FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: johny
Czw Lip 18, 2013 17:45
PROSIMY O OFICJALNE STANOWISKO ACH W SPRAWIE OPON NA RSach
Autor Wiadomość
DeeS6 
technical monster
VTS powaa forever !

Wysłany: Nie Sie 30, 2009 18:51   

Glupoty,

Jak bedzie pismo to bedzie na stronie i informacja.
<hejka>

Kamikaze6 
znawca

Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 20:17   

wiadomo wszystkim ze slick trzyma lepiej od zwyklej opony, ba róznica jest kolosalna, dlatego moim zdaniem puszczanie w tej samej klasie aut na slickach z autami na cywlinej oponie jest srednio udanym pomysłem. Zwłasza na imprezach gdzie nie koniecznie kazdy chce pchac kase w starty a lubi rywalizacjie i ma jakies aspiercaje. Jednak coraz wiecej ludzi zaczyna isc w kierunku przeróbek i opon wyscigowych. Ograniczanie tej grupy nie jest udanym rozwiazaniem.
Moim zadniem warto byłoby rozdzielic starujacych na grupę amatarską i półwyczynowa. tak by ci i ci mogli walczyć o tytuły.

śFiatowiec 
znawca

Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 20:32   

Moim zdaniem, jeżeli ktoś chce aż tak profesjonalnie podchodzić do tematu, że musi kupować slicki na imprezę AMATORSKĄ to jest to przerost formy nad treścią... Polecam wtedy fajne ściganie za niewielkie pieniądze jakim jest Wyścigowy Puchar Polski. Bardziej wymagająca konkurencja (nie umniejszając naszym ścigaczom), prawdziwy tor wyścigowy (nie da gokartów) i sporo więcej jazdy. Więcej szczegółów na
Kod:
http://wyscigowypuchar.pl/
, albo pytajcie Abarthiego, bo niedawno zaczął tam wyścigowy etap swojego życia... :)

msjk6 
drifter

Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 21:50   

śFiatowiec napisał/a:
Moim zdaniem, jeżeli ktoś chce aż tak profesjonalnie podchodzić do tematu, że musi kupować slicki na imprezę AMATORSKĄ to jest to przerost formy nad treścią...

Zdarza się, ze slicki kupuje sie po to żeby zaoszczedzic kase i nie kupowac drogowych kol.... wiec po co jezdzic na zwyklych oponach, ktore slabiej trzymaja jak mozna miec nowego SLICKA za 1/4 ceny nowej drogowej opony :)
TOR POZNAŃ - 1:57:287 WRX 218KM;)

pilachgt6 
prawdziwy tuner

Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 22:11   

śFiatowiec napisał/a:
Moim zdaniem, jeżeli ktoś chce aż tak profesjonalnie podchodzić do tematu, że musi kupować slicki na imprezę AMATORSKĄ to jest to przerost formy nad treścią...

tak samo można powiedzieć że przyjechanie na tor evo albo sti to przerost formy nad treścią bo w pełni tu swoich możliwości nie pokażą

machon 
Nowiciusz ;>

Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 22:27   

Cytat:
rozdzielic starujacych na grupę amatarską i półwyczynowa

Najlepiej to byłoby moim zdaniem stworzyć prywatną klasę dla każdego zawodnika. Wtedy każdy mógł by dostać puuuuuuuuchar. Dużżżżżżżżżo pucharów....

KLOCEK6 
drifter
KlocekMonsterGaraż

Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 22:44   

a ja głupi myślałem że wygrywa ten który bardziej ogarnia temat <idiota> a tu widzę że slick jest kluczem do sukcesu

wniosek jest jeden, zamiast oglądać opony przeciwnika lepiej przeanalizować swoje błędy i pojechać szybciej

Kamikaze6 
znawca

Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 23:33   

machon napisał/a:
Cytat:
rozdzielic starujacych na grupę amatarską i półwyczynowa

Najlepiej to byłoby moim zdaniem stworzyć prywatną klasę dla każdego zawodnika. Wtedy każdy mógł by dostać puuuuuuuuchar. Dużżżżżżżżżo pucharów....

no ja bym na cos takiego nie wpadł , dobrze ze sie udzieliles w temacie i wniosłes cos sensownego.

KLOCEK napisał/a:
a ja głupi myślałem że wygrywa ten który bardziej ogarnia temat <idiota> a tu widzę że slick jest kluczem do sukcesu

wniosek jest jeden, zamiast oglądać opony przeciwnika lepiej przeanalizować swoje błędy i pojechać szybciej

chyba nie zdajesz sobie sprawy z roznicy w prowadzeniu auta na slicku i normalnej oponie.
chaoc jak piszesz prawda jest ze analiza jazdy daje duze rezulaty, tor jest mały i naprawde mozna go sobie rozpracowac z kazdej strony. ale w temacie mowa o slickach wiec ja podtrzumuje ze slick i cywilna opona w jednej klasie to kiepski pomysł.
Ostatnio zmieniony przez Kamikaze6 Wto Wrz 01, 2009 23:45, w całości zmieniany 2 razy  

KLOCEK6 
drifter
KlocekMonsterGaraż

Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 09:21   

Kamikaze napisał/a:
chyba nie zdajesz sobie sprawy z roznicy w prowadzeniu auta na slicku i normalnej oponie.

no chyba nie <lol>

śFiatowiec 
znawca

Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 21:16   

KLOCEK napisał/a:
no chyba nie <lol>

Pewnie za mało na serwisie siedziałeś w życiu ;)

CEZAR6 
Specjalista

Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 22:13   

Cytat:
KLOCEK napisał/a:
a ja głupi myślałem że wygrywa ten który bardziej ogarnia temat a tu widzę że slick jest kluczem do sukcesu

chaoc jak piszesz prawda jest ze analiza jazdy daje duze rezulaty, tor jest mały i naprawde mozna go sobie rozpracowac z kazdej strony. ale w temacie mowa o slickach wiec ja podtrzumuje ze slick i cywilna opona w jednej klasie to kiepski pomysł.

Klocu zostaw... nie jednego slicka na torze zjechał...a ile sprzedał na "poważnej i profesjonalnej" giełdzie <lol> <lol> <lol> <lol> <lol> <lol>

A ile wspaniałych i jakże udanych imprez zorganizował <wow> <wow> <lol> <lol> <lol> <lol> <lol>

Ostatnio zmieniony przez CEZAR6 Sro Wrz 02, 2009 22:25, w całości zmieniany 2 razy  

Kamikaze6 
znawca

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 00:57   

:) i po dyskusji
Ostatnio zmieniony przez Kamikaze6 Pią Wrz 04, 2009 01:18, w całości zmieniany 4 razy  

Wasyl6 
drifter

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 08:21   

Ja bym ją przeniósł na tor, albo inne miejsce, gdzie będzie można spokojnie o tym podebatować oko w oko i wybrać najlepsze opcje :)

pilachgt6 
prawdziwy tuner

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 09:31   

ale tu nei ma byc dyskusji - ACH powinno dać uczestnikow jasną informację co i jak

Wasyl6 
drifter

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 13:17   

pilachgt, ale by się przydała, żeby zrobić wspólnie coś, co będzie pasowało większości :)

Odpowiedz do tematu