FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przestroga dla wszystkich...

Czy uważasz motocyklistów za równouprawnionych na drodze...?
TAK
75%
 75%  [ 12 ]
NIE
25%
 25%  [ 4 ]
Głosowań: 16
Wszystkich Głosów: 16

Autor Wiadomość
MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Nie Lip 10, 2005 13:43   

Ja tam ich rozumiem 2 koła to całe ich życie i wolą być w piachu jak być sparaliżowanym przez całe życie.

MicO 
prawdziwy tuner

Auto: VW Amarok
Wysłany: Nie Lip 10, 2005 16:39   

A jestescie pewni ze ta zylka ma go zabic czy moze tak jak napisal Paweł pomoc? W pewnych sportach motorowych takie zylki maja zadanie ratowac sportowcow, np. zuzel linka odcinajaca zapłon.. w F1 kierowcy kiedys wiazaki sobie glowe z bolidem/ramionami a teraz maja specjalne nieruchome kaski.. w kartach zawodnicy wiaza sobie glowe z ramionami sznurkiem bo nie maga utrzymac glowy w zakrecie..

HaGie 
pro racer

Auto: sej, gej
Wysłany: Nie Lip 10, 2005 17:06   

MicO napisał/a:
A jestescie pewni ze ta zylka ma go zabic czy moze tak jak napisal Paweł pomoc? W pewnych sportach motorowych takie zylki maja zadanie ratowac sportowcow, np. zuzel linka odcinajaca zapłon.. w F1 kierowcy kiedys wiazaki sobie glowe z bolidem/ramionami a teraz maja specjalne nieruchome kaski.. w kartach zawodnicy wiaza sobie glowe z ramionami sznurkiem bo nie maga utrzymac glowy w zakrecie..

napisales to tak jak by kierowcy f1 i karcin przywiazywali sie do sprzeta by nie wypasc...

w f1 maja specjalny stelaz by im glowa podczas wypadku sie ni urwala i zeby nie mieli urazu szyi.. w kartach pierwsze slysze by krtos cos sobie wiazal... maja specjalnie kolnieze na szyje by jak ktos w nich przywali nie poleciala glowa do tylu lub jak on przywali zeby nie poleciala do przodu tylko byla sztywna... i to tez specjalny kolnierz przeciw urazowy szyi

no name 
Specjalista

Auto: brzydkie
Wysłany: Pon Lip 11, 2005 11:25   

mi chodzilo o to ze przewaznie kierowcy samochodow osobowych mysla : oooo jedzie motocyklem zmiesci sie bo motocykl jest maly itd
wymuszaja pierwszenstwo no bo przeciez motocykl zmiesci sie
ale nie przewiduja tego ze ten motocykl moze jechac 200km/h (co zreszta tez jest glupota motocyklisty no ale jedz taka maszyna przepisowo 50 km/h) i bach
takie jest moje zdanie (wiekszosc wypadkow z udzialem motocykli jest spowodowana glupota kierowcow samochodow osobowych) :(
a z ta zylka to kurcze ja bym sobie czegos takiego nie przywiazala.....balabym sie ze np przy predkosci 40km/h moge spasc z motocykla i co??bez glowy? fakt ze Ci ktorzy to zakladaja to nie jezdza spokojnie tylko wariuja ale to nie zmienia faktu ze moze sie stac tak jak napisalam...

dobra juz koniec tylko nie krzyczcie na mnie ;) ;)

bart#155 
technical monster
hmmmm

Auto: zielone
Wysłany: Pon Lip 11, 2005 12:58   

jadni i drudzy powinni mysleć kiedyś miałem taką sytuacje że na trasie LBN -- Wa-wa musiałem zwolnic bo jakis gość skręcał a zamna zapitalało kilka motorków zdrowo zasuwali ale ja musiałem poczekac aż mnie miną bo wyprzedzali lewa i prawa stroną a to nie jest rozsądne :/ trzeba pamiętac motr jest szybki i mały ale nie wszedzie się zmieści. Niezly patent z tą żyłka jak sie rozwalić to lepiej zginąć na miejscu

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Pon Lip 11, 2005 14:52   

ale durnoty piszecie, ale durnoty. moze sobie jeszcze "zylke" zawiazuja na jajach? :roll:
no dajcie spokoj.

KLOCEK 
streetracer
KLOCEK RALLY TEAM

Auto: BMW e39 523i
Wysłany: Pon Lip 11, 2005 20:17   

dobrze zabezpieczony motocyklista (kask, ochraniacze , kombinezon) ma dużo większe szanse na przeżycie przy upadku (jadąc z prędkością nawet ponad 100km/h) niż kierowca i pasażerowie samochody jadącego również z prędkością 100km/h uderzającego w drzewo, inny pojazd itp.
co innego jak walnie bezpośrednio w jakąś przeszkodę czy samochód , wtedy to i żyłka nie będzie potrzebna
więc historie z żyłkami obcinającymi głowy są dobre dla emerytek słuchających radia Maryja

Odpowiedz do tematu