FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwsze kroki w sportach samochodowych
Autor Wiadomość
Luksas6 
znawca

Wysłany: Sro Sie 13, 2008 22:13   

Haha.. poczekaj do dnia startu.. :D wtedy to dopiero będzie "trema" Najważniejsze jest że masz dobre nastawienie.. "Chce jechać i wyjadę" Bo ja to sie nieźle wahałem za pierwszym razem :D

misi3k6 
Specjalista

Wysłany: Czw Sie 14, 2008 09:13   

Dokładnie to co Michał, pisze ja jeszcze dodam, że każdy kiedyś zaczynał, więc nie masz się czego bać. Co do długości tej jazdy to bym dyskutował <rotfl>

Wasyl6 
drifter

Wysłany: Czw Sie 14, 2008 17:51   

No fakt :)
O długości jazdy, miałem na myśli cały przejazd (jak Bozia pozwoli dojechać :D ), a nie, tak jak do tej pory jeden, dwa zakręty na znalezionej pustej uliczce, albo zaśnieżony plac i ręczny :)

No właśnie zrobię co tylko będę mógł, żeby wystartować, jedyne czego się obawiam, to brak sportowej techniki, bo nie mam KOMPLETNIE podstaw :)
Może byście mi podpowiedzieli jakieś zasady chociaż, którymi muszę się kierować? Będę wdzięczny :)

zeglarz6 
Widać, że się stara

Wysłany: Czw Sie 14, 2008 19:14   

Wasyl, http://forum.rajdowiec.pl/viewtopic.php?t=38 zobacz co tutaj piszą koledzy może kilka z tych podpowiedzi zapamiętasz ;) do zobaczenia w niedzielę
Ps. Nie martw się ja też nie należę do tych dobrze śmigających po torze w lublinie ale od czegoś trzeba zacząć a szkoła czyni mistrza ;)

abarthi 
drifter

Wysłany: Nie Sie 17, 2008 08:03   

Cześć! Niczym sie nie przejmuj, po prostu jedź jak czujesz i nie denerwuj się. Powodzenia!

Wasyl6 
drifter

Wysłany: Nie Sie 17, 2008 09:46   

Trochę poczytałem zeglarz, dzieki :)
Jeżeli dopiero kupiłem samochód, to pojhadę na umowie kupna-sprzedaży? Dopiero się obczaiłem :/

zxc6 
Specjalista

Wysłany: Nie Sie 17, 2008 09:57   

Wasyl napisał/a:

Jeżeli dopiero kupiłem samochód, to pojhadę na umowie kupna-sprzedaży? Dopiero się obczaiłem :/

Dla pewności musisz zapytać prezesa na miejscu na torze. Myślę, że nie będzie to problemem, ważne żebyś miał ważne OC, ważny przegląd techniczny i prawko.

Samochód nie musi być przecież twój, możesz startować np. autkiem pożyczonym od kolegi.

Wasyl6 
drifter

Wysłany: Nie Sie 17, 2008 10:24   

Chodzi o to, że astre kupiłem od sąsiadki, która teraz na urlopie siedzi gdzieś i nie mogę wziąć tego kwita od Niej, ale jak mówisz, że umowa kupna chyba powinna starczyć, to luzik :) jeszcze 4 godziny! :D

Luksas6 
znawca

Wysłany: Nie Sie 17, 2008 18:21   

A więc Wasyl, dzisiaj popatrzyłem jak sobie radzisz i powiem Ci że bardzo dobrze
Ci idzie.. Wyciskasz z Astry wszystko co się da.. Jednym słowem jest dobrze :) Raz chyba coś Ci nie wyszło jak wjechałeś na tor a zaraz z niego zjechałeś.. Auto zawiodło ?

Wasyl6 
drifter

Wysłany: Nie Sie 17, 2008 21:55   

Naprawdę tak uważasz? Dzięki :D
To tak
1 przejazd pilotowała mnie moja dziewczyna, zestresowała się i poprowadziła mnie w pole...
2 przejazd pilotował mnie kumpel, po kłótni na pierwszym "trójkącie" zaufałem mu i się okazało, że zjechałem z trasy, więc po tych 2 czy 3 zakrętach pojechałem na 3 start...
3 przejazd już pilotował jakiś znajomy mojego kumpla, który w tym trochę siedzi i ten przejazd był udany do końca :)

Niestety, jak to astra kombi z 71 konnym silnikiem, nie było czym szaleć, bo pływała na zakrętach, ze 3 razy mi 1 wyskoczyła, ale jeżeli chodzi o emocje i wspomnienia, to jeszcze się tak dobrze nie bawiłem :)

I oponę trochę popsułem :/

A tak ogólnie jak to wyglądało, zerknął choć trochę ktoś na mnie? :D

daniel_w 
drifter

Auto: A6C53.0quattro,New Bettle
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 22:09   

Wasyl napisał/a:
A tak ogólnie jak to wyglądało, zerknął choć trochę ktoś na mnie?

No Luksas juz napisał, że ok. Najważniejsze, że Ty samochód i wszyscy 3 piloci cali i doświaczenie zdobyte. Zbieraj na nowe gumki(r888 może? <cfaniak>) , twardszy zawias i na następny start. Mocą motoru się nię nie przejmuj- na początek to nawet lepiej jak nie masz jej za dużo.

Wasyl6 
drifter

Wysłany: Nie Sie 17, 2008 22:30   

Teraz mi chodzi po głowie zmiana samochodu, na coś w rodzaju astry heczbek, może gsi... Ehh, może się uda... :) A opony to pal je licho, poczekam chyba i już na następny sezon kupie nowe :)

antharax6 
Uczy sie pisac

Wysłany: Nie Sie 17, 2008 22:51   

Cytat:
3 przejazd już pilotował jakiś znajomy mojego kumpla, który w tym trochę siedzi i ten przejazd był udany do końca :)

Mniej stresu, więcej wiary w siebie i samochód, nauka trasy na pamięć przed startem i będzie elegancko :)

a ja tam nie siedze w niczym ;p ot takie zainteresowanie ze strony obserwatora

pozdrówka
Ostatnio zmieniony przez antharax6 Nie Sie 17, 2008 23:01, w całości zmieniany 1 raz  

Wasyl6 
drifter

Wysłany: Nie Sie 17, 2008 23:05   

Oj, ale stres, pierwszy raz na torze i nauczyć się na pamięć trasy troche mi ciężko było :)
Dzięki jeszcze raz za pilotaż ;)

JOZEF_STALIN6 
Specjalista
ŻYLO :)

Wysłany: Pon Sie 18, 2008 00:54   

Ja tam widziałem i powiem że radziłeś sobie :)
Co do pilota to następnym razem weź któregoś z kierowców :) zawsze ci pomogą :)

Odpowiedz do tematu