Ciekawi mnie jedna rzecz...
dlaczego podczas tego KJSu.. nie były przestrzegane przepisy Regulaminu Ramowego wraz z Uzupełniającym...
Mam tu na myśli pkt 3.2.4 który mówi o obowiązku jazdy na światłach oraz z zamkniętą szybą...
podstawa prawna... regulamin
_________________ ...laik rajdowy...
DACAR - Auto Części
Chełm, al. Armii Krajowej 9 lok. 5
Ostatnio zmieniony przez arii Czw Cze 21, 2007 18:33, w całości zmieniany 1 raz
arii, czepiasz sie o glupote szczerze mowiac... sedzia powinien przypomniec o swiatlach i szybie przed startem... w zaden sposob na wynik to nie wplywa
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
"To jest pokolenie któro uczyło się jeździć na pachołkach... MY uczyliśmy się na zusie i zawadówce "
wg mnie nie macie racji... byly juz takie sytuacje... dzien dobry ja chcialem zlozyc protest ... bardzo to posuło atmosfere... walczcie na trsach ... a nie regulaminem...
zauwazcie ze w rsmp malo kto jedzie na swiatlach... o otwartej szybie nie wspomne...
"To jest pokolenie któro uczyło się jeździć na pachołkach... MY uczyliśmy się na zusie i zawadówce "
Ostatnio zmieniony przez polll6 Czw Cze 21, 2007 21:15, w całości zmieniany 1 raz
je czepiajac sie tak wszytkiego co tylko mozna to chyba nikt by KJS nie ukonczyl zadnego.. te wszytkie wjazdy zna strefy wyjazdy ze kaskow nie mozna zdejmowac w strefie itp ? czy t oma znaczenie LICZY sie walka na trasie a nie jakeis durne przepisy ze cos ma czegos nie ma ile to razy apteczki ktos nie mial to co maja go wykluczyc z rajdu .. Ludzie pokojnie to nie zabawa o zlote kalesony
spawos bardzo dobrze napisal i w pelni go popieram... to ma byc zabawa a nie walka na regulaminy... prosty przyklad.... 35 stopni ciepla szyby zamkniete i cieplo wlaczone na maxa aby nie przegrzac silnika... jedzie sobie gosc i nagle robi mu sie slabo... mdleje... bo szyby nie mozna otworzyc wg regulaminu... jest wiele dziwnych przepisow... choćby to ze na dojazdowce w samochodzie ma jezdzic kierowca i pilot...
uwazam ze dyskusja na temat regulaminu nie ma sensu my dosyc dlugo sie bawilismy w kjsy i na swiatla , szybe itp nie zwracalismy uwagi... poprostu to nie ma sensu
Ciekawi mnie jedna rzecz...
dlaczego podczas tego KJSu.. nie były przestrzegane przepisy Regulaminu Ramowego wraz z Uzupełniającym...
Mam tu na myśli pkt 3.2.4 który mówi o obowiązku jazdy na światłach oraz z zamkniętą szybą...
podstawa prawna... regulamin
arii jak już taki regulaminowy jesteś w sprawie świateł to powiedz mi dlaczego nawet w twoim avatarze podczas próby na zawadówce łada ma zapalone światła przeciwmgielne ??
spawos bardzo dobrze napisal i w pelni go popieram... to ma byc zabawa a nie walka na regulaminy... prosty przyklad.... 35 stopni ciepla szyby zamkniete i cieplo wlaczone na maxa aby nie przegrzac silnika... jedzie sobie gosc i nagle robi mu sie slabo... mdleje... bo szyby nie mozna otworzyc wg regulaminu... jest wiele dziwnych przepisow... choćby to ze na dojazdowce w samochodzie ma jezdzic kierowca i pilot...
uwazam ze dyskusja na temat regulaminu nie ma sensu my dosyc dlugo sie bawilismy w kjsy i na swiatla , szybe itp nie zwracalismy uwagi... poprostu to nie ma sensu
Polllu zabawa zabawą !! Pamiętasz Maraton 2005 w Lubartowie jak się bulwersowałeś za taryfę ?? Zapomniałeś już ?? Nie rozumiem Was jak jest coś nie po waszej myśli to już ludzi niemalże z błotem mieszacie bo to zabawa a nie rywalizacja o złote kalesony !! Zejdźcie na ziemię!! Przepisy sa po to żeby je przestrzegać. Pollu i nie gadaj głupot, że szyby nie można otworzyć. Bo jak ktoś mdleje to wiesz mi regulamin idzie wtedy w odstawkę bo się liczy życie ludzkie!! Regulaminem też się wygrywa rajd jego znajomością lub brakiem I nie jest to żaden wstyd czy ujma. Ktoś kiedyś to wymyślił i trzeba tego przestrzegać. Nie ma się co bulwersować !! Tak naprawdę to zjamość regulaminów i ich przestrzeganie to podstawa - wystarczy pojechać chociaż raz poza okręg i wtedy mogą się zacząć problemy.
arii jak już taki regulaminowy jesteś w sprawie świateł to powiedz mi dlaczego nawet w twoim avatarze podczas próby na zawadówce łada ma zapalone światła przeciwmgielne ??
bo był to mój pierwszy rajd...
brak znajomości regulaminu....
nikt mnie nie upomniał....
po za tym ładnie wygląda
nie jestem regulaminowy.. jedynie zwróciłem na to uwagę....
_________________ ...laik rajdowy...
DACAR - Auto Części
Chełm, al. Armii Krajowej 9 lok. 5