Ja mam stare powybijane szmaty Michalin ( N20 to jest z kolei najtwardsza mieszanka używana w tej części europy, przynajmniej z tego co wiem), ale na suchym równym asfalcie trzymają fajnie, wczoraj jednak pływały. Nic dziwnego zero bieżnika zero przyczepności.
że jak na rysunku próby mają zapisane "meta stop" to należy się zatrzymać z linią mety
mam nadzieje ze nie chodzi o ostatnią próbę(4)? Ja zostałem poinformowany że ostatnia jest lotna i przesunięta troche do tyłu? wiec tak też pojechałem...
gratki dla wszytskich warunki byly zawaliste aby sie pobawic a teraz to wszyscy czekaja na snieg
W sobotę na Torze Lublin odbył się Nocny Mini Sprint o Puchary PMR Consulting, kolejna runda Pucharu Zarzadu Okręgowego PZM w Mini Maxach. Impreza została rozegrana w bardzo trudnych warunkach – do zaplanowanego zmroku tuż przed startem pierwszego kierowcy dołaczył nieplanowany deszczyk, który towarzyszył uczestnikom do konca imprezy. Jesli dodać do tego lekka mgłę to szybka jazda stanowiła nie lada problem, a kilku kierowców zaliczyło efektowne „baczki”. Dużym powodzeniem cieszyło się płonace na torze ognisko. Odbyły się wszystkie cztery zaplanowane próby. W tych trudnych warunkach do rywalizacji przystapiło aż czterdziestu czterech kierowców, z których siedmiu nie ukonczyło zawodów.
W klasyfikacji generalnej triumfował Paweł Borzęcki (daewoo lanos, 346,22 pkt.) przed Tomaszem Krynica (opel astra, 347,85), Piotrem Mizakiem (honda civic, 351,73) i Rafałem Michalczakiem (honda civic, 365,18) – wszyscy Automobilklub Chełmski. W klasach najlepsi okazali się Sylwester Mazurek (AK Chełmski, pf 126, 372,33), Piotr Mizak, Paweł Borzęcki i Dariusz Pyda (AK Wschodni, audi 80, 369,67). Wsród pan najszybsza była Dorota Kosowska (nissan 100 nx).
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
"To jest pokolenie któro uczyło się jeździć na pachołkach... MY uczyliśmy się na zusie i zawadówce "