu zauważyłem że kilka aut jeździło bez włączonych świateł lub z otwartą szybą

a co do wyniku.. to mogłoby wpływać.. jeżeli byłyby naliczane kary za to

Dokladnie jestem tego samego zdania, a jak juz nie trzymamy sie regulaminu to jezdzijmy bez pasów i kasków. Przeciez to nie wplywa na wynik.

Jusiak Rally team

polll6 
drag czempion

Wysłany: Czw Cze 21, 2007 21:12   

wg mnie nie macie racji... byly juz takie sytuacje... dzien dobry ja chcialem zlozyc protest ... bardzo to posuło atmosfere... walczcie na trsach ... a nie regulaminem...

zauwazcie ze w rsmp malo kto jedzie na swiatlach... o otwartej szybie nie wspomne...

"To jest pokolenie któro uczyło się jeździć na pachołkach... MY uczyliśmy się na zusie i zawadówce :-) "
Ostatnio zmieniony przez polll6 Czw Cze 21, 2007 21:15, w całości zmieniany 1 raz  

arii 
Specjalista
ladomaniak

Wysłany: Czw Cze 21, 2007 21:15   

poll walczę na trasie, kiedy startuję...
a jeżeli zauważyłem jakieś błędy to chyba dobrze, że sie o tym mówi... podobno człowiek uczy się na błędach

DACAR - Auto Części

Brook 
Specjalista
FKP

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 21:19   

polll, atmosfera jest spox... ale dyskusje można przeprowadzić :)

dalej jestem za przestrzeganiem regulaminu, przynajmniej powinno to prowadzić do większego porządku na trasach :P

arii 
Specjalista
ladomaniak

Wysłany: Czw Cze 21, 2007 21:22   

Brook napisał/a:

dalej jestem za przestrzeganiem regulaminu, przynajmniej powinno to prowadzić do większego porządku na trasach :P

o tym właśnie mówię...
kiedy wszystko będzie zapinane na ostatni guzik to nikt nie będzie miał pretensji o złą organizację

DACAR - Auto Części

Spawos6 
prawdziwy tuner

Wysłany: Czw Cze 21, 2007 21:24   

je czepiajac sie tak wszytkiego co tylko mozna to chyba nikt by KJS nie ukonczyl zadnego.. te wszytkie wjazdy zna strefy wyjazdy ze kaskow nie mozna zdejmowac w strefie itp ? czy t oma znaczenie LICZY sie walka na trasie a nie jakeis durne przepisy ze cos ma czegos nie ma ile to razy apteczki ktos nie mial to co maja go wykluczyc z rajdu .. Ludzie pokojnie to nie zabawa o zlote kalesony

arii 
Specjalista
ladomaniak

Wysłany: Czw Cze 21, 2007 21:46   

Spawos napisał/a:
Ludzie pokojnie to nie zabawa o zlote kalesony

ja to wiem i tak to traktuję...
tylko zwróciłem na to uwagę...
czy to przestępstwo??

DACAR - Auto Części

polll6 
drag czempion

Wysłany: Czw Cze 21, 2007 21:57   

spawos bardzo dobrze napisal i w pelni go popieram... to ma byc zabawa a nie walka na regulaminy... prosty przyklad.... 35 stopni ciepla szyby zamkniete i cieplo wlaczone na maxa aby nie przegrzac silnika... jedzie sobie gosc i nagle robi mu sie slabo... mdleje... bo szyby nie mozna otworzyc wg regulaminu... jest wiele dziwnych przepisow... choćby to ze na dojazdowce w samochodzie ma jezdzic kierowca i pilot...

uwazam ze dyskusja na temat regulaminu nie ma sensu my dosyc dlugo sie bawilismy w kjsy i na swiatla , szybe itp nie zwracalismy uwagi... poprostu to nie ma sensu

KLOCEK6 
drifter
KlocekMonsterGaraż

Wysłany: Pią Cze 22, 2007 08:38   

arii napisał/a:
Ciekawi mnie jedna rzecz...
dlaczego podczas tego KJSu.. nie były przestrzegane przepisy Regulaminu Ramowego wraz z Uzupełniającym...
Mam tu na myśli pkt 3.2.4 który mówi o obowiązku jazdy na światłach oraz z zamkniętą szybą...
podstawa prawna... regulamin

arii jak już taki regulaminowy jesteś w sprawie świateł to powiedz mi dlaczego nawet w twoim avatarze podczas próby na zawadówce łada ma zapalone światła przeciwmgielne ??

Tommy6 
Specjalista

Wysłany: Pią Cze 22, 2007 08:53   

polll napisał/a:
spawos bardzo dobrze napisal i w pelni go popieram... to ma byc zabawa a nie walka na regulaminy... prosty przyklad.... 35 stopni ciepla szyby zamkniete i cieplo wlaczone na maxa aby nie przegrzac silnika... jedzie sobie gosc i nagle robi mu sie slabo... mdleje... bo szyby nie mozna otworzyc wg regulaminu... jest wiele dziwnych przepisow... choćby to ze na dojazdowce w samochodzie ma jezdzic kierowca i pilot...

uwazam ze dyskusja na temat regulaminu nie ma sensu my dosyc dlugo sie bawilismy w kjsy i na swiatla , szybe itp nie zwracalismy uwagi... poprostu to nie ma sensu

Polllu zabawa zabawą !! Pamiętasz Maraton 2005 w Lubartowie jak się bulwersowałeś za taryfę ?? Zapomniałeś już ?? Nie rozumiem Was jak jest coś nie po waszej myśli to już ludzi niemalże z błotem mieszacie bo to zabawa a nie rywalizacja o złote kalesony !! Zejdźcie na ziemię!! Przepisy sa po to żeby je przestrzegać. Pollu i nie gadaj głupot, że szyby nie można otworzyć. Bo jak ktoś mdleje to wiesz mi regulamin idzie wtedy w odstawkę bo się liczy życie ludzkie!! Regulaminem też się wygrywa rajd jego znajomością lub brakiem :mrgreen: I nie jest to żaden wstyd czy ujma. Ktoś kiedyś to wymyślił i trzeba tego przestrzegać. Nie ma się co bulwersować !! Tak naprawdę to zjamość regulaminów i ich przestrzeganie to podstawa - wystarczy pojechać chociaż raz poza okręg i wtedy mogą się zacząć problemy.

arii 
Specjalista
ladomaniak

Wysłany: Pią Cze 22, 2007 09:02   

KLOCEK napisał/a:
arii jak już taki regulaminowy jesteś w sprawie świateł to powiedz mi dlaczego nawet w twoim avatarze podczas próby na zawadówce łada ma zapalone światła przeciwmgielne ??

bo był to mój pierwszy rajd...
brak znajomości regulaminu....
nikt mnie nie upomniał....

po za tym ładnie wygląda :rotfl:

nie jestem regulaminowy.. jedynie zwróciłem na to uwagę....

DACAR - Auto Części

Odpowiedz do tematu