Absolutnie nie chciałbym tu nikogo obrażać ale ech.. pojawiacie się praktycznie z nikąd i żądacie pieniędzy (nie ważne ze gorszy) za robienie „profesjonalnych clipów”, a ja chciałbym się dowiedzieć na czym ten profesjonalizm polega?
Na wstępie nie przedstawiacie żadnych konkretów, próbek możliwości itd., a na prośbę o pokazanie swoich reportaży które rzekomo tworzyliście dla TV - piszecie że nie posiadanie materiałów...
Na stronie piszecie o profesjonalnym i komercyjnym tworzeniu teledysków, klipów, itd. A w dziale kontakt nie widzę żadnych nazwisk, nipu, regonu, adresu firmy itd. a chyba m.in. na tym powinien polegać profesjonalizm tego typu działalności... ?
No i w końcu klip z KJS Kuliga. Nie jestem znawcą ale mnie nie zachwyca, jest przeciętny i wiele mu brakuje do „profesjonalizmu” jakiego oczekiwałem po Waszych postach.
Jest jeszcze parę takich drobnych "ale", ale nie warto już ich poruszać...
Oczywiście mogę się mylić i mam nadzieje że jeszcze pozytywnie mnie zaskoczycie, ale na chwile obecną to wszystko powoduje pewien niesmak... . I żeby nie było: nie chodzi mi tutaj o to czy drogo, czy tanio, itp (bo 5zl to na prawdę niewiele) ale do tej pory jeżeli ktoś cos robił (np. Michał, Jankes, czy „Jusiaki”) to robił to za darmo, społecznie, z pasji i mimo że na pewno kosztowało ich to mnóstwo wysiłku, pracy i nie tylko to nikt nie żądał np. zwrotu kosztów paliwa...
_________________ ... rally & moto maniak...
Ostatnio zmieniony przez Góral Czw Lut 28, 2008 23:52, w całości zmieniany 3 razy
Absolutnie nie chciałbym tu nikogo obrażać ale ech.. pojawiacie się praktycznie z nikąd i żądacie pieniędzy (nie ważne ze gorszy) za robienie „profesjonalnych clipów”, a ja chciałbym się dowiedzieć na czym ten profesjonalizm polega?
Na wstępie nie przedstawiacie żadnych konkretów, próbek możliwości itd., a na prośbę o pokazanie swoich reportaży które rzekomo tworzyliście dla TV - piszecie że nie posiadanie materiałów...
Na stronie piszecie o profesjonalnym i komercyjnym tworzeniu teledysków, klipów, itd. A w dziale kontakt nie widzę żadnych nazwisk, nipu, regonu, adresu firmy itd. a chyba m.in. na tym powinien polegać profesjonalizm tego typu działalności... ?
No i w końcu klip z KJS Kuliga. Nie jestem znawcą ale mnie nie zachwyca, jest przeciętny i wiele mu brakuje do „profesjonalizmu” jakiego oczekiwałem po Waszych postach.
Jest jeszcze parę takich drobnych "ale", ale nie warto już ich poruszać...
Oczywiście mogę się mylić i mam nadzieje że jeszcze pozytywnie mnie zaskoczycie, ale na chwile obecną to wszystko powoduje pewien niesmak... . I żeby nie było: nie chodzi mi tutaj o to czy drogo, czy tanio, itp (bo 5zl to na prawdę niewiele) ale do tej pory jeżeli ktoś cos robił (np. Michał, Jankes, czy „Jusiaki”) to robił to za darmo, społecznie, z pasji i mimo że na pewno kosztowało ich to mnóstwo wysiłku, pracy i nie tylko to nikt nie żądał np. zwrotu kosztów paliwa...
Witam,
co do materiałów z TV to nie tak łatwo o nie, nie chcą dać bo w końcu co dla nich zrobiłem to należy do nich :[
Co do prowadzenia działalności to PÓKI CO jej formalnie nie ma, z prostych powodów, żeby wyjść na swoje to z takiego mini_maxa musiałbym brać od kierowcy min z 50pln...a nie każdego stać żeby co miesiąc zusowi bulić 800pln a na interesie praktycznie nie zarabiać. Pewnie niedługo się to zmieni...
KJS Kuliga tak jak mówił polll był niestety jedną kamerą kręcony, a i tak w opinii wielu z was wyszedł bardzo dobrze...
Masz wybór albo będziesz na klipie albo nie, twoja sprawa. My postaramy się zrobić zajebisty materiał
POLL widze tu "mały" lobbing,czyżbyś miał w tym mały udział(czytaj interes) ,co do klipu to mi sie podoba ,tyle że słusznie HAGIET zauważył - wg mnie jeśli ma być klip o panu x to powinno być go więcej na materiale + do tego mocniejsze auta by było widac z kim rywalizuje...
Do pr-production - czy bedziesz na kjsie w birczy??????
_________________ za wolno - przegrasz,za szybko - wypadniesz