FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Reklamacja obuwia jak nie dać się zrobić ???? pilne!!!!!!!
Autor Wiadomość
daniel325 
pr0 killer
;)

Auto: z3 w częściach
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 12:09   Reklamacja obuwia jak nie dać się zrobić ???? pilne!!!!!!!

Tak jak w temacie kupiłem buty w olimpie tz. cwelki ;) dąłem za nie 250 zł (ale cena nie jest ważna :/ ) dostałem na nie 12 miesięczna gwarancje po 5 miesiącach budy się rozleciały :/ porozklejały i na szwach popękała skóra (totalne gówno) :mad: tak się złożyło ze znalazłem na nie dowód zakupu :spoko: wiec zareklamowałem je (pierwszy raz w życiu) wszystko pięknie dowiedziałem się w sklepie ze 10 maja mam odebrać inna parę jednak dziś dostałem niusa poleconym przysłali odręcznie napisana odmowę każą odebrać stare obuwie. Nie wiem jak jest w innych sklepach ale jak wpisywano mnie w zeszyt reklamac. Byłem na 20 pozyc.(w miesiącu kwietniu,145 w tym roku) :haha: . wiec trochę tam tego maja, miał ktoś z was już z nimi jakąś przygodę chodzi o (nie wazne) teraz tak czuje się trochę robiony w balona i dla zasad szybko nie odpuszczę co mogę teraz zrobić????
Ostatnio zmieniony przez daniel325 Sro Maj 09, 2007 18:18, w całości zmieniany 2 razy  

MarcinLbn 
the fastest furious
Ustrzelił 100000post

Auto: nexia
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 12:30   

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów mozna tam popytac i przedstwiac swoj problem moze cos daradza a jak nie to ten sklep nimi postraszyc

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 12:37   Re: Reklamacja obuwia jak nie dać się zrobić ???? pilne!!!!!

daniel325 napisał/a:

...

taka odmowa ich nic nie kosztuje ... a większość po tym odpuści
Ostatnio zmieniony przez Paweel Sro Maj 09, 2007 19:00, w całości zmieniany 1 raz  

daniel325 
pr0 killer
;)

Wysłany: Wto Maj 08, 2007 12:38   

ja troche tam pobiegam do nich zobaczymy co uda sie zdziałać
namiezylem juz
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów
Delegatura w Lublinie
ul. Dolna 3-go Maja 5 Sekretariat: I piętro, pok. 6
20-079 Lublin
tel: (0-81) 532-35-31, 532-54-48

jest ktos tez od tego w swidniku
Świdnik
ul. Niepodległości 13
tel. (0-81) 468-70-65
Ostatnio zmieniony przez daniel325 Wto Maj 08, 2007 14:29, w całości zmieniany 1 raz  

MarcinLbn 
the fastest furious
Ustrzelił 100000post

Auto: nexia
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 12:49   

jak sie chce to sie wygra a swoje prawa trzeba egzekwowac nie po to nam je dali, a jak nie to ich jeszcze Strasburg postrasz :mrgreen:

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Auto: CRV
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 12:55   

Do 6 miesięcy od daty zakupy, przyjmuje się że "ukryta wada wyrobu" występowała w momencie zakupu towaru. Po 6 misiącach konsument musi udowodnić, że taka wada występowała już w momencie zakupu.
Konsument musi powiadomić sprzedawce, o zauważonej wadzie w ciągu 2 miesięcy od daty jej zauważenia.
W tym przypadku jesteś na wygranej pozycji :spoko:

Piszę poprawnie po polsku

あなたの車についての議論

KIT GTO 
speed demon

Auto: DESTRUKCJA
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 13:01   

pierwszy raz widzę żeby ktoś pisał list, parę razy reklamowałem obuwie i nigdy to się nie odbywało w ten sposób ( w tym sklepie nie)
a ten list to od producenta czy od właściciela sklepu ?

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Wysłany: Wto Maj 08, 2007 13:06   

Sprzedawca musi się ustosunkować do reklamacji w ciągu 14 dni, jeśli tego nie zrobi, automatycznie reklamacja staje się rozpatrzona pozytywnie.
Chyba, że w drukach reklamacyjnych jest klauzula, że klient ma się zgłosić po 14 dniach po decyzję.

あなたの車についての議論

daniel325 
pr0 killer
;)

Wysłany: Wto Maj 08, 2007 13:06   

daniel troche walnołem sie z tymi 5 miesiacami po zakupie po tym co napisałes sprawdzilem wszytko w urzedzie konsumenta kazano przyniesc im dokumenty z reklamac. i odrzucenie i tak dokonałem zakupu 26.10.2006 a zareklamowałem 25.04.2007 wiec tak czy inaczej ledwo ledwo ale mieszcze sie w 6 miesiacach zaraz jade do urzedu zobaczymy co z tego wyidzie?
list jest od wlasciciela sklepu napisal w nim ze rzeczoznawca negatywnie rozpatrzyl reklamacje (przez tel w urzedzie o. konsumenta gość stwierdzil ze cos pomieszali bo rzeczoznawca nic nie rozpatruje )kazali przyjechac i pokazac ;)cos czuje ze bede mial troche rozrywki

kris 
drifter

Auto: impreza gt
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 13:51   

Z urzedu nic Ci nie wyjdzie najlepiej kontaktowac się z górą , czyli tzw producentem tego obuwia.... albo do jakiejs centrali.
Wyraź swoje ubolewanie itd.....z każdym z kim rozmawiasz pytaj o nazwisko i zapisuj <--- bardzo pomaga... zupełnie inaczej Cie obsłuży jak bedzie wiedzial czy wiedziała ze nie jest anonimowa...jesli to nie pomoże wyślij to samo tylko w wersji HARDCORE :D ..... czyli z informacją co nastąpi a nastąpi, mail do redakcji uwagi, zdarzeń, lokalne media, POLSAT i blablabla zresztą co Ci bede dalej tłumaczył.... chwile czasu Cie to bedzie kosztowało ale uwierz mi ze zadziała... przerabiałem to milion razy w wersji najgorszej z ubezpieczalniami i dealerem peugeota i wygrałem... jak bedziesz miał problem z napisaniem takiego pisma to daj znaka a ja dam Ci vene ;-)

pozdro

daniel325 
pr0 killer
;)

Wysłany: Wto Maj 08, 2007 14:27   

dzieki chlopaki powalczymy troche ;) wrocilem z tego urzedu w swidniku jest nawet wpozo koles powiedzial co i jak co zrobil zle sprzedawca i jak mam napisac do nich pismo kopie pisma zostawaiam w urzedzie i czekam na odpowiedz tak ze temat troche przyschnie ;)

KIT GTO 
speed demon

Auto: DESTRUKCJA
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 18:54   

daniel325 napisał/a:
ze temat troche przyschnie

przyschnie.....................i po temacie będzie :fucku:
daniel325 napisał/a:
list jest od wlasciciela sklepu napisal w nim ze rzeczoznawca negatywnie rozpatrzyl reklamacje

niema takiego czegoś jak rzeczoznawca w tej branży, a rozpatrzenie reklamacji powinieneś uzyskać od producenta!!! :/ kilim ich...

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Wysłany: Wto Maj 08, 2007 21:15   

PORAK1 napisał/a:
daniel325 napisał/a:
ze temat troche przyschnie

przyschnie.....................i po temacie będzie :fucku:
daniel325 napisał/a:
list jest od wlasciciela sklepu napisal w nim ze rzeczoznawca negatywnie rozpatrzyl reklamacje

niema takiego czegoś jak rzeczoznawca w tej branży, a rozpatrzenie reklamacji powinieneś uzyskać od producenta!!! :/ kilim ich...

Jak nie masz pojęcia to po co się wypowiadasz?

あなたの車についての議論

Vesti 
drag czempion
FUCKING GREAT

Auto: F7P
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 21:37   

Mam pytanie..
Czy osoba której reklamowałeś produkt przekazała ci informacje pisemna o odbiorze na 10 maja?
Czy była to informacja słowna?

Czy napewno mówisz o tej samej marce w której sa tylko damskie rzeczy?

daniel325 
pr0 killer
;)

Wysłany: Wto Maj 08, 2007 23:25   

Vesti napisał/a:
Mam pytanie..
Czy osoba której reklamowałeś produkt przekazała ci informacje pisemna o odbiorze na 10 maja?
Czy była to informacja słowna?

Czy napewno mówisz o tej samej marce w której sa tylko damskie rzeczy?

dostałem pisemną odpowiedz i z tej odpowiedzi jest dokładny cytat powyzej napisalem juz do nich swoja odpowiedz nie wiem ile jest takich marek w lublinie i co one tam maja ale sprzedawczyni podajac mi buty do przymiarki nie mowila nic o tym ze jest to obuwie damskie :roll: na wystawie po tej stronie sklepu po której wybieralem obówie przewazały eksponaty z nr. 45 a po trzecie jak reklamowalem nadal wydawalo mi sie ze posiadaja czesc obuwia meskiego, tak jak mowie poszlo juz pismo czekam na odpowiedz

Odpowiedz do tematu