FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Naprawa Szyberdachu
Autor Wiadomość
Pawel_M 
drifter

Auto: Pomoc Drogowa
Wysłany: Pon Cze 19, 2006 22:34   Naprawa Szyberdachu

Kto w Lublinie lub okolicach naprawia szyberdachy, chodzi mi o naprawe fabrycznego szyberdachu w Bmw e36, ponoć jest ktoś w Kraśniku????

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Wto Cze 20, 2006 21:09   

zobacz sobie czego Ci trzeba i szukaj albo w zamiennikach albo w orginale (niektore rzeczy to raczej tylko ORI) i sam wstaw sobie... dach masz szczelny i wg mnie to racze jakies trybiki plastikowe bo silniczki ciagna... w hanesco wstawiaja szybry a czy serwisuja?

Pawel_M 
drifter

Wysłany: Wto Cze 20, 2006 21:37   

Żeby zobaczyć czego mi trzeba to musze zdemontować całą podsufitke i wywalić szyber a nie chce tego robić żeby czegoś nie popsuć, prawdopodobnie jest zerwana linka lub jakiś tryb się wyrobił bo szyber ciągnie tylko jedną strone ale nie można go otworzyć

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Wto Cze 20, 2006 21:48   

Jaqub napisał/a:
zobacz sobie czego Ci trzeba i szukaj albo w zamiennikach albo w orginale (niektore rzeczy to raczej tylko ORI) i sam wstaw sobie... dach masz szczelny i wg mnie to racze jakies trybiki plastikowe bo silniczki ciagna... w hanesco wstawiaja szybry a czy serwisuja?

Żaden szyber nie jest szczelny, wokół dachu masz takie ryninenki i od nich odchodzące gumowe rurki których zadaniem jest pozbywanie się wody z ów ryninek, jak wilgotnieje Ci podsufitka wystarczy mięciutkim drucikiem przepchać rure i będzie banglać.

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 09:13   

MACIOR napisał/a:
Jaqub napisał/a:

Żaden szyber nie jest szczelny, wokół dachu masz takie ryninenki i od nich odchodzące gumowe rurki których zadaniem jest pozbywanie się wody z ów ryninek, jak wilgotnieje Ci podsufitka wystarczy mięciutkim drucikiem przepchać rure i będzie banglać.

wiem o tym :) w cabrio tez sa takie rynienki :D ale chodzilo mi ze u Pawla nie leje sie woda do srodka wiec jest "szczelny" a jedyna lipa to ze nie otwiera mu sie tak jak trzeba... i wg mnie to tak jak napisal wyzej jakis tryb sie wytarl lub przeskoczyl.... ale spox koniec OT :) napiszcie lepiej gdzie mu to naprawia!!! na 100% zrobili by Ci to w BRJ... mozesz podjechac i spytac ile by chcieli ew. zadzwon...

Pawel_M 
drifter

Wysłany: Czw Cze 22, 2006 20:34   

Temat można zamknąć, a jak komuś potrzebne to podaje namiary na kolesia który naprawia szyberdachy w Kraśniku 081 825 22 55 ul.Kolejowa 4

Odpowiedz do tematu