FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Rallysprint o puchar WORD 28.03.2009
Autor Wiadomość
Szakal6 
Uczy sie pisac

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 15:19   

Renia foteczki są super ....
bardzo dziekuje <spoko>

Brook 
Specjalista
FKP

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 15:37   

jeśli ktoś ma fotę Fiesty bardzo proszę wysłać mi na maila: brook22@tlen.pl :)

pilachgt6 
prawdziwy tuner

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 15:44   

nikt nie ma fiesty bo fiesta jak zwykle sciemniala i wymyslala uszkodzenia :P :P

Renia 
Widać, że się stara

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 17:37   

Cieszę się że kilka osób znalazło coś dla siebie w moich zdjęciach :)

polll napisał/a:
Renia, mozna zobaczyc w orginale foto numer 5 ??

nie kadrowane i nie poprawiane ale zmniejszone (oryginał jest w raw i zajmuje ponad 11MB)

tak z ciekawości do czego jest potrzebny ten oryginał?

polll6 
drag czempion

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 17:57   

jeśli to możliwe to poproszę na lukasz@rajdowiec.pl :) zwykła ciekawość jestem ciekaw ile zdjęcie straciło na rozmiarze. niezła ostrość jest na tej focie :) uwielbiam foty z rozmytym tłem

"To jest pokolenie któro uczyło się jeździć na pachołkach... MY uczyliśmy się na zusie i zawadówce :-) "

Brook 
Specjalista
FKP

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 21:30   

Daniel......... :P :P :P :P :P :P :P

żadna ściema, jutro jadę do mechaniora po diagnozę... wspomaganie jako tako działa, pompa nie padła, ale coś jest nie tak :/

nie muszę Tobie mówić, że każdy zna swoje auto i jak coś jest nie tak, to od razu wie <cfaniak>

misi3k6 
Specjalista

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 22:20   

Renia, w jakim celu pstrykasz w RAWach skoro i tak nie będziesz nic ze zdjęciami robiła? Pytam z ciekawości.

Baranek 
Nowiciusz ;>

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 22:23   

A może macie jakieś foto peugeota 405? :P P ja wiem ze on taki sobie ale fajnie by było :) interbar@o2.pl jak coś ;)

Renia 
Widać, że się stara

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 09:16   

misi3k napisał/a:
Renia, w jakim celu pstrykasz w RAWach skoro i tak nie będziesz nic ze zdjęciami robiła? Pytam z ciekawości.

Nie wiem co rozumiesz przez stwierdzenie że nic z nimi nie będę robiła... Zdjęcia robie w raw ze względu na jakość, możliwość poprawy balansu bieli i czasem ekspozycji, w inne obróbki raczej się nie bawię, chyba że mi się nudzi, albo mam ochotę sie czegoś pouczyć. A Ty robisz zdjęcia w jpg? też z ciekawości pytam.
ps. Nie wydałam kasy na lustrzankę żeby robić zdjęcia na ustawieniach auto i jpg, chociaż czasem tęsknie za s5 z którego zdjęcia wychodziły w "ładniejszych" dla większości odbiorców kolorach bez poprawek i do tego mieścił się do torebki ;)

misi3k6 
Specjalista

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 10:42   

Renia, nie wiem może mnie ktoś poprawi, ale zdjęcia w formacie bezstratnym mają sens jeżeli dalej będziesz je edytować i to mocno (mają większy zakres tonalny więc jak się ma umiejętności to coś można wyciągnąć). Jakość i tak nie jest dużo większa, a zresztą w efekcie końcowym jak wrzucisz zdjęcie 800x600 i tak tego nikt nie zauważy. Ja robię głównie w jpg (jakieś ważne uroczystości no to RAW bo faktycznie można coś porzeźbić, a tak nie widzę sensu), uważam, że na jpg też się można pobawić, do tego zajmują dużo mniej miejsca. Piszesz, że nie kupiłaś lustrzanki aby robić na auto, ja także z tym że ustawienie wszystkiego na manual nie powoduje automatycznie wymuszenia RAW. Jak dla mnie takie podejście: "nie po to kupiłam lustrzankę, żeby robić w jpg" zalatuje mi snobizmem "bo profesjonaliści tak robią", szczególnie jeżeli zdjęcia wrzucasz praktycznie w takiej formie w jakiej zeszły z matrycy. No ale każdy ma swoje gusta, ja też nie jestem pro i w wielu kwestiach mogę się mylić. Nie bierz tego do siebie po prostu wyrażam swoją opinię i nic do Ciebie jako osoby nie mam. Pozdrawiam i życzę wielu udanych "strzałów" :)
Ostatnio zmieniony przez misi3k6 Wto Mar 31, 2009 10:42, w całości zmieniany 1 raz  

zxc6 
Specjalista

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 13:53   

dobrze gada, polać mu <mrgreen>
Ostatnio zmieniony przez zxc6 Wto Mar 31, 2009 13:53, w całości zmieniany 1 raz  

jimmijump6 
Specjalista

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 14:05   

Marcin.85, foto nr 21 wg mnie rulez <spoko> , a na 8 nawet ja się załapałem <rotfl>

Renia, fotki bardzo fajne. ja podobnie jak polll lubię fotki z bardziej rozmytym tłem, ale muszę przyznać, że foto nr 16, 17, 18, a zwłaszcza 6 bardzo mi się podobają :] Jedyna uwaga, to taka żebyś starała się unikać centralnych kadrów.

PS- A tak z ciekawości to czy to przypadkiem zdjęcia robione canonem z doczepioną tą wielką armatą? :]
.

Lejek 
Specjalista

Auto: Peugeot 306
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 14:14   

Jak ktos ma jeszcze jakies foty czerwonego lewka prosze o podeslanie, bede wdzieczny <prosi> Lejek84@wp.pl

`94 Pug 306 Xsi 2.0 upalanie :)
`12 Octavia II FL 1.6 LPG...

Góral 
drifter

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 14:54   

pilachgt napisał/a:
nikt nie ma fiesty bo fiesta jak zwykle sciemniala i wymyslala uszkodzenia :P :P

Taaa popieram :) ... Łeee Wiolka przegrała :P

P.S. Robercik, sepn, Marcin85, Renia dzięki bardzo za foteczki mojego sreberka :)
Ostatnio zmieniony przez Góral Wto Mar 31, 2009 15:01, w całości zmieniany 1 raz  

Renia 
Widać, że się stara

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 18:34   

misi3k, dziękuje za informacje! Pierwszy raz mi się zdarzyło dostać uwagę na ten tema, ale to zawsze jakieś urozmaicenie bo nie kadr był zły tylko format ;) Nie wszystko robie w rawach, a że zdjęcia na forum są w 800x... nie znaczy że wszystkie zmniejszam do tego rozmiaru. Myślę jednak że to mało istotne dla kogoś kto ogląda fotki w necie- dla niego liczy sie efekt końcowy, nie ważne jaką drogą osiągnięty :)

jimmijump, bardzo mi miło ze fotki się podobają :] nad kadrami staram się pracować i chyba nawet widzę efekty. Zdjęcia są z tego zestawu o którym wspomniałeś i muszę przyznać że bardzo go lubię, nie miałam bym odwagi robić zdjęć z takiej odległości jak np Ty <oops> efekty świetne ale to nie na moje nerwy ;)

Odpowiedz do tematu